Strácam mlieko

Príspevok v téme: Strácam mlieko
Riuš

Ahojte.Mám 2mesačné dieťa.Do teraz som problémy veľké s kojenim nemala, len som mala zapálený prsnik.No teraz, už maleého musim aj dokrmovať.Ach, ale keď ja chcem tak kojiť :( robim preto všetko, pijem veeeľa vody, čierne pivo (vôbec mi nechuti) veľa jem.Č)o mám eśte robiť, aby som mlieko mala ?

Nechcem ho len dokrmovať, keďže keď kojim, mám taký blizky kontakt s malým :( a ešte ktomu väčšinou každé dieťa je po dokrmovaní umelým mliekom také "nafúknuté" a celkovo "veľké" :( Čo mám robiť?

RNG

Niekedy sa zlazy zapchaju tukmi, tam pomoze si dat vacsiu davku cisteho lecitinu, lyzicu denne niekolko dni.
Inac lecitin, lyzicu aspon raz tyzdenne odporucam kazdemu, co nechce zomriet na nasledky zapchatych ciev a z toho zlyhanim roznych organov, najma srdce, mozog, percen a ladviny ci uz z nedozivenia/znizena cirkulacia, alebo vypovedania ako porazky a infarkty..

liliana1979

Ahoj Rius, moj syncek je uz len na umelom mliecku, zo stresov sa mi moje stratilo. Uplne ti rozumiem, tiez som skusala kade co, viac pit, ukludnit sa, nestresovat sa a aj tak to takto dopadlo a sme na bebe. Ale ty sa nevzdavaj a nenechaj si ujst ten krasny pocit blizkosti s dietatkom. A keby sa to naozaj aj nepodarilo, nic si nevycitaj a nebud smutna. Vzdy je tu este riesenie v UM. Pozri sa na svoje male a bud stastna za kazdy jeho usmev.

watermelon

jedz psenicne klicky, daju sa kupit v bio obchodoch (vysusene pomlete surove). Plus vela prikladaj. ziaden stres

modrofuzik11

ahoj, toto je neprijemny pocit. poznam. kubko ma necele dva tyzdne a pri kojeni tiez niekedy place. potom zacnem mat pocit, ze mam malo mlieka. ovladne ma panika, stres. no nevzdavam to. aj ked ma z toho vsetkeho riadne bolia bradavky (dakujem za bepanthen, esteze ten existuje a pomaha mi), je nevyhnutne mat trpezlivost a dietatko stale prikladat. potom sa mliecko urcite vytvori:)!

kafe

A prečo myslíš, že máš málo mlieka?
Ja som sa rovnako stresovala pri prvej žabe, lebo som kojila častejšie ako každé 3 hodiny. Ale to je normálne. Deti na umelom mlieku majú dlhšie pauzy medzi jedlom. Deti kojené materským mliekom ho rýchlejšie spracujú, alebo ich smädí tak si pýtajú aj po pol hodine, po hodine.. nestresuj sa kvôli tomu. Prikladaj si drobca zakaždým, keď si pýta, ak priberá tak určite nie zo vzduchu ale z mlieka.
Dá sa ti mlieko odsávať?

denanoc

tak potom klidek, prosim ťa nestresuj sa, že ho nebudeš vedieť kojiť, tym si len zle robiš. hlavne sa ukludni, pi ten čaj alebo su tušim aj nejake homeopatika na laktaciu, prilkadaj si ho častejšie, mlieko sa spusti. ja som mala tak problem tiež, dokonca mne sa maly nikdy ani neprisal, takže ten pocit blizkeho kontaktu som nikdy nemala. odsavala som dni a noci každe 3 hodiny, 7 mesiacov lebo mi bolo prvorade aby dostal moje mlieko. aj tak som bola v očiach mnohých neschopná matka, ktorá zlyhala, lebo nekojí normalne. hlavne je aby malo dieťa kludnu a milujucu matku, či kojiš alebo nie, hlavne bud kludna, vyrovnana a miluj svoje dieťa!

Riuš

a môže sa mi ešte mlieko vratiť ? lebo myslim ,že mam problémy kvoli stresu, ktorý som mala pár dní doma.A + sa ešte strašne stresujem teraz , kvoli tomu ,źe sa bojim, že nebudem kojiť :( a prikladám si malého a aj strašne veľa pijem.Som si už aj minule povedala,že keď už ja nebudem mať mlieko, čo sa ffakt snažím pre to robiť všetko, tak už asi nikto ...

denanoc

pivo je len povera.pi vela tekutin,kup si čaj pre kojace matky v lekarni, často si male prikladaj, vela oddychu, malo stresu. je normalne že v tomto čase maš menej mlieka, prejde tym každa matka v približne v tomto čase po narodeni dieťaťa.