Kto operuje štitnu žlazu?

Maicysss

Liek
takže to predsa robia aj na ORL kde sa špecializuju aj na chirurgiu hlavy a krku. Napr na Antolskej, Ružinov. Iba som si nebola ista či existuje aj endokrinologicke odd.

llek

Endokrínológ je intermista, ktorý sa špecializuje na ochorenia žliaz s vnútorným vylučovaním a štítna žľaza patrí do jeho starostlivosti. Endokrínologické oddelenia ako také nie sú, ale sú ambulancie. Endokrínológ vyšetrí pacienta a rozhodne napr či potrebuje operáciu, ak áno tak pacienta odošle za chirurgom, ktorý št žlazy operuje (nie každý chirurg robí všetko)

blondula

väcsinou cukrovkari chodia na endokrinologiu,aj ja som chodila,lebo pijem neuveritelne vela tekutin !!! lekarka skoro az na zadok spadla :DDD

Maicysss

Takže existuje aj take oddelenie v nemocnici, ktore sa vola endokrinologicke? Lebo o takom som ešte nepočula. Alebo je aj nejake odd všeobecnej chirurgie kde ako robia aj štitne žlazy?
Ale myslela som si že to robia aj na ORL oddeleni ale nie všetci chirurgovia iba tí čo to vedia na tom ORL.

llek

Stitne zlazy oreruju chorurgovia, treba sa informovat, ako casto robia tieto vykony na danom pracovisku. Na operaciu ta posiela endokrinolog a ten velmi dobre vie kam ta ma poslat na OP (podla toho kde byvas)

xyxyxyxyxyx

samozrejme ze na ORL operuju stitnu zlazu...odbor sa nazyva \"otorinolaryngologia, chirurgia hlavy a krku\" takze z nazvu logicky vyplyva ze tam patri aj operativa stitnej zlazy kedze tato sa nachadza v prednej casti krku.

jankaaaaaaaaa

ORL je nosno usno krcne. stitna zlaza je zlaza a tu ma na starosti endokrinolog. a operacie vykonava chirurg

anonym_2137

Ja som po operácii,ORL mi mohol len do krku pozrieť, no štítnu žľazu sleduje endokrinológ.A ten ma poslal odbornému lekárovi, ktorý operuje štítne žľazy.