Moji rodičia

Príspevok v téme: Moji rodičia
Lucia1993

Dobrý deň!

Mám jeden problém už veľmi dlho, ktorý sa týka mojich rodičov. Neustále sa hádajú, a v poslednej dobe to vyzerá dosť kritické. Stále si vyčitujú rodiny, ktorá je lepšia(to hlavne oco), on nemusí moc maminu rodinu. Ocino tiež večer chodí neskoro domov, pretože vždy je niekde vonku so susedmi, síce je v okolí nášho domu, ale nie je doma! A mne to vadí. Obidvaja začali piť. Nie je to také strašné, že sa opijú do nemoty, ale vždy si niečo dajú. A tak isto cigarety. Ako im mám pomôcť? Ako mám ja pristupovať k ich vzťahu? Moc sa do nich nemiešam, ale keď ma vytočia, tak na nich so slzami vykričím, či sa nevedia normálne rozprávať, a potom si ma akokeby začnú "získavať" na svoju stranu,...asi tak ako, : "Je to normálne aby ona povedala toto? To nie je zdravý rozum." ....a robí to hlavne oco. Mám ich obidvoch rada, a fakt nechcem, aby sa hádali, ale skutočne už neviem, ako to môžem ovplyvniť ja. Veľmi pekne ďakujem za pomoc!

katkaxxx

Lucka ja ti prajem vela pevnych nervov, aby si to ustala, viem co su to rodinne problemy, u nas zasli pridaleko.. je velmi dolezite mat pri sebe niekoho ako oporu, neviem aka si stara, ci mas napr priatela, ale je velmi velmi dolezite aby sa mal clovek o koho v zivote opriet.. viem si predstavit co prezivas.. no kazdopadne, zatial to nie je az take zle, su horsie veci, ver mi.. kazdopadne by si to mali rodicia vyriesit ako ludia a nie pred detmi ktorym by mali dat istotu do zivota a byt im oporou..

Lucia1993

anonym_6805 - Ahoj. :) Chcem sa ti pekne poďakovať za radu!!! Ďakujem, že si mi nepovedala, že tu nepomôže nič, iba rozvod, ako väčšina ľudí. Aspoň vidím, že ma fakt chápeš. ĎAKUJEM! :)

anonym_6805

Tato tema je velmi diskutabilna Lucia.
Ale je aj riesitelna. Ty si podla tohto tvojho prispevku velmi bystre a citlive dievca. A je vidiet,ze mas rodicov rada a chapes,ze je situacia u vas vazna. Ako to ale riesit,alebo ako sa k tomuto problemu postavit...ze? Momentalne si tvoji rodicia neuvedomuju aky to ma dopad na teba ako na ich dceru v sensitivnom veku,ktora toto vsetko velmi vnima. Oni su zaneprazdneni sami sebou a maju co robit,aby to ustali,takze im trosku zlyhava to racio a respekt ci ohlady voci tebe. Nerobia to naschval neboj sa,nechcu ti ublizit i ked to uz robia,ale si to neuvedomuju. Ja som to v detstve tiez zazila,hadky,bitky a nevedela som ako reagovat,len som plakala a bola som co najviac z domu prec. Potom moja mama ziarlila,ze preco stale chodim k priatelovym rodicom a jeho mamu mam radsej ako ju. Ale ja som to robila len preto,ze tam som u nich mala pokoj a mala som sa tam dobre,lebo tam si ma vazili a pocuvali ma. Moja mama vinila mna za to,ze som isla tam,ale nikdy sa sama seba nespytala,preco jej dcera odisla z domu uz ako 18 rocna. A urobila som dobre.Pretoze keby som vtedy u nasich ostala,dnes by nebola zo mna taka osoba aka som. Ale viem,ze by som bola taka,ako oni. Viem to,lebo moja sestra s nimi ostala az do jej 27rokov a ma v zivote velke problemy,lebo vsetko to zle si zobrala od mojich rodicov.
No ale ty Lucka mas aj vyhodu,ze teraz je doba ina,mozes pouzit media,kde sa mozes vzdelavat a precitat si co to o takychto problemoch,mozes sa tu vykecat a takisto si natolko mudra,ze sa mozes sama rozhodnut co s tym urobis. Tvoji rodicia potrebuju dozriet a potom na to pridu. Ty sa snaz nezatrpknut a ber si z nich len ponaucenie. Ja som to tak aj urobila,ze cim viac sa moji rodicia hadali a cim viac boli taki,ci onaki,tym viac som ja bola ina a opak nich,lebo som vedela,ze tadial cesta nevedie.
Ak si s tym nebudes vediet rady a dokazes to,tak sa zdover aj skolskej psychologicke,alebo ked budes mat na to silu,tak si pohovor aspon s jednym z tvojich rodicov.Ale to je moc citliva tema ja viem a bez slz a kriku sa to asi nezaobide...

kafe

Dievča, v prvom rade TY to ovplyvniť NEMôŽEŠ. Vzťah medzi tvojou mamou a ocom je LEN medzi nimi dvoma, nemôžeš ich dať dokopy, sú predsa dospelí a mali by mať svoj vlastný rozum. A podľa neho robia aj vlastné rozhodnutia, chovajú sa tak ako sa chovajú, žiaľ. Ty to môžeš len prijať ako fakt, povzniesť sa nad to (zatvrdnúť, nevšímať si to, odsťahovať sa..) alebo sa trápiť a zožierať úplne zbytočne, nie je v tvojich silách im pomôcť. Nie sú šťastní, niečo ich trápi a nevedia to riešiť, alebo to riešia zle a tak sa hádajú, popíjajú, sú radšej niekde vonku ako doma.. Začni si budovať svoj vlastný život, hľadaj si podnájom, prácu ďalej od nich, radšej si choď večer zabehať ako počúvať ich hádky, proste obmedzuj kontakt s nimi, keď sú "na nože".

Lucia1993

Fidorka 2 - Mám už niekedy fakt chuť sa od nich odsťahovať, a toto im povedať!!! Skutočne ma už niekedy hrozne vytočia. Už fakt neviem, ako ich dať dokopy. Vyčitujú si totálne blbosti niekedy.

fidorka 2

Lucka ty ich asi ťažko zmeníš, pravdepodobne sa už nemajú radi. Vydrž kým budeš dospelá a potom sa od nich odsťahuj a povedz im to že je to kvôli nim, a možno vtedy sa spamätajú.