SoS pre Moje mastne vlasy

Príspevok v téme: SoS pre Moje mastne vlasy
kimono71

ahojte uz asi 5 rokov trpim pre moje mastne vlasy skusila som vsetky znacky samponov : Head & Shoulders, Garnier, Nivea , Elseve , Dixi- voda na mastne vlasy , octovu vodu , citron , gliskur , wella a mnoho dalsich mastneje mi hlavne ofina hlava ma svrbi hned na druhy den ked si vlasy umyjem vytvaraju sa mi lupiny a maz vyskusala som uz aj sirovy sampon uz nemam ziadne napady pomozte mi

LuciaB

Mne najviac pomohli cisto bylinne sampony (ajurvedske). Nic ine proti masteniu mi tak nezabralo a to som vyskusala vela roznych samponov od roznych vyrobcov. Suhlasim aj s -mira, ze sa treba spravne stravovat, ale stravovanie a vobec cely zivotny styl nemoze prekrocit/prebiť geneticke hranice (ktore su ale nastastie dost siroke). Napr. ja nejem zivocisme produkty skoro vobec, stravujem sa zdravo z celkoveho pohladu a vlasy mam jemne, od narodenia. Ale velmi velky vplyv na konecnu upravu maju sampony a dalsia vyziva, ktora im doda pevnost a nastastie aj objem. A to dlhodoby lebo sa zaroven NEMASTIA.

jankaaaaaaaaa

tak rpesne, sampony na jemne vlasy su pre rychlo mastiace sa ovela lepsie, ako tie na mastne vlasy. alebo sampony na objem. vyksusaj napr. schaumu v tmavozelenom obale, neviem sice na ake vlasy je urcena, ale vela ludi si tento sampon chvali

tpch

V prvom rade musis prestat pouzivat sampony na mastne vlasy. Tie prilis odmastuju pokozku, ktora reaguje este vacsou produkciou mazu. Mastenie vlasov sa da znizit, ale je to na dlhsie a musis byt trpezliva. Kup si sampon s jemnymi umyvacimi zlozkami, napriklad niektory prirodny Alverde. Ak nikam nejdes a mozes si dovolit vyzerat zle, tak si vlasy neumy a nechaj ich mastne. Pomoct moze aj premastenie pokozky prirodnymi olejmi tak par hodin pred umytim-napriklad cez vikend (olivovy, slnecnicovy). Po umyti vlasov oplachuj zihlavou, neumyvaj v prilis horucej vode, len vo vlaznej, zakonci chladnejsou, pri umyvani nedrazdi pokozku hlavu nechtami ani prilis intenzivnym masirovanim, len tym povzbudis mazove zlazy. Nefenuj horucim vzduchom, kondicionery a masky pouzivaj vylucne na vlasy minimalne 10cm vyrastene od hlavy, v ziadnom pripade nesmies davat kondicionery a masky na pokozku hlavy.
Mastia sa vlasy, ktore su namahane-brania sa. Zakladom starostlivosti je setrne zaobchadzanie!

Misis

ahojte zienky, mam problem s masnymi vlasmi.proste kazdy den ich musim umyvat lebo mi rychlo mastneju.prosim poradte.skusila som uz vsetke sampony inych znaciek na mastne vlasy ale nic sa neosvedcilo..gliss cur bol dobry na rozcesavanie ale vlasy stale mastne.elseve vlasy sa nedali rozcesat..teraz mam shuamu coton fresh a je otrasna vlasy nemozem absolutne rozcesat.skusam aj lacne sampony ako napr.dixi na mastne vlasy-trosku to zmiernilo..ale som uz zufala..vlasy mam blond farbene dlhe a rozcesavanie je otrasne..a vlaasy mastne furt..prosim poradte...dajte nejake napady..dakujem

- mira

Dievčatá, maz vychádza z vútra. Z oblasti pod kožou a tam sa dostáva z vnútra tela, z krvi. Očistiť od tuku aj od prebytočnej tekutiny je treba celé telo. Nezabudnite, že tuk sa tvorí aj z prebytku jedla. V prvom rade sa zamerajte na nevhodné tuky a všetky ich odstráňte. POTOM ZABEZPEčTE LEN MININáLNE MNOžSTVO PRIAZNIVýCH TUKOV, NAJLEPšIE Z MALéHO MNOžSTVA SEMIENOK, A TO Až PO 1-2 MESIACOCH.

Nepreháňajte množstvo tekutín, úplne vylúčte sladené a chemicky upravené, aromatické a povzbudzujúce.Voda sa tvorí aj pri trávení cukru.
Stav vlasov poukazuje na stav črevných klkov. Ak sú slabé a mastné, sú také i klky. Trávenie zlepšíte zaradením potravín s vlákninou a kvasených zelenín. Zlý stav klkov spôsobuje prevažne živočíšna strava v kombinácii s cukrom, zo žv potravín hlavne mlieko a mliečne výrobky.