Henna Color - nebezpečný výrobok?

Príspevok v téme: Henna Color - nebezpečný výrobok?
Kučierka

Ahojte čítala som s henne color takýto príspevok

www.zdravie.sk

a najviac ma zarazilo to že "henne color je nebezpečný výrobok" ... včera som si totižto kúpila odtieň 13. ktorý sa tam tiež uvádza že je nebezpečný a teraz sa bojím že by som mohla dostať nejakú alergickú reakciu. Chcela by som sa vás spýtať či ste mali nejakú nepríjemnú skúsenosť s touto hennou ? :///

RNG

Henna je rastlinne farbivo , vytazok z rastliny Lawsonia inermis, povodne len hnedocervene farbivo, neskodna pre drvivu vacsinu ludi az na tych co maju geneticku poruchu(nedostatok G6PD).
Zialbohu z roznych kozmetickych dovodov, aby dosiahli ine odtiene farby do nej zamiesavaju rozne aj skodlive chemikalie.
Viac na
en.wikipedia.org

blum

Ja neviem či to bolo spôsobené práve touto hennou, ale použila som ju pár krát, a vždy po nejakej dobe (cca mesiac) mi začali vypadávať veľmi vlasy. Síce mávam problém kedy mi kvôli chudokrvnosti vlasy padajú a dá mi mnoho úsilia to dať opäť do poriadku, ale je možné, že táto henna vlasy podstatne oslabuje (mám ale na mysli len túto značku, s ostatnými som nemala pocit, že sa niečo zhoršilo) A tiež som sa dopátrala k nejakým výskumom, ktoré robili s hennou, kde zistili, že henna súvisí zo vznikom anémie. Takže nieje taká neškodná ako sa predpokladá ;)

denanoc

pozri si na krabičke čo si si kupila čislo šarže či sedi. ak je tam ine čislo, tak by to nemalo byť nebezpečne. ved sprava je z roku 2010. možno tie nebezpečne vyrobky už stiahli z trhu.