búrka....

Príspevok v téme: búrka....
klaraMin

Akurát je u nás búrka...dosť veľká, blesky každú sekundu (cca), blýska sa, moj pes šalie, brat sa bojí, mama robí bezpečnostné opatrenia (vypína mobily, vyberá elektrické spotrebiče zo zásuviek,zatvára okná,...) no a ja sedím za PC, prezváňam sa s kamarátmi, a celá búrka mi je ukradnutá.

Bojíte sa búrok?
Sú naozaj nebezpečné, alebo len ľudia zbytočne stresujú?

Alebo čo si o búrkach myslíte vy?

P.S.: Bola by som ešte rada, čo robiť so psom počas búrky, pretpže ten môj sa ide už zblázniť.

Pre upresnenie: búrka ešte nieje priamo nad nami (našou dedinou,..) ale o nejakú štvrť hodinu tu bude (jednoducho počuť už hromy, vidieť blesdky, dvíha sa vietor, začína mrholiť....:D)

Len ma to tak zaujíma.....dík....:-) :-)

milli11

Mna tiez fascinuje burka a neviem preco. Neznasam tie jesenne dlhotrvajuce lejaky, vtedy ma boli hlava. Ale pri burke sa citim akosi skvelo. Pravda, ked som vtedy von, mam trochu strach, ale vo vnutri je to v pohode. Akoby precistila vzduch, energie a aj mna nabila energiou. Mojmu psovi burka nevadi, ale jemu nevadi ani ohnostroj.

mary-anne

ja sa od malička bojím búrok, neviem, či som niečo zlé zažila, alebo to prišlo samé .. zimomriavky a strach .. a prudké dýchanie .. brr, hrôza :( a tento rok ich je teda nespočetne vela :/ ....
pes sa zašije, myslím si, mám dosť starať sa o seba :) ....

Lemurik

Aka je sanca, ze ma v izbe zasiahne blesk ked byvam v beznom bratislavskom panelaku? Milujem dazd a milujem burky... a to hlavne v noci... zacinam mat problem zaspat bez tych zvukov a celkovo tej atmosfery. Stiahla som si aj zvuky dazda aby som to mohla pri zaspavani pocuvat ale nefunguje to tak ako ked ho aj citim :( No ale spat k mojej otazke... vzdy ked vonku prsi alebo je vonku burka, otvorim okno dokoran a lahnem si do postele, ktoru som si naschval umiestnila rovno pod okno a vtedy sa mi zaspava najlepsie. Hoci nie vzdy, ale obcas sa stane, ze nechavam aj vtedy zapnuty pocitac a rodicia ma doma strasia, ze si "koledujem o katastrofu" a podobne. Je to naozaj take nebezpecne mat otvorene okno pocas burky? Predpokladam ze nas panelak ma bleskozvod.

lost

lebo ked si vezmes, zasuvka je aj to co mas v stole :)
podla toho som to "analyzoval" i ked niekedy logika nehra rolu :D

system

Hrom je sprievodný akustický jav blesku

no fajn :D hrom je zvuk ale aj tak to vela ludi vola hromozvod a ne bleskozvod :D