Vsetci maju len depresiu!

Príspevok v téme: Vsetci maju len depresiu!
markiiza

Ach booooze uz ma to naozaj nebavi kazdy tu ma len depresiu.Ludia viete co je to vlastne depresia?Milujem ked tu pisete ze mam depresiu pretoze som tucna,som sama nemam ziadnych priatelov,som skareda,som neverna,spavam so zenatym chlapom a bla bla bla...Chcem umriet nebavi ma takyto zivot.Tieto dristy citat uz mi je nagrcanie viete vy vlastne ze co je to ozajstne trapenie?Mozete zem bozkavat ze ste zdravi ze nemate ziadny hendikep.Potom by ste len vedeli ze co je to depresia a ze ma nebavi zivot.Vidite,pocujete,viete chodit,nemate bolesti?Tak za toto vsetko dakujte.Najlepsie je ze ked tu vznikne tema v ktorej sa jedna o banalitu tak hnet sa kazdy zapaja ale ked tu niekto naozaj caka o radu a pomoc co sa tyka zdravia tak tema pomaly nema ani 3 prispevky.Som matka postihnuteho dietata a nikto nam uz nepomoze.Teraz to tu nejdem rozoberat ani necakam lutost pretoze ta nam uz aj tak nepomoze musim sa snazit aby som bola silna a nedala na javo ze som na pokraji zrutenia a najma tej neskutocnej bezmocnosti.Chcem len napisat ze najdolezitejsie je zdravie a nie veci kde ma kto opustil ....Priatel pride novy ale to zdravie sa vam vo vacsine pripadou uz nikdy nevrati.Vsetci kt.su hendikepovani maju nalomene zdravie by si vazili plnohodnotny zivot a nie ako vy co sa tu rozlievate nad sprostostami ze ci mam celulitidu alebo nie....Tak to je asi vsetko aj ked by som vedela pisat az do nekonecna co ma vsetko tazi.Ak mate pripomienky kludne piste ak si myslite ze ste stale na tom horsie ako iny tiez kludne napiste ak ma chcete pourazat tiez mozete.

Marlowe

Zdravie ma dve velke kategorie - telo a mysel. Nadcenovat alebo podcenovat jednu kategoriu ze je dolezitejsia a ta druha nema pravo "fnukat" nie je podla mna spravne.
Fyzicky zdravi clovek sa moze citit pod psa, a naopak fyzicky hendikepovany clovek sa moze citit fajn. Nic nie je cierno biele.
Vsetko zalezi na tom ako clovek svoje postihnutie dokaze zvladnut.

deniki

Markiiza , zvládneš to. Ako sa hovorí? Boh na teba zvalí len to, čo unesieš na svojich pleciach. Prajem ti veľa síl a čistú myseľ.

Rost

presne tak suhlasim, ja osobne nechapem ako mi ma rada typu "su ludia na voziku co sa maju horsie , mam co jest a kde byvat atd..." pomoct ak sa citim kazdy den zle,stracam kontakt s ludmi vsetko ide dolu vodou.Ak by som nemal na to pre mna vazny dovod tak nestastny niesom a vsetko je v poriadku.Ja osobne nechcem uberat na vaznosti napriklad tomu fyzickemu postihnutiu ale ak sa skusim zamysliet keby som v momente najhorsej depresie na mieste toho cloveka co je sice fyzicky postihnuty ale dusevne v poriadku , tak mi je asi lepsie.Kazdy ma svoje prahy citlivosti pre niekoho je vazne ak sa rozide s partnerom , pre niekoho neuspech v skole/praci a ine...Ja osobne by som sa napriklad vedel urcite lepsie vyrovnat s tym keby mi zomrie osoba ktoru som mal velmi rad ako napriklad strata skoly / zamestnania , schopnosti robit co ma naplna.Nehovorim ze to ostatne by ma nijak nezobralo ale asi by som bol iba velmi smutny dlhsiu dobu ale nie v depresii.

depkarina

tak ale vela ludi ktori tu chodia ma skutocnu depresiu a aj ked jej dovodom mozu byt veci malicherne, ovele menej vazne ako postihnutie dietata ten clovek sa nespamata a nevyzdravie len z faktu ze existuju aj ludia s vacsimi problemami..
depresia je naozaj vazna choroba a je pekelne tazke sa jej zbavit
pokym fyzicku chorobu je mozne liecit a clovek funguje normalne v spolocnosti, ta psychicka- teda depresia ho vzdaluje od vsetkych ludi a zivot je "vdaka" nej neznesitelny

pan d.

Jednoducho ti netrafili lieky a preto zijes teraz pod urovnou psa. Mala by si ist do nemocnice, lebo takto sa zit neda.

Jane_3sto18

Tak tak, ja mám tiež (podľa mňa) nezmyselnú diagnózu, ktorú určili len preto, že sa režem. Ináč je to úplne od veci diagnóza.
Tiež som sa sťažovala ne náhle zmeny nálad - niečo ako mániodepresiu alebo také zázraky vedy - doktor mi povedal, že ak niečo také mám, tak to plynie z niečoho iného, že to nemám diagnózu sama o sebe, no keD´sa ráno zobudím a nechce sa mi existovať, tak si hneď nepoviem, že to je depresia a že som hrozne chorá a nemôžem pracovať ani študovať, poviem si, že mám blbý deň. To je všetko.
Lenže keď ten "blbý deň" trvá vlastne pol roka, tak to už je asi na zamyslenie.

Kavenka114

Každý má nejaké problémy, každého trápi čosi iné a keď raz niekomu skončí vzťah, tak ho to určite trápi najviac v tom momente (aj keď v porovnaní s chorým dieťaťom je to banalita). Často sa skloňujú slová ako depresia, aj keď to nie je tá skutočná chronická depresia (ktorá je chorobou), len sa človek cíti smutne a už to volá depkou.

Lulu2011

kazdy problem, ktoreho cloveka vezme az ku dnu je problem,hoci len v jeho svete, neda sa skatulokovat, je hej ty, co chces, co sa trapis, ved ja sa trapim viac, pokial nemame schopnost vbehnut na chvilu do cudzieho tela je to zbytocne riesit a keby bola ta moznost boli by sme mozno vela krat prekvapeni ako sa trapia ini ludia

kazdy kto zavita na tuto stranku ma nejake trapenie, ci uz mensie, alebo vacsie

pan d.

Nesmies vsetkemu verit, lebo nie vsetko je pravda a doktor ta za tri minutky nemoze dokladne posudit. Cosi tam schrajbnu, aby od teba mali pokoj, mozno si mysleli, ze chces dochodok, tak ti dali nalepku schizofrenik, ja som chcel dochodok, tak ho aj mam, v com vidis problem?