Ako odpustiť osobe?

Príspevok v téme: Ako odpustiť osobe?
Elisa_

Vraj treba odpustiť osobe ktora mam ubližila či už fyzicky alebo psychicky, pretože ten smutok na duši by sa s nami vliekol cely život. Lenže ako? Ja môžem odpustiť vo svojom vnutry aby ma smutok a spomienky nezožierali celý život, ale tým odpustenim sa mysli aj to že sa k tomu človeku mam spravať akokeby sa nikdy nič nestalo? Mam tu osobu zdraviť, a normalne s nou komunikovať? Alebo nemusim a stači ak to odpustenie bude v mojom vnutry a tej osobe sa budem aj nadalej vyhýbať?
Čo sa vlastne presne mysli pod odpustenim? Ako sa to robí? Ja som naštvana na mnoho ludi a stale ma to trapi, vyhybam sa im a nedokažem s nimi už normalne komunikovať akokeby sa nič nestalo. Skor oni by sa mi mali ospravedlniť lebo všetko čo na mna nahovorili a mne povedali bolo nepravom a zato sa nich nemožem už ani pozrieť a velmi ma to trapi.

ta3

ja cely problem odpustenia a nasledneho spravania vidim takto, aby si sa s krivdou vysporiadala a mohla kracat lahkym krokom dalej netreba len odpustit, ale treba naozaj uprimne odpustit a potom uz odpada problem co dalej, potom nielenze sa nemusis cloveku vyhybat, ale mozes s nim bez problemov normalne komunikovat, cize len uprimne odpustenie Ta oslobodzuje, najvacsi problem je skutocne tomu cloveku odpustit, ale da sa, ked budes hladat v jeho konani polahcujuce okolnosti, ktore tam spravidla vzdy su, treba sa pozriet na to co Ti vykonal aj z jeho zorneho pola, nielen z toho Tvojho, potom odpustenie (uprimne odpustenie) je ovela lahsie trochu

no-

odpustit moze len PAN BOH cloveku TY MOZES LEN ZABUDNUT NA TO CO TI TEN DOTYCNY UROBIL a na druhy krat sa mu radsej vyhni velkym oblukom.../ale zalezi aj na tom co ti urobil-a ci si to prizna/su ludia ze ti urobia zlu vec a vobec sa necitia vinny a su ludia ktory si to priznaju uprimne-ze ti ublizili a su ludia ze priznaju na oko ze ti ublizili a tak dalej...
TY MUSIS VEDIET AKO SA CITIS A AKO BUDES K CLOVEKU KTORY TI UBLIZIL DALEJ SA CHOVAT-NIKTO TI V TOM NEMOZE A ANI NEPORADI...LEBO NIKTO NECITI TVOJE SKLAMANIE NA VLASTNEJ KOZI...MOZE SA LEN DO TEBA VZIT-ALE KED SME KAZDY INY-KAZDY TO PREZIVAME INAK...
ZELAM TI VELA STASTIA

zuzic_

odpustit sa neda len tak lahko...ze si povies teraz odpustam a odpustis. na to rozhodnutie musi prejst isty cas a pride same inak to bude len nahovaranie. ale mozes sa snazit tvarit ze sa nic nedeje atd.

xy:)

povedz si, ze prezila si napriek tomu, co ti spravili a ignoruj, pokial nemusis, sa s nimi nebav. mna taki ludia netrapia a nevidim dovod v sebe nosit hnev, alebo to riesit, proste mi je to jedno. ak sa jedna o klasicke ohovaracky, tak by si sa mala naucit s tym zit a nerobit z komara somara.

jajka001_

neviem co ti kto presne spravil ale kazdemu sa da odpustit. skus pochopit, aki su, preco to spravili a nenos v sebe hnev, lebo ten skodi len tebe. nemusis sa s nimi bavit len im odpusti a zabudni na nich. nech su aki su, musia s tym zit.

system

mna dost ludi sklamalo a ako to riesim ? nijako. Ak som si isty ze chyba nebola vo mne tak nemam problem s osobou nekominukovat. vyhybat sa jej nevyhybam, ale proste tvarim sa ze ju nepoznam. Ak je v mojom okoli nedebatujem s nou, ak sa ma nieco pyta strucne odpoviem. Neviem sa tvarit ze sa nic nestalo ak sa stalo.
Ak viem ze som spravil chybu tiez nemam problem povedat prepac. lenze to slovo je v dnesnej dobe tak casto pouzivane ze straca na hodnote a vela ludi si mysli ze to je " prepac " len tak do vetra.
Na druhej strane zalezi co sa stalo, a ako ti ublizili.