Ako mám začať ?

Príspevok v téme: Ako mám začať ?
moletka

Potrebujem poradiť ako mám začať, aby som schudla trvale aspoň 25 kg. Nesmejte sa,že chcem naraz tak veľa, ale pri mojej výške 160 cm vážim 85 kg, čo je strašne veľa, cítim na sebe tie prebytočné kilá a robia mi aj zdravotné problémy. Ešte dopĺňam, že mám cez 50 rokov a môj metabolizmus je pomalý. Stravujem sa nepravidelne, ale jem veľa zeleniny. Za posledný 1,5 rok som pribrala 15 kg, brala som injekcie B12.Od vtedy sú tie kilá na mne nalepené. Skúšala som už aj rôzne diéty, nejaké kilá išli dole, ale zároveň sa jojo efektom vrátili naspäť.

nastasia

moletka, ak mas zaujem napis mi na mail nastasiakinski@azet.sk. poslem ti jeden velmi dobry clanok v ktorom su informacie o tom, na co si mas pri chudnuti davat specialne pozor. tyka sa to konkretnych prisad v potravinach. mne to dost pomohlo, vsimam si co kupujem, lebo tie prisady zabranuju chudnutiu aj ked konzumujes malo potravin.

moletka

Okrem rôznych diét som vyskúšala aj Alli, ale bez úspechu. Asi moja posledná šanca je nejako sa pokúsiť si upraviť stravovanie, začať pravidelne 5 krát denne jesť malé dávky a asi si začnem počítať aj kcal. Tak ako mi radíte. A samozrejme musím začať aj s cvičením. S tým cvičením ale musím opatrne, pretože mám zdravotné problémy. Ale aj tak vám ďakujem za vaše rady.

majka_21

Moletka, neodporucam ti nijake tabletky ani "zazraky na chudnutie". Vsetko sa da dosiahnut spravidelnenim stravy a troskou pohybu. Z pohybu som si najviac zalubila plavanie a tak to praktizujem dost casto - jednoducho sa mi to paci. Inak stravu som mavala aj ja nepravidelnu, ale snazim sa s nou stale nieco robit. Mam sice len 23 rokov, ale tiez organizmus zniceny dietami. V januari som si povedala "stop" a zacala som chudnut. A tak som schudla uz asi 8,5 kg. Ziadne lieky typu Allie a pod. V pribalovom letaciku je napisane (Allie), ze musis zmenit aj stravovacie navyky - ved to je jasne, ze ano. V nasej rodine tento liek brali a uznali, ze je to blbost. Jasne, schudnes, ale donekonecna sa ten liek nesmie brat. Moj jedalnicek neni ukazkovy, jem aj sladkosti dokonca, ked ma prepadne chut na chipsy, tak aj to. V priebehu nasledujuceho mesiaca pocnuc zajtrajskom ma cakaju 2 oslavy. Myslis, ze si nieco budem odopierat? Co si... O tych mojich dietnych pokusoch tu ani nepisem, lebo neni sa cim chvalit - vysledny bol samozrejme jo-jo efekt. Moj jedalnicek vyzera asi tak:
R: niekedy jogurt al. mlieko s vlockami, niekedy chlebik so sunkou a paradajkou - podla toho naco mam chut
D: povacsinou ovocie
O: co je doma navarene (bud len polievku alebo len druhe jedlo - viac sa do mna nevmesti)
Ol: ovocie, jogurtove mlieko alebo nieco podobne
V: ak som hladna, to co na obed... ak nie, iba nejake ovocie al. jogurt...
K tomu sa snazim chodit plavat aspon 3-4x do tyzdna. Skusala som aj posilovnu, ale ta ma nebavila. Ak mam chut na sladke, proste si to dam. Drzim palce pri chudnuti :-). Ja mam momentalne asi 77,5 kg pri vyske 178 (sla som z vahy 85). Moj ciel je este min. 10 kg.

Jana10000

Ja Vam viem urcite poradit,co sa tyka chudnutia.Mam to odskusane na sebe,takze viem o com hovorim.Pomozem Vam schudnut zdravo a hlavne natrvalo,ziaden jojo efekt nehrozi.Vas metabolizmus raz dva rozhybeme.Pozrite si moju stranku -odkaz odstránený- a ak sa rozhodnete chudnut s mojou pomocou,tak tam vyplnte dotaznik a odoslite mi ho a ja Vas budem obratom kontaktovat.

Amanda1234

Zdravím, moletka. Určite je to veľké odhodlanie aj po 50 začať chudnúť. Ale samozrejme 50 ešte neni vôbec veľa, takže tak ako 30 aj vy dokážete zdravo a účinne schudnúť bez jojo efektu. Možno mi nebudete chcieť veriť, ale na Váš spomalený metabolizmus majú dopad hlavné drastické diéty a následný jojo efekt (ako tu píšete). Preto by ste si mali vybrať diétu = životný štýl, ktorý budete ochotná dodržiavať po celý svoj život.. V prvom rade by ste mali zmeniť svoje stravovacie návyky. Mali by ste sa stravovať 5x denne v menších porciách a pokúsiť sa to dodržiavať PRAVIDELNE. Nehladovať, ale ani sa neprejedať. Váš denný príjem by mal byť okolo 6000kj. Mali by ste skonzumovať dostatok zeleniny,ovocia aj bielkovín. Nezabúdajte ale ani na sacharidy a tuky! - v strave sú dôležité. Príklad vašeho jedálníčka (napríklad): Raňajky- Doma vyrobená ovesná kaša s ovocím a s mliekom k tomu jeden nízkotučný alebo polotučný jogurt.
Desiata- 60g celozrnného pečiva ľahko potretý rastlinným margarínom k tomu cottage cheese (50g) 1 plátok kuracej/morčacej šunky a k tomu vela zeleniny. (napríklad paradajky, paprika , uhorka...) a jedno jablko. Obed- 150g morčacích pŕs na prírodno v olivovom oleji, 50g ryže a zeleninová obloha. K tomu ešte 200ml. pomarančovej šťavy. Olovrant- celozrnné pečivo 40g potreté margarínom s niakým ľahším syrom, zeleninou a tuniakom vo vlastnej šťave (50g). K tomu melón. Na večeru si môžete dať napríklad 100g tofu alebo 120g kuracích prś na prírodno so zeleninkou a ktomu ešte napríklad paredajkový džús/sťavu 250 ml... Nesmiete zabúdať ani na tekutiny, ktorých by malo byť aspoň 2,5L! Môže to byť voda alebo nesladený čaj. Samozrejme, nemôže chýbať ani šport ktorý by som odporučila 3x do týždňa aspoň na 45 min. Môže to byť prechádzka, zumba alebo čokoľvek čo vás baví. Veľa šťastia! :-)