Ľutujete hladujúce deti v Afrike?

Príspevok v téme: Ľutujete hladujúce deti v Afrike?
kukulienkaaa

Samozrejme, su na poľutovanie a ony samy nemozu za to, že ich rodicia priviedli na svet a nedokazu im zabezpecit vyhovujuce podmienky k prezitiu.
Ale na druhej strane - apelujuc k rodicom - preco ich privadzaju na svet? preco musia mat po 8-10 deti, ked ich nemozu uzivit?...Preco nemozu mat 1-2 ako normalni ludia ?...A ked nemozu mat ani 1-2 tak nech nemaju vobec..nechapem to, ze si to v tych ich hlavach nedokazu uvedomit..samozrejme oni nemaju na ochranu, ale ked nemam tak nesexujem..proste to nechapem

soffa

mne je luto vsetkych hladujucich deti,nielen v Afrike ale aj na Slovenskku ich mame viac nez dost.kazda takzvana celebrita prispieva na deti do Afriky pricom by mali prispievat tym nasim.hlavna vec ze sa tym propaguju.najprv pomozem nasim ked sa da a potom prispievam na ine.

Ainka

nedavno som citala zaujimavy rozhovor s nejakym africkym ekonomom (meno si nepamatam).. hovoril o tom, ze najviac Afrike skodia bohate krajiny, ktore posielaju miliardy do Afriky, peniaze sa rozkradnu a nikdy nedostanu k ludom, ktori to skutocne potrebuju, jedlo zase sposobi, ze miesttni polnohospodari nemaju sancu za svoje vyssie ceny nieco predat, a preto skor ci neskor so svojim podnikanim skoncia. To iste plati napr. pri obleceni, ktore uplne znicilo miestny textilny priemysel.
asi mesiac dozadu som poslala Magne 20€,..no teraz uz neviem, ci to bolo spravne.

nech-

pomaha VATIKAN je to najbohatsi stat-nie len reci tipu LUDIA SA MAJU USKROMNIT,NEMYSLIET NA HMOTNE STATKY A PODOBNE DRISTY...
MNA TIEZ NIKTO NOPOLUTUJE ESTE DO MNA KOPNE ABY SOM SPADLA HLBSIE KU DNU...
A U NAS NA SK JE DOST CHUDAKOV PRECO BY SOM MALA LUTOVAT INDE LUDI-HOCI JE TO DOST ZVLASTNY SVET-U NAS A PO SVETE STOJA A HNIJU POTRAVINY V OBCHODOCH ANIEKDE ZOMIERAJU LUDIA HLADOM A ZE VRAJ JE KRIZA...JE KRIZA ALE TO SI JU SAMI PANOVIA UROBILI ABY MOHLI ESTE VIAC ZDIERAT ROBOTNIKOV O PENIAZE...FUJ HNUS

Afrika a2011

Somálsky piráti zadržiavali turistov aj obchodné lode a dodnes žiadajú výkupné a máme im pomáhať ???
Boli naši v Afrike na dovolenke. Domorodý rodičia nič viac nerobia len z ruky do úst, nakoľko len lovia a neplatia dane ani iné poplatky.
A naši v europe dru od vidim do nevidim, odlúčení od rodín a doma za 400 eu plat z čoho si musia platiť aj teplo ,dane a ostatné poplatky!
A pritom sme väčší chudáci ako v afrike. Miesto leňošenia sa majú starať v Afrike aj o vodu a jedlo na horšie časy.
Tak prečo pomáhať leňochom a darebákom.

lost

jajka001_

no tym nepriamo pomahas afrike :)

znizujes sance prizivnikom sa prizivit , ak by rozmyslal podobne kazdy... prizivinik by nemal kde sa uchytit..

ano - presne ta reklama.. vyborne podane...

jajka001_

a ano, ľutujem hladujuce deti v afrike, preto sa neprejedam, nezvraciam jedlo aby som bola stihla, nevyhadzujem jedlo a nehram sa s nim, neminam peniaze na handry ktore za to nestoja, a aj ked im tym nepomozem...myslim na nich a vazim si kazde susto jedla. mozno je to smiesne a zbytocne ale som taka, lebo my ked sme vyrastali, tiez nebolo jedlo samozrejmostou a mama nas naucila si jedlo vazit - vzdy ked sme nedojedli, napomenula nas, ze vyhadzovat jedlo nebude lebo deti v afrike nemaju co jest. a tiez ma máta obraz, na ktorom bol nápis Čo keby toto bol váš obed? a na nom len blato a pribor. v porovnani s tym su nase problemy trapne.

jajka001_

pozerala som jeden dokument o afrike. o tych prispevkoch od medzinarodnych fondov pre afriku. ze z tej obrovskej vyzbieranej sumy, ktora prejde cez tych miestnych politikov, spravcov, generalov, sa do cielovej stanice dostane tak pat percent. viete ako to funguje na slovensku, tak takto a este horsie - lebo nefunguje vobec ziadna kontrola - to funguje afrika. na jednej strane bohaci a diktatori a na druhej totalne chudobni ludia. ved keby to ti ludia chceli brat vazne,tak sa tam buduje priemysel a infrastruktura. peniaze na to su. len nie v tych spravnych rukach.
dalsi dokument, prave o tych baniach kde pracuju 8 rocne deti. tazia tam nerast, myslim ze to bol volfram. ktory je potrebny do kazdeho mobilu. nevyznam sa v tychto veciach. pointa dokumentu bola samozrejme ta, ze oni tam makaju za smiesne peniaze, nejak euro na den a ich zamestnavatelia to 100x tak draho predavaju.

Jooe Ker

jajka001_
mas pravdu ale vlastnici bani su ,su uplatkami ututlany pre nich pracuju ludia co nemaju ani rodny list nikde nefiguruju ako clovek - narodeny v ........ prave oni su v zufalej situacii a stavaju sa doslova tovarom na zneuzitie