Každá rada je vítaná!

Príspevok v téme: Každá rada je vítaná!
Astor

Dobrý deň, potrebujem Vašu radu, radu niekoho nezainteresovaného. Ide o moju sestru. Ma 13 rokov, vyzerá na 17, teda velmi vyspelo a je to pekná baba. Avšak zaľúbila sa do chlapca, ktorý ma 18 a ten ked zistil že má len 13r, tak sa na ňu vykašlal. Bolo to asi pred trištvrte rokom, no moju sestru to stále drží a čo je horšie stále to graduje. Má depresie, stále na neho myslí a plače. Ja to vobec nechápem, keďže spolu ani nechodili, nemajú žiadne spoločné spomienky a navyše má len 13 a celý život pred sebou. Ja už neviem ako jej mám pomôcť, najprv som si myslela že časom ju to prejde ako to už v láske býva ale nič také sa nedeje. Stále je podráždená, vobec ju nepoznávam a najhoršie je že sa bojím že si niečo urobí. Neviem, mám ešte počkať alebo sa obrátiť na odborníka? Ďakujem za Vaše odpovede

Coward

najlepsie v takej situacii je "vymenit si ulohy" ako tomu hovorim ja.....ked som ja mal dievca pre ktore som trpel, urobil som to naopak.....JA som sa vykaslal na NU.....boli sme spoluziaci, a vzdy som ju cakal v satni a taka to bola bolest ked niekedy odisla bezomna, lebo sa niekam ponahlala napr....nasral som sa a najblizsie som pred jej ocami zdrhol od nej.....vies aky to bol dobry pocit....bol som spokojny ze teraz neodisla ona odomna ale ja od nej a navyse som sa hned citil nezavislejsi.....skus jej nahovorit nech skusi urobit nieco podobne.....aj ked ona sa snim asi nestretava....ale ked pochopis princip co myslim tak uz to hadam nejak vymyslis na nu.....

kpl

Ja si myslim, ze to nebude len o tej platonickej laske a odmietnuti. Asi tam bude aj iny problem. Ja by som vyhladala psychologa (zenu).

iwus93

to je puberta :) ja som v 13tich tiež bola zaľúbená do chalana asi 3 alebo 6 mesiacov neviem presne :) :D ale potom ma to časom prešlo...až na strednej som mala vážnejšie vzťahy..no som asi staromodna :D

Paula90

Mám 15 a taktiež problém s láskou.. Vždy len trpím . Zalúbila som sa do chlapca , vyzeralo to nádejne , prežili sme spolu nádherné chvíle ale skončilo to , postupne to už nebolo také .. :( A je tomu už asi polrok ale je mi to všetko lúto a neviem sa s tým zmieriť :/ :)

Astor

Akože predtým to nebolo az také hrozné, to len posledné týždne je to dosť intenzívne. On o tom asi ani nevie ze je na nom tak "závislá", jednoducho uz ju nechcel ked zistil ze je taká mladá/malá.

kikinaL

No vyzera to dost obsesivne spravanie, ked ho takto sleduje...a tristvrte roka je dost dlha doba...ja by som asi skusila tu odbornu pomoc.
A co on? Ignoruje ju, nevsima si ju?

Astor

Nie, ide o toho istého...vždy keď ho niekde vidí tak mi o tom celý deň rozpráva, stále ho sleduje na FB... no nie je to normálne....ja som tiež zažila kadejaké vzťahy ale taketo stavy som nevidela ani u kamošiek ani nikde...siedmačka je teraz :)

kiki55

Ako vieš , že je to ešte stále z toho ? Možno má aj iné problémy , alebo je v tom už iný chlapec .. len Ti to nechcela povedať . A mám tiež mladšiu sestru ma 14 a tiež je väčšinou podráždená -je zalúbená :D .. Tak ale toto je už vela , ked to už tristvrte roka trvá ... a je velmi mladá .. kolkačka ?siedmačka ? osmačka ? ..

Astor

Tak to je jasné že je v tom puberta a hormóny, ale ona je puberte už dlhšie a boli aj predtým pubertálne problémy, ale vždy bola energická a usmievavá ale teraz je z nej chodiaca mŕtvola...

kafe

Odborníka? Možno by stačili rodičia.
Ono okrem nešťastnej lásky jej začína i puberta.. to bude chcieť pevné nervy a trpezlivosť.. musí si tým prejsť.