stastne manzelstvo

marrria

Klaudika, želám Ti krásny a spokojný vzťah. Je otázne, nakoľko môže ovplyvniť vzdelanie vzťah, pretože poznám veľa párov, ktorí majú rovnaké vzdelanie a neklape im to. A napr. môj brat má VŠ a jeho pani len učňovku a už sú spolu 22rokov. Takže neviem- neviem. Ale ako som napísala na začiatku-je to na každom vzťahu.Pekný deň všetkým:-)))

klaudika

Marrria..po precitani musim uznat, ze mas pravdu..hoci este nie som vydata ale mam priatela a presne s tymito zalezitostami sa potykame a vlastne aj konflikty vznikaju z toho, ze vzdy ked je nejaky problem ja mlcim a odmietam sa s nim bavit-jeho to rozculi ze vedie monolog atd a takto sa pre blbosti hadame, hoci viem kde su chyby a ako ich pomenovat..ale tazko sa toho v praxi vyvaruvam..Hm a este otazka ak mozem, aka je pravdepod. na stastne manzelstvo bez rozvodu ak mam nerovny vztah-myslim tym, ze ja mam VS a on len SOU bez maturity,robi vo fabrike, ja ucim..a velmi ho milujem, je moj prvy priatel (mam 24)a planujeme buducnost len mam z toho strach ze raz sa tie rozdiely-social., vzdelan., povahove(ja som introvert intelektual, on extrovertny priamy typ cloveka)prevalia a bude po harmonii...dakujem za nazory.

marrria

Receptov na šťastné manželstvo je určite viac, ale v mojom už 14ročnom som prišla na niekoľko rád, ktoré môžem "poslať" ďalej. 1.tolerancia:dať voľnosť, a mať voľnosť, ale s určitými pravidlami, ktoré vyhovujú obom.(myslím priateľov, záujmy)2.povedať, čo ma trápi:chlapi majú iné myslenie, a keď je žena nahnevaná a povie, že jej nič nie je, muž to berie tak, že jej skutočne nič nie je. Neriešiť problémy mlčaním, alebo trucovaním. Všetko sa dá vysvetliť, vykričať, teda vyriešiť. 3.mať sa vo vzájomnej úcte:nikdy sa neurážať, nezhadzovať-slovne, alebo iným spôsobom. Je to veľmi dôležité, pretože nech sa stane čokoľvek, viem, že môj partner si ma váži nie len ako človeka s ktorým sa rozhodol žiť, ale hlavne ako človeka. Toto pravidlo pokladám za veľmi dôležité, z neho nevzíde ani žiarlivosť ani nenávisť. 4.nechcieť partnera zmeniť na svoj obraz:vždy je možné sa dohodnúť na určitých pravidlách-kto čo má rád, komu čo vadí. Keď si to vyjasníme, predídeme nedorozumeniam. Prajem všetkým manželstvám pokoj, radosť, múdrosť a toleranciu :)))

gabca

dgtv: Ako môžeš vedieť, ktorí ľudia sú v manželstve šťastní a ktorí to len hrajú? Ja si myslím, že nikto to nevie posúdiť, len oni sami.Každé manželstvo, teda aj šťastné,prežíva menšie či väčšie nedorozumenia a zlé obdobia, ktoré treba prekonať a vyriešiť. A o tom je to šťastné manželstvo, že sa o dobré aj zlé podelia. Neviem, či si už nejaké manželstvo zažila, je jedno či dobré alebo zlé, lebo inak ťažko budeš chápať čo sa ti tu snažíme napísať. Vieš šťastie je veťmi vrtkavé a teda neznamená, že kto je šťastný dnes musí byť aj zajtra. Ale prekonanie niečoho zlého manželstvo ešte upevňuje. Nemyslím, že v dnešnej dobe (ak nejdeme do extrémov) musí niekto zotrvávať v doslova nešťastnom manželstve, keby bolo každému tak zle ako sa ty domnievaš, určite z toho vycúva.

dgtv

počítaj za štastné manželstvo to od sobáša do smrti ale nie že vydržali spolu, ale že aj boli fakt spokojní - no kolko ich poznáš? možno pár ale len zvonka, ak by si ich bližšie spoznala, ešte aj z nich odpadne polovica.Ak niekto tvrdí aký je štastný v manželstve a potom vysvitne že su spolu 3-5 rokov no tak to by bolo zle keby si už vtedy išli na nervy, to by malo byť snád normálne.Verím že existuje šťastné manželstvo len ak sa poobzeráš okolo a nebudeš veriť tým čo len hrajú dobré manželstvo zistíš, že zo sto ich je takých len pár.

x-ko

Zakladom kazdeho kolektivu je prisposobenie sa.Manzelstvo je ten najuzsi kolektiv a preto treba toho pochopenia a respektovania sa velmi vela.Su stastne manzelstva.To ze sa obcas ludia pohadaju,neznamena ze nie su stastni.Vzdy som nad tym rozmaslal,ked som videla postarsi parik na ulici ako sa vedu za ruky a vlastne som to obdivovala.Z vlastnej skusenosti viem,ze stastne vztahy existuju aj po rokoch

gabca

Teraz ma napadlo pre tých neveriacich, či si oni nezamieňajú šťastné manželstvo za ideálne. Lebo v také neverím ani ja. V každom manželstve sa nájde niečo, čo by jeho dvaja aktéri zmenili, obyčajne však každý niečo iné.

gabca

A ešte pre dgtv: Verím, že môžu byť šťastní aj ľudia, ktorí žijú sami, prečo nie. Len neviem prečo ty neveríš, že neexistuje šťastné manželstvo. Ak si ho ty nezažila neznamená, že neexistuje.Každý z nás je iný, niekomu vyhovuje samota, inému manželstvo.