Problemy so zaludkom atd, poradte

Príspevok v téme: Problemy so zaludkom atd, poradte
DanielXXX

Zdravym ludia. Mam otazku. Mam za sebou tazke psychicky narocne obdobie, tazke skusky s skole na bakalara. Po poslednej skuske psychicke problemy takmer upadli, ale ostalo mi nieco. Mierne bolesti v oblasti pasa, po mastnom jedle ma strasne nafukne, mam bolesti pod a v hrudnom kosi, ako keby sa zaludok rozpinal vsade mozne. Sem tam tocenie hlavy, ale to s tym asi nesuvisi. Moc mam uz asi 2 mesiace tmavsi ako normalne. Zajtra sa chystam k doktorke, len chcem vediet dopredu na com som. Vdaka

MastnySlany

Doporučujem čisté ovsené vločky(aspon raz denne, nie vo velkom množstve a hlavne nie zapekané můsli, alebo podobné sladené kravinky, namiesto cukru použiť med),lnené semiačka, slnečnicové jadierka, vlašské orechy, alebo potraviny s vysokým obsahom vlákniny (obilné alebo sójove nápoje npr. Caro a íné.) , na zlepšenie traktu a prečistenie organizmu, taktiež acidofilné mliečne výrobky hlavne s probiotickou kultúrou, kefíre, podmaslia, kyslé smotany apod... treba si nájsť aj vzťah k nemastným jedlám (to neznamená, že sa musíte obmedzovať a nemôcť si dopriať mäsité jedlá, stačí kompromis v podobe nenasýtených mastných kyselín tzn. ryby a používanie za studena lysovaných olejov a nemusia to byť tie najdrahsie!) a naučiť sa spracovávať zeleninu tak aby ste dali prednosť ledlám z nej pripravenej pred jedlami s intenzívnými chuťami (fast food, presolené a presladené jedlá, sladkosti, majonézové šaláty a pod.) Zdarvší jedálniček niečo stojí, ale predítete tým ťažkostiam, psychyckým aj fyzickým a hlavne radšej investovať do jedla a byť zdravý a štastný, ako investovať do liekov na to aby ste sa zdrávými a štastnými stali !

Solomon

Nejest mastne, ak maso tak iba kuracie, jest pravidelnejsie v mensich davkach, nejest po siestej... ak nevydrzis tak si daj o deviatej este jablko. Kvoli vyplaveniu toxinov pi vela vody ( 3 litre denne, z toho 2 doobedu ) + pre zlepsenie funkcie pecene flavobion.

RNG

Smekta sice obranuje proti absorbcii toxinov a odmoruje creva, ale nie je antimikrobialna, tj nepotlaca dovod pre toxiny v crevach= neziaduce skodlive mikroby.
Tak isto nezlepsi traviaci proces,lebo nedoda chybajuce kyseliny, ani enzymy. Tiez nesluzi ako potrava na rozmnozenie probiotik v crevach ako sluzia rozne absorbujuce as ochranne mikrovlakniny.
Probiotika potom potlacia rozne skodlive mikroby v crevach a vyrobia nam hromady obrannych latok aj pre cele telo.

Maros 75

ČO JE SMECTA A NA ČO SA POUŽÍVA

Smecta je prírodný, čistený íl s vysokou väzbovou kapacitou, ktorá je schopná sa viazať s hlienom sliznice zažívacieho traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množstvo. Touto cestou chráni sliznicu proti infekcii a škodlivým látkam a umožňuje rýchlejšie uzdravenie.

Súčasne je Smecta schopná viazať toxické látky produkované infekčným pôvodcom hnačky. Nefarbí stolicu, nie je RTG kontrastná, nezrýchľuje ani nespomaľuje priechod tráviacim traktom. Nevstrebáva sa. Vylučuje sa stolicou.

Liek je indikovaný na liečbu akútnej a chronickej hnačky u detí (vrátane dojčiat) a dospelých, vrátane tehotných a dojčiacich žien a na symptomatickú liečbu ťažkostí a bolestí spojených s ochorením pažeráka, žalúdka, dvanástnika a čriev.www.cme.sk

1rozprawocka

No doktorka ti poradi asi najlepsie, ked badas zmeny v moci, urcite to bude mat nejaku vnutornu pricinu, ale to sa da lahko odhalit. To nafukovanie po mastnom jedle a bolesti mozu byt sposobene zlcnikom, ja som mala to iste a na sone brucha mi zistili zlcovy kamen. Sice mi ho laparoskopicky vyoperovali, ale problemy s nafukovanim a travenim pretrvavaju, mne osobne pomaha fenyklovy caj a tablety na predpis Meteospasmyl - tie su aj proti nafukovaniu a plynatosti, aj proti krcom. Ale urcite neskusaj nic sam od seba, aby si si to nahodou este nezhorsil, pretoze nevies co ti je, moze to byt nieco uplne ine a ma to len take priznaky ako napr. u mna ten zlcovy kamen. Skore uzdravenie :-)