Nechutenstvo

Príspevok v téme: Nechutenstvo
layllla

V súčastnosti som sa nachádzala v pomerne hektickom období (maturita, prijímačky na medinu) čo sa samozrejme odzrkadlilo aj na mojom zdraví.. Za posledné 4 týždne som úplne stratila chuť do jedla . Pôvodne som si myslela, že je to iba zo stresu a opäť sa to vráti do normálu, ale zatiaľ to tak nie je.. Za tie 4 týždne som už schudla 13 kíl ( v súčastnosti mám váhu 44kilogramov!! ) a okolie ma začalo upodozrievať z anorexie.. Ja som si vedomá, že momentálne toho jem naozaj málo, ale nielenže mi nič nechutí, ale z akéhokoľvek jedla mám žalúdočné problémy a chce sa mi vracať.. Nemáte s niečím pododbným skúsenosti? Neviete čo by to mohlo spôsobovať?
A u lekárky som s týmto problémom bola pred 4 dňami a vysmiala ma..

2bodka

Suhlasim, ze sa od stresu chudne, ale 13 kg za 4 tyzdne?!?!? To si viem predstavit, iba v tazkom strese, myslim tym vaznejsie veci ako je napr. smrt blizkeho, nie maturita a prijimacky.

No ved uvidis, ked sa konecne ukludnis.

layllla

2bodka
No, ona nie že by ma vysmiala, ale povedala mi že je to úplne bežné že v stres. situáciách sa chudne a že to prejde..

No a ten stres - koncom tohoto týždňa by som už mala mať od vš. pokoj.. Uvidím čo potom.

2bodka

To je "super" ze ta lekarka vysmiala, ked mas vahu uz 44 kg.

Problemy so zaludkom vela krat suvisia s psychikou, ale aj to treba vysetrit. Momentalne sa nachadzas v akom obdobi? Uz mas klud? Alebo stale stresujes?

Ine priznaky nemas? Napr. unava, mierne zvysena teplota, alebo ine?

Pokial si v klude a nemas ani podvedome z niecoho strach/stres, tak by sa mal zaludok upokojit a vratit do normalu.

Je mi az smutno z toho, ze clovek pride k lekarovi od ktoreho chce pomoc a on ho vysmeje. Ved strata 13 kg za 4 tyzdne nie je zdrava, uz preto by sa tym mala zapodievat.

jankaaaaaaaa

ja som tiez zazila presne to iste, len ja som prezivala rozchod a skusky .. lenze som neschudla az tolko, ale asi 8kil.. chodrovno na gastro, nie za obvodnou