Aka je spravna vyziva pre zdrave zuby?

Príspevok v téme: Aka je spravna vyziva pre zdrave zuby?
AdamKrt

Zda sa mi, ze mam oslabene zuby. Hlavne v stolickach mam hlboke blomby a tak su steny zubov oslabene a v poslednej dobe sa mi casto lamu. Okraje dalsich zubov su mierne priesvitne.

Ako maly som pil hodne mlieka, ale potom, ked vsetko mlieko sa uz zacalo spracovavat tak, ze nemalo zive kultury, nejak mi prestalo chutit a dlho som ho nepil.

Uzivam kopec doplnkov - vitaminy, mineraly a napriek tomu pomerne casto v poslednej dobe sa mi lamu zuby. Do 30tky to bolo v pohode, potom prislo vytrhnut jeden zub a lavina sa spustila... Da sa to zastavit ? Pravidelne chodim k zubarovi, ten mal aj pomerne novu snimku celeho chrupu /cca 6 mesiacov staru/ a nevsimol si ze pod jednou stolickou bol obrovsky kaz. Chcel by som si zuby nejak stabilizovat, aby nedochadzalo k lamavosti, nejak posilnit ich tvrdost a zubnu sklovinu, aby ich spravna vyziva zabezpecila, ze budu pevne a nebudu sa lamat.

daniellafinancia

Sme inštitúciou, ktorá poskytuje finančnú pomoc všetkým mimoriadnym ľuďom a potrebám peňazí, čestným ľuďom, ktorí skutočne potrebujú. Ponúkame úvery od roku 2000 do 7 000 000 €. Pre všetkých ich môžete kontaktovať v akejkoľvek dôvere v našom e-maile: daniellafinancia@gmail.com alebo whatsapp: 001-484-831-7681
daniellafinanzia.over-blog.com
Ďakujeme vám za pochopenie.

kijola

jahody, jablká a menej citrusov a zubna pasta zamerana na posilnenie skloviny...ja som si vybrala tuto- notino.sk a je perfektná

mam1000diagnoz

Ak mám pravdu povedať, čo som zistil pri tzv. súkromnom testovaní "kadetov", tak podstatné je najmä to, aby ste nepili sladké vody. Najlacnejšie víno spôsobuje, že do niekoľkých rokov poctivého užívania nebudete mať ani jedného zuba (a pečeň vám isto skoroduje).
You won´t be smiling like Brit:-)
Podstatné je to, aby ste si udržiavali nekyslé prostredie (tzv. PH) v ústach.
Viac ako kefka je dôležitejší tzv. lakmusový papierik, ktorý vám hneď bude indikovať vaše PH v ústach.
Tiež je to novinka spoza veľkej mláky.
Dokonca už vyrábajú tieto papieriky s rôznymi príchuťami. Ja som si veľmi obľúbil lakmusový papierik s banánovou príchuťou.

zuzi74

Ja pouzivam uz dlhodobo zubny olej z bylin + kokosovy olej a neviem si vynachvalit. Zubnu pastu by som uz do ust nedala.

Toman

Doporučujem kokosový olej vo forme zubnej pasty:

Kokosový olej je známy svojimi antibakteriálnymi účinkami. Taktiež zabraňuje tvorbe plesní, a preto je skvelým bojovníkom proti zubnému kazu. Výsledky vedeckých výskumov ukazujú, že je možné, že by kokosový olej mohol nahradiť fluór a iné umelé a škodlivé látky, ktoré sa v zubných pastách nachádzajú. Okrem toho, že kokosový olej zabraňuje tvorbe kazov, tvorí v ústach skvelú mikroflóru a pozitívne pôsobí a ochraňuje naše ďasná a jazyk.
Ak si chcete takúto doma vyrobenú pastu z kokosového oleja vyrobiť, stačí zmiešať kokosový olej napríklad s jedlou sódou a esenciálnym olejom, napríklad eukalyptovým. Ak máte odvahu môžete si pastu vyrobiť a vyskúšať ju. Mnoho ľudí s používaním takto vyrobenej pasty začalo a nevedia prestať. A výhodou je aj to, že má bieliace účinky, ktoré neničia chrup. Veľmi dobré je používanie takto vyrobenej pasty už u malých detí, ktoré sú náchylné na tvorbu zubného kazu.

Zdroj z článku: Poznáte účinky kokosového oleja?
www.facebook.com

Darla

fuu, no ked sa lamu, bolia a kazia, tak neviem, ci ti zmena stravy pomoze. Staras sa takto?: implantation.sk Ale asi to je aj o strave (vela sladkeho?)

jaasaaano

A zabudla som ti poradit AdamKrt v tom mojom rozhorceni:) Zacni jest zdrave potraviny. Odporucam tie, ktore nepochadzaju zo Slovenska, lebo tam sa uz pomaly neda ani kupit vyrobok bez E-cka. Zaklad je aby telo malo s cim bojovat a to ziadnymi cajmi ani chemickymi vitaminami neporiesis.

jaasaaano

Uplne s tebou suhlasim Jedulka. Zdrave potraviny su zaklad zdravych zubov. Ziadne umyvanie, chemikalie nenahradia zdrave potraviny. Samozrejme v sucasnej dobe je hygiena nevynhnutna ale nie preto, ze zdrave potraviny by obsahovali latky, ktore poskodzuju zuby, ale preto, aby sme zmyli tie sracky, ktore jeme a ktore pomaly rozozieraju zuby a zvysok organizmu. Najväcsi paradox je to, ze sa hrnieme dopredu za uzasnym pokrokom, kazdy chce mat drahe domy, auta ale ludia si neuvedomuju, ze ideme do zahuby. Placeme nad tym, ze nasi rodinny prislusnici su chori a v niektorych lokalitach sa ludia ledva doziju 50 rokov, ale neuvedomuju si, ze to priamo sposobujeme svojim nenazranym egoizmom, ktorym zabijame svojich susedov, rodicov a zaroven nedavame ziadnu nadej na normalny zivot svojim potomkom.

jedulka

Miro, BJ,Kanister a jiní, Vás bych chtěla abyste mluvili s lidma co mají psychické problémy.Nedokážu vysvětlit, že za vznik těchto sajrajtů, je to co jíme čím se cpeme.Málo přírody, málo pohybu,relax atd.Ale hlavně co jíme! Vysvětlit odborně že žijeme s nebezpečných odpadků, jak velký vliv má jen překyselený žaludek na psychiku.No nic budu muset studovat i tohle. Jen tak na okraj, všechny našlé lebky i 10000let staré a všelijak poničené mají jedno společného, zdravé zuby!!! :-)

kafe

lili, ja som si robila ayurvedsky čaj, keď ma boleli zuby a vždy sa ukľudnili. Majú ho niektoré lekárne alebo predajne zdravej výživy, stojí 4,- juro. Na paradentózu mi nepomohol, to mi helfli MMS kvapky, ale zuby už viac citlivé nemám. Som využívala asi dva balenia.