Vecna bolest hlavy

Príspevok v téme: Vecna bolest hlavy
sumsumienka

Dobry den. Uz dlho ma trapi jeden problem, mam velmi silnu takmer kazdodennu bolest hlavy. Boli ma uz cca rok a pol. Minuly rok v maji som bola poslana za ortopedom, behala som po vysetreniach asi mesiac, zistili mi skoliozu do S, prehnutu panvu, tahanie tela do lavej strany, ploche nohy, zablokovane stavce, no proste kopec problemov s chrbticou.. Ortoped ma presvedcil, ze najlepsie bude, ak si ich dam napravit, tak mi ich napravil a na mesiac-dva bolest ustupila. Potom to znova zacalo, ale nevedela som sa odhodlat ist znova k lekarovi (neznasam behanie kade tade po vysetreniach a mala som toho vela v skole), az tento rok, myslim ze v aprili som sa jedneho rana zobudila na to, ze mi v krku nieco prasklo a mala som pocit, akokeby sa tam nieco "rozsypalo", proste taky zvuk, akokeby som prezuvala strk. A odvtedy to ide dolu vodou. Bola som na pohotovosti, hlavu som mala vykrivenu do lavej strany a viac ako tyzden som s nou absolutne nemohla hybat. Iba golier na krku, lieky, kazdy sa mi smial, ale nikto ani netusil, aka to bola bolest. Zas mi povedali to iste, blokacia krcnej chrbice. Ale tentokrat som si to uz napravat nedala. Bola som na laseri, rehabilitaciach, nic nepomaha. Kazdy den ma trapi prudka bodava bolest bud v temene hlavy alebo v spankoch. A odkedy som pred tromi mesiacmi zacala brat HAK, mozno sa to este len zhorsilo. Uz neviem, co mam robit, zas mi na vysetreniach povedia to iste, na gynekologii mi povedia, ze to je z chrbtice a HAK menit nemusim, na ortopedii povedia, ze si na to mam davat konsku mast.. Ja fakt neviem, ako dalej, bezne lieky ako panadol alebo ibalgin mi uz ani nezaberaju... Existuju nejake cviky? Stalo sa to niekomu? Nechcem uz vsetko riesit liekmi...

ivanecenka

čauko... mňa hlava začala bolieť vlani 24. apríla a prestala ma bolieť 27.júla toho istého roku. Keďže pracujem hlavou, tak som bola totálne mimo, polietala som si po lekároch, vybavila magnetickú rezonanciu, kde zistili, že medzistavcová platnička na krku tlačí na miechu, išla som na neurochirurgiu do NZ a odvtedy mám pokoj s hlavou, ale pobolieva ma chrbát, ale to sa dá vydržať a na to pomáha cvičenie a plávanie. Na hlavu mi nepomáhalo nič.

Ewka12

nemas za co,skus tomu ozaj len verit ze sa to zlepsi a nemysliet na tu bolest,zacni plavat aspon 2x za tyzden a aspon 1x mesacne masaz.a dufam,ze potom lieky nebude treba.poznam tie blbe reci,rodicia mi tiez za to nadavali,ze len peniaze sa minaju,po doktoroch chodim,skolu zameskavam....ako keby si to clovek vymyslal ze?radsej by sme boli keby sme zdrave nie?daj potom vediet ako si dopadla ci to pomaha

sumsumienka

Som z Kosic. Na to plavanie sa dam.
Dakujem vam velmi pekne za vsetky vase rady. Povzbudili ste ma. Aj teraz, ked toto pisem, mam prisernu bolest v pravom spanku, ale som na tom lepsie, ked mi niekto radi a snazi sa pomoct.

Dost mi aj pridava moje okolie. Rodicia nemaju pochopenia, priatel takisto, kamosky takisto. Urazaju sa, ze mavam zlu naladu, som podrazdena, mam placlive a hnevlive zachvaty. Proste nikto ma nechape, vsetci ma uz beru za zleho cloveka, aj ked im vysvetlim, ze toto vsetko ma jednu pricinu - bolest hlavy, tak je to este horsie. "Teba hlava boli 24/7, esteze mas vkuse vyhovorku, jasne, uz zasa..." Vsetko ironicke, moj vztah s priatelom ochladol, dokonca obcas to vyzera na krach a to vsetko len kvoli tomu...
Vo vas mam oporu, inak sa to pocuva od cloveka, ktory podobne (alebo take iste) situacie zazil, velmi ste mi pomohli.. Dakujem este raz.

