Ako ste schudli vy?

anica1990

Violetta mas tam vela cukrov.. Napr take bebedobrerano, cestoviny a podobne pre telo nezmyselne potraviny by som uplne vylucila, rovnako tak cerealie (dalsi cukor hned na ranajky). Mna dost o strave naucila dieta od prodietixu (www.prodietix.sk), skus sa na to pozriet, popripade im napisat a poradit sa ohladom diety. Odvyknes si od cukru, naucis sa ako spravne zaradit a pracovat s vielkovinami, zdravym tukom atd. Urcite odporucam.

Violetttaa

Ahojte. Mam na vas otazku. Mam 18 rokov asi 173 cm a okolo 68 kg. Viem, ze to je hrozne vela a preto sa snazim schudnut.
Behavam 4 krat tyzdenne min. 30 min vkuse alebo niekedy kratsie vzdialenosti v rychlejsom tempe. Piatok oddych a cez soboty a nedele mam min. 30 min cvicenie skor na cele telo posilnovacie.
Snazim sa lepsie jest aj kvoli traveniu, ktore nemaam pravidelne, vacsinou idem na velku tak 2krat to tyzdna, uz neviem ako to zmenit. Nikdy som nemala moc velke brucho ale teraz je vypukle ako by som bola v 4 mesiaci. Neviem ci je daco s mojimi crevami alebo som proste len tucna po vianociach
Neviem ci to co zjem za den je vela preto pisem co si o tom myslite:
Ranajky - ceralie s mliekom alebo ovsena/ryzova kasa/ jogurt
Desiata - ovocie a celozrnne pecivo so syrom a zeleninou alebo mam jogurt alebo acidko, niekedy bebe alebo kasu ak som ju nemala na ranajky. Vacsinou su to ale dve polozky ako napr. Ovocie a este to pecivo
Obed - co je navarene v jedalni napr ryza a maso alebo cestoviny, snazim sa jest polievku kvoli traveniu
Olovrant - niekedy ho ani nemam ale ak hej tak je to opat ovocie alebo jogurt alebo kasa
Vecera- kasa (ak som ju nemala pocas dna) alebo co je navarene, bud nejaka polievka, alebo cestoviny, alebo maso s niecim alebo si spravim zeleninu atd..
Cez den pijem vela. Vzdy sa snazim o tie 2 litre. Pijem cistu vodu, caje bcas mineralku a mavam kavu niekedy. Dzus niekedy kvoli traveniu. Vecer slivky po veceri z toho isteho dovodu. Snazim sa nejest sladke ale niekedy si daco dam. Napr piatky ked mam volno od cvicenia si dovolim dat si sladke ale nie vela. Alebo cez vikend ak je nejaky kolac alebo ak nieco pecieme :( mala by som to uplne obmedzit? Jem vela? Prosim poradte mi, naozaj to potrebujem. A naozaj chcem schudnut uz konecne. Kedy by som mohla s tymto uvidiet vysledky?

elizabetilden

Prodietix je super ako prvotny krok ak clovek cely zivot nesportuje a pod. - taky restart. Nasledne odporucam studovat inf. o zdravej vyzive, cviceni, balance v ramci tychto veci a pod.

Simonidesa

70% je starava a 30% cvicenie. Ak mas problem stravovat sa sama a nevies ako pozri www.prodietix.sk, ja som sa zacala ucit a chudla spolu s nimi na zaciatku...

Annika1987

Kluc k stihlosti je hlavne v strave, sport je len podpora. Myslim, ze vhodny je kazdy aerobny sport, ktory hlavne budes robit pravidelne a aj vydrzis pri tom.

Sisi135

Nelka myslím že stačí mať jednu tému nie všetky na zdraví :) Čo sa týka môjho chudnutia tak hlavne strava 6x denne, zdravo primerané porcie (nie veľké ani malé - vážila som potraviny a počítala KJ ako aj B S T) a cvičenie 3x do týždna

KaliKali

Ja som schudla hlavne zmenou jedálnička, pohyb bol len taký bonus (skákala som na švihadle a chodila na spinning).