sebavedomie...

Príspevok v téme: sebavedomie...
Brenda

ako si mozem "vypestovat" zdrave sebavedomie? Totizto mam s tym velky prolem....najednu stranu mam pocit ze mi sebavedomie nechyba a na druhu stranu sa citim neista tym co robim a tak...bojim sa komunikovat s cudzimi ludmi..napriklad si musim nacvicit ze ako sa opytam "kto je posledny" v cakarni u lekarky...alebo mi robi velky problem rozpravat pred viacerymi cudzimi ludmi..alebo ked idem po ulici chodim ako sebavedoma zena ale vo vnutri sa citim uplne hrozne...ked som bola mladsia mala som problem si dat topanky na opätku alebo minisuknu.Dnes mi to nerobi az taky velky problem ale stala sa mi vec ze som sa podkla vonku na chodniku ked som mala vysoke boty a nejake dievcata sa na mne zacali smiat a ja som mala z toho velmi zly pocit a hanbila som sa..neviem co s tym...chcem sa citim vyborne a mat sa uz konecne rada ale ako?

moonriver

1/nacvič si doma rozne situácie v ktorých sa cítiš nepríjemne

2/napíš si čo ti vadi v situáciách v rozhovore s ludmi a akoby sa to dalo zvládnut

pre tpch

No to hej...nejako som prešiel to slovíčko "podkol"... čítal som, niečo v tom zmysle, že si obliekla zlú vec a dievčatá sa jej vonku smiali a sa hanbila za to...Takže sa ospravedlňujem za predošlí príspevok.

pre tpch

Tpch...
Vôbec nemáš pravdu, že kašli na iných!
Ide o to, že človek by potom ne vyrábal topánky,oblečenie ,doplnky pre image, ak by nám bolo jedno, čo si o nás ostatný myslia.Chodili by sme všetci v rovnakom a každému by to bolo jedno...od toho sa líšime, že každému sa páčia iné veci a tu je ten problém: vkus! Každý myslí pod pojmom vkus niečo iné(definícia je samozrejme rovnaká). Preto sa tie dievčatá smiali na nej, no o takých ľuďoch si ja pomyslím svoje. Nemám rád, keď sa niekto vysmieva s iných!
Pre Brenda:

Sebavedomie zvýšiš tým, že si nájdeš zábavu. Ale takú zábavu, ktorá ťa bude fakt držať a tým získaš svoje sebavedomie. Poradíl by som ti, ale ja som muž a neviem, čo ženy v tvojom veku baví, takže výber bude samozrejme na tebe. Koníčky by som si vybral predovšetkym také, v ktorých sa cítiš ako doma ;)

Excita

Brenda, nezamyslaj sa tak uzkostlivo nad kazdou svojou otazkou... :) Coho konkretne sa bojis, ked ides rozpravat pred cudzimi ludmi? Bojis sa, ze zlyhas, alebo ze povies nieco trapne, alebo sa proste pred nimi hanbis? :)
Inak, s tymi topankami je to sranda :D Ja som sa potkla plnokrat :D Niekedy sa mi stekla zasekne niekde, ja este kracam 1-2 kroky s jednou bosou nohou dalej, obzriem sa a hla! stekla zasprajcovana v podlahe :DDD No a co? Ja sa zacnem schuti smiat v taky cas :) Najlepsie je ozaj v takej situacii zasmiat sa sama na sebe, tym odzbrojis aj okoloiducich neprajnikov a neprajnicky :-) Usmev je vsemohuci :)

tpch

Chodzu vo vysokych topankach si nacvic najprv doma. Ale aj taka Naomi Campbell sa na prehliadke potkla a natiahla v celej dlzke na mole..
Rob podla seba, kasli na inych.