Ewka12

este k tomu kupaniu,ak sa bojis daj si tampon tesne pred plavanim aj ked nemas menzes,a po kupani ho vyber,urcite sa ti tam nic nedostane.neboj sa,ja som momentalne tehotna v 4mesiaci a vsetko je v poriadku,takze mi to kupanie nijako neublizilo

Ewka12

presne ako piseme plavat a plavat,nemozes verit vsetkemu co ti lekari povedia.zakazu vsetko a len nieky poznaju.ja mam tiez gynekologicke problemy,uz mi zmrazovali krcok maternice a bola som 2x na kyretazi,tiez som mala zapal obliciek 2x.takze kupat by som sa nemala.ale ja ich kaslem,sama viem co je dobre a co mi pomaha.plavat som chodila a neskutocne sa mi ulavilo.v lete normalne na jazero a cez ostatny rok do bazena.najdi si taky kde nie je moc studena voda,hodinu zaplavaj a poriadne sa vysus a vyfenuj.tiez by som nemala aerobic ani zumbu,nic kde sa nadskakuje kvoli klbom a kolenam,ale ja ich kaslem cele ich rady,na zumbu som chodila a nic zle mi to nerobilo.na koleno dam ortezu a je to.nesmies verit doktorom vsetko,ked som bola mladsia tiez som len po lekaroch chodila ako ty.strata casu a penazi.a vela spravi aj psychika,ak mas problemy,trapenie,odzrkadli sa to na fyzickom zdravi,tak kde si najviac citliva,u teba chrbtica.u mna oblicky,z nervov a problemov som dostala oblickovy zachvat a skoncila v nemocnici.skus to plavanie a pravidelne masaze.ale musis tomu aj verit ze to pomoze a vyliecis sa.nie robit to s tym ze aj tak to nema zmysel.najdi dobru maserku terapeutku,nie len nejaku co ma kurz a ani sa tomu nerozumie.a odkial si?lebo poznam aj dobru liecitelku,ktora dost pomaha a odo mna nic nepytala.priatelovi zistila helicobactera v zaludku hned ako sa mu pozrela na jazyk,a doktori nic nezistili.trapil sa bolestami a ani futbal nemohol hrat.dala mu bylinky a preslo mu to.

meredit

no akoby som cital o sebe spred osmich rokov. tiez som mal katastrofalny stav, mne sa dokonca aj hlava tocila, take motaky, niekedy som sa bal ze vonku spadnem. a bolesti nielen hlavy, ale aj krcnej chrbtice, no otrasne nieco to bolo. tiez ortoped, ct vysetrenie, rehabilitacie, elektroliecba - vsetko nanic. potom som isiel raz k neurologicke a ta sa ma spytala ako spavam. povedal som, ze na bruchu na rovnom. a hned mi vynadala, ze ked mam problemy s krcnou chrbticou, nesmiem spavat na bruchu. lebo mam hlavu otocenu do jedneho boku a to je to najhorsie. kazala mi zohnat si maly paperovy vankus. presne mi povedala aky ma byt. doma sme taky nemali, musel som zhanat. mama mi to usila - ten rozmer. velkost je 70 x 50 cm a nesmie tam byt toho paperia vela, iba take asi napoly naplnene. lezim tak, ze ked si napr. lahnem na chrbat, tak ten vankus si tak musim postlacat, aby najviac paperia bolo pod krkom a hlava bola troska nizsie. ked lezim na boku, tiez musim tak podlozit krk. zakazala mi tie specialne krcne vankuse, ktore su z peny alebo niecoho podobneho, lebo to ma stabilny tvar a nemozes si to prisposobit presne potrebe tvojho krku.
musim povedat, ze sa mi ulavilo pomerne rychlo, ani som to necakal. taka malickost a taka zmena. okrem toho mi kazala cvicit specialne cviky. robim ich dvakrat denne. asi do roka som bol bez problemov a musim zaklopat, je to stale dobre. dolezite je este netrcat pri pocitaci, nesledovat telku a menit polohu ked nieco citas. to vsetko drzi hlavu v istej polohe - hlavne krcne stavce a stav to zhorsuje.
vyskusaj, verim ze ti to pomoze. niekedy staci malo a je vsetko lepsie. a este nieco: proti bolesti som nepouzival konsku mast, ale v lekarni som si kupil mast traumel. to je prirodne, staci velmi malicko, teda nie vmasirovat, iba tak potriet minimalne mnozstvo na oblast, odkial vystreluje bolest. je to homeopaticka mast, teda posobi informacne, preto jej netreba davat take mnozstva akko klasicke maste. ucinkuje prakticky okamzite. mne to odporucil ortoped. ale uz to nepouzivam, lebo nepotrebujem nastastie.

