Problémy z menzesom

Príspevok v téme: Problémy z menzesom
kika_

Ahojte! Mám 14 rokov a menzes mi začal pre dvoma rokmi a odvtedy sa strašen trápim. Vložky neznášam. Ten pocit pri ich nosení...no hrôza. Tak som sa ich rozhodla nenosiť a preto odvtedy často vymeškávam v škole (len keď mám menzes) a sedím doma najčastejšie skoro celý deň na wc. Prestala som aj so všetkými mojimi aktivitami, ktoré som ta zbožňovala ako napr. futbal, karate, hip-hop...aj kamošky som stratila. Rozmýšľam nad tým, že si celú maternicu nechám vyoperovať a budem redšej bez dieťaťa ako žiť s menštruáciou, ktorá mi doslova zničila život.

Posledné riešenie: Pred nedávnom sme v škole dostávali od učiteľky tampóny ob. mini a tak sa Vás chcem spýtať či by som to s nimi mala skúsiť. Možno by som vďaka nim zmenila názor na menzes. Prosím poraďte :(.

Deee

Ufff no mamina ti mohla niečo vysvetlit, ale možno si myslela, že máš ešte cas, neboj tampón ti tam neostane aj keby nebol úplne nasiaknuty, vždy sa dá vybrať, pri vyberani je dobre sa najskôr vycikat, vtedy si uz uvoľnena a ide to lahucko, ťažšie sa vytahuje s plným mechurom lebo sa snažis necikat a tým pádom vytvaras odpor stiahnutím svalov...

kika_

Diky za rady. Takže v prvých dňoch keď je krvácanie intenzívnejšie mala by som požívať tampóny. Jeden mať 3 - 6 max. 8 hodín. Kvoli baktériám. Len sa bojím či neostane vo mne. V posledných dňoch si dám intímky. Ok. Tie mi až tak nevadia lebo ich takmer necítim.

Vieš olivienka, ja som od narodia až pokiaľ som to nedostala nevedela, že vôbec niečo také ako menštruácia existuje. Síce som videla, že mama má nejaké vložky ale netušila som na čo ich používa. Nidy mi nič o tom nepovedla. Preto keď som v jeden večer zrazu pocítila niečo v nohavičkách ako keby som sa po.... Tak som si ich vymenila. Zopakovalo sa to ale tentokrát už krv nebola hnedá ale červená. Bála som sa, že mi v tele niečo prasklo a teraz vykrvácam. Teraz mi to príde smiešne ale fakt nechcite sa ocitnúť v takej situácii. Rýchlo som išla na net a vyťukala sm si do google niečo v tom zmysle ako krvácanie zo zadku :-D. A vtedy som si viac o tom zistila a tak. Veľmi som bola na mamu nahnevaná. Poradila mi vložky ale v nich sa cítim ako v plienke. Povedala som jej, že chcem tampony ale nechcela mi ich dovoliť. Preto som vlastne aj prestala so športom a pod. A aj ma napadla mšlienka, že si to dám všetko preč alebo spácham samovraždu. No teraz sme od učky akurát dostali tie tampóny a veľmi by som ich chcela skúsiť. To je asi jediná možnosť.

olivienka

fuu, neviem si predstaviť, ako môžeš tak neznášať vložky - teda nie je to nič ultra príjemné, ale až tak? ale to nič, tampóny určite skús a mamy sa vôbec pýtať nemusíš. nie je na tom nič nebezpečné, ak si ich nezabudneš pravidelne meniť, tj. max. 8 hodín (kvôli baktériám). ja som ich začala používať až v 18 rokoch a nadávala som si, prečo som nezačala skôr, pretože to fakt ani nevieš, že to máš. len zo začiatku si treba trocha zvyknúť na to zavádzanie ;) a ešte 1 rada, vždy pred zavedením skús trocha potiahnuť tú šnúrku, či dobre drží, pre istotu. potom sa nemusíš báť, že by sa pri vyťahovaní odtrhla

Livik078

kika Tampony odporucam pri prvých troch dnoch .. pri tom silnejsom krvacaní. Pri slabsom vyskusaj intímky , ktoré su absolutne prakticke a tenke :D Mám 15 a tiež začínam s tamponmy :D

kika_

ďakujem Deee :-). Len zaujímavé teraz je, že včera mi mala začať menštruácia, lenže odtiaľ mi padlo asi len 5 malých kvapôčiek krvi. Dnes ráno už konečne pekne začala ale teraz mi už nič nekrváca. Nikdy pred tým sa mi nič podobné nestalo :O. Normálne ju už nemám. Pritom mi trvá tak 3-4 dni.

A mimochodom môžem tampóny používať aj keď menzes prestáva teda v aj posledných dňoch? Nemôže sa mi stať, že keď nebude nasiaknutý tak ho odtiaľ už nevytiahnem?

Deee

Určite vyskusaj tampony, pohodlne praktické a nepochybujem, že prestanes vymeskavat školu, vrátis sa k svojim zalubam aj kamoskam, takisto neznášam vlozky, ale s tamponmi aj zabudnes, že nejakú menstruaciu máš :-)

kika_

Ja nepotrebujem súhlas. Len by som sa chcela ujistiť či sú naozaj bezpečné lebo mama mi ich nechce dovoliť nosiť. Preto by som bola rada aby mi niekto poradil.

amandine

Môžem ťa ukľudniť, Kika, maternicu ti len tak na žiadosť nevyoperujú, navyše nie si ani plnoletá.
Samozrejme ak ti nevyhovujú vložky, vyskúšaj tampóny. Ja používam len tampóny už roky a som spokojná. Teda aby som neklamala, nosím aj intímky, dennodenne, a tie sú tenučké ako hárok papiera, takže mi vôbec neprekážajú.
Nerozumiem, prečo potrebuješ "súhlas" fóra na použitie tampónu :-)
veľa šťastia.