Aky alkohol a histaminova intolerancia?

Príspevok v téme: Aky alkohol a histaminova intolerancia?
otazockaABC

Dobry den:) mohla by som sa vas opytat,nepijem takmer vobec ale niektore spolocenske akcie si to vyzaduju a ja nechcem aby mi usli:( aky alkohol je pre mna vhodny ked: mam celiakiu cize z piva a vsetkeho psenicneho mi je okamzite zle ... a mam histaminovu intoleranciu? (napr. vino ma vela histaminu, ale stalo sa mi ze take 2 deci zvladnem)...s tymito problemami by som vobec nemala pit ani to nedokazem poriadne stravit, ale obcas si to situacia ziada : tak co by som mohla? vsimla som si ze ked si dam rum alebo napoje typu mojito (ale je to dost drahe dat si ich viac cize hladam nejaku lacnjejsiu nahradu) alebo vodka s dzusom tak to dokazem este v obmedzenej mieere stravit, ale nikdy dopredu neviem. Vecsinou nepijem preto ze by mit o nejako chybalo ale mnoho akcii by mi uslo tak chcem este nieco pit :) ...nenapada vas alkohol, ktory nie je zo psenice a nie je pre alergikov az taky drazdivy?

Kycera

Hety,
Tvoja rada sedí pre tých, kt. majú celiakiu. Ale je to alkohol a ten patrí medzi vysokohistamínové potraviny, preto je pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou akýkoľvek alkohol NEBEZPEČNÝ!!!

Hety

Celia Pivo svetlé, ktoré je bez lepku. Myslím že je to dosť dobrá voľba a chutné a dokonca celia má pivo aj tmavé ;)

Lubo56456132

Tiez mam hist. intoleranciu. Najlepsie je chlastat vodku alebo biely rum s malinovkou... a vzdy po chlastacke si dam DAOSIN, to ta da dokopy :) Vacsinou jeden vecer, ked pridem domov a druhy niekedy na druhy den okolo obeda...

lolaeee

viac menej by si piť ani nemala, nejde o to, že by v tvrdom alkohole bolo toho histamínu len alkohol sám o sebe ti spôsobuje oslabenie enzýmu DAO, ktorý je pre teba veľmi dôležitý ak máš histamínovú intoleranciu, čo má za následok zvýšenie hladiny histamínu v tele.

RNG

Nuz su enzymi na to, aby ti pomohli znicit histaminy vytvarane roznymi mikrobami, najma kvasnymi a plesnovymi.
Tema tu uz bezala viackrat.
Inac destilaty, nech su robene z cohokolvek, neobsahuju ani lepok, ani histaminy, lebo to su v podstate bielkoviny a tie sa nepredestiluju .

rrnn

dobry den, neviem presne aky alkohol mozete pit, ale urcite nie pivo, vino a sampanske.. co sa tyka tvrdeho, tak to neviem, lebo to naozaj nemusim :) ale chcem sa spytat, ake potraviny ste vysadili, ked vam zistili tuto diagnozu.. citala som, ze treba vynechat aj paradajky, ale tyka sa to aj cerstvych paradajok?? a taktiez , co sa masa tyka, nie som si ista... vsade sa pise, ze maso nesmie dlho stat a asi by malo byt cerstve..ale kde kupim cerstve maso?? urcite to nebude v hypermarkete :(