boba 77

To najlepšie na chrbticu čo môže byť je plávať, plávať a plávať....
Taktiež by som riešila odkyslenie organizmu, na nete je toho spústa, len hľadaj a čítaj. Na odkyslenie ti netreba lieky len veľa ovocia a zeleniny, hlavne tie ktoré alkalizujú (aj to nájdeš na nete). Potom doplniť vitamíny a mineráli (prečítaj si príspevky od RNG, písal ktorý vitamín a v akej forme vie telo využiť). Prečítaj si niečo o vitariánstve, nehovorím že to máš dodržovať na 100% ale aspoň sa k tomu postupne priblížiť.
Prajem veľa zdravia :)))

sumsumienka

Ahoj Ewka, na ocnom som bola a s ocami nemam problem. Na neurologii mi zakazali cvicit (skakat, behat a pod), takze zumba je nepripustna, takisto aerobic a tak dalej. Jedine s krkom a cviky na chrbicu mozem, ktore aj cvicim a nepomaha to. Plavat nechodievam, rozmyslam nad tym. :) Ibaze zasa do toho zasahuju aj ine moje choroby, mam chory jeden vajecnik a od gynekologicky mam zakazane sa kupat vo verejnych bazenoch :/ No, ale asi aj tak to risknem, strasne ma ta bolest obmedzuje, vecne som podrazdena a niekedy sa az hocikedy rozplacem od bolesti.

blondula

ani to necitam cele,lebo ma zase rozboli hlava :D ja mavam tieto problemy tiez,kriva chrbtica a ked sa mi vyhodi stavec na krku,tak koniec :-( na lavej strane nemozem ani spavat,lebo ma vzdy boli krk a neuveritelne hlava,z coho tiez mavam aj 2dnove migreny :-( chystam sa niekedy k lekarovi,lebo ked si lahnem na rovny povrch,na koberec,tak neoblezim ! asi tam toho budem mat viac.myslim tie stavce :-( a k tomu dvihat 12 kilove miminko :D ale to musim zase :D

sumsumienka

Rada by som sa tej bolesti uplne zbavila.. Ale ja uz prestavam mat nadej, ze sa to stane. Ano, ortoped mi seriozne vazne odporucil kazdy vecer si na krk kydat konsku mast, ak ma bude boliet.
Uz som rozmyslala aj nad akupunkturou, niekde na inom fore mi to poradili. Ale vyhodim za to kopec penazi, ked mi to nepomoze? :/ Zas tolko si toho dovolit nemozem, studujem (18 rokov som mala presne pred mesiacom)... A rodicia do liekov uz vdaka mojim problemom tolko penazi vrazili, ze takisto maju nedoveru voci kazdemu novemu a su na pochybach, ci este nieco pomoze... Jeden ucitel mi odporucal nejakeho ludoveho liecitela z Budapesta, no lenze lacne to tiez nebude... Na pohotovosti mi povedali, ze akykolvek prudky zasah do chrbtice moze mat fatalne nasledky a dokonca mi tam vynadali a pozerali na mna s vyplestenymi ocami, ze preco som si dala krcne stavce napravit. Vraj stacilo jeden zly pohyb a mohla mi ochrnut tvar. No lenze ja uz neviem, ktorym lekarom mam verit a ktorym nie, jeden povie to a druhy tamto a polovici na tom ani nezalezi, vypisu recept a dovi dopo. Preto sa pytam, ci niekto nema podobne skusenosti alebo sa tym nezaobera, lebo ako hovorim, ja uz pomaly stracam nadej, ze to prejde, uz tolko masazi, laserov, rehabilitacii, liekov som vyskusala a nic. Pomaly si na tu bolest zvykam, lenze uz je to v takom stadiu, ze si s bolestou hlavy lahnem spat a s bolestou sa uz rovno zobudim. Zhorsilo sa mi aj videnie dokonca, niekedy sa mi dokonca zahmlieva pred ocami a na svetle ma oci "stipu"...