Prečo banky nefungujú cez víkend?

Príspevok v téme: Prečo banky nefungujú cez víkend?
Lemurik

Docela by ma zaujimalo, preco je to tak? Preco ked cez IB poslem niekomu peniaze cez vikend (alebo aj v piatok poobede), tak ich ta osoba dostane na svoj ucet najskor az v pondelok? To kazdu jednu transakciu, ktoru zadam cez IB musi este potvrdit nejaka konkretna osoba priamo v banke a kedze nie je pracovny den a ta osoba sa tam fyzicky nenachadza, tak prevod nemoze byt uskutocneny? :)

pistabaci

No peniaze Ti z účtu odpíšu okamžite , teda v piatok a pošlú ich až v pondelok.....dobrý biznis pre všetky banky....!!! Lumpáreň ktorú nikdo nerieši, tak ako minimálny úrok za ktorý banky Ti láskavo prijmu peniaze na účet a tie isté peniaze môžu požičiavať s maximálnym úrokom a výsledok : najvyššie zisky v štáte majú banky. Štát oddlžil banky z peňazí nás všetkých, aby ich predali politici zastupujúci štát do zahraničia s tučnou províziou. A teraz títo politici tichúčko legalizujú obrovské zisky bánk, ktoré ich vyvážajú mimo tento štát !!! A chudobný je chudobnejší a bohatý bohatší. Systém vytvorený na požičiavaní . Kto šporí je naivný a treba ho potrestať!

system

no ved ja som si to cez net otvoril xD :D ale ani sa mu necudujem ze ste tak kecali ved co som si vsimol tie ich sedacky v KE voptime tak oni tam ceeely den sedia a nudia sa :D a ked konecne pride niekto ukecany ako ty tak sa necuduj :D

lost

ale v zuno je to kao v krcme btw :D

teda nemyslene v zlom (kedze asi aj ty si to myslel skor zabavne :D )

tam mi ten bankar, ci netusim kto to bol.. sme normalne sedeli na sedacke a kecali o comkolvek :D

pomaly ako v nejakom Ja a Ty privatnom bankovnicvte :D

jedine s tym rozdielom, ze si o mne mysleli ze som nejaky buran :D

ono sa ten ucet dal otvorit aj cez net :D:D:D

lost

haha ze na urovni :)

tych podkladnikov tam pobrazli z hlanvej stanice leda tak...

ze uroven :D

no iste.. na svk to je uroven ;)

ojka

nooo, však v sobotu by mohli byť kľudne pootvárané a v nedeľu by bolo zatvorené, všetci by oddychovali (: ale tak to sú len také moje úvahičky,že čo by sa mi páčilo, jasné, že to tak nefunguje a ani tak skoro nebude (-:O

Lemurik

No ale aj tak to nema nic spolocne s posielanim penazi medzibankovym prevodom cez vikendy prostrednictvom internetu :)

Lemurik

Ja osobne som za to, aby boli obchody otvorene aj cez vikend. Teda lepsie povedane, aby sa majitel mohol sam slobodne rozhodnut ci svoju prevadzku bude mat cez vikend (alebo sviatok) otvorenu alebo nie. Rozhodne som proti roznym celoplosnym vladnym nariadeniam, ktore by to zakazovali.
Do obchodov chodim rada. V takom knihkupectve som schopna travit aj cele hodiny. Pre mna je to istym sposobom relax. Ja sa inym ludom pre ich zaluby nevysmievam a nemam rada ak niekto odsudzuje tie moje, len preto ze ma ine. Casto tam chodim aj vtedy ked nemam absolutne ziadne peniaze a milujem robit si plany do buducna ako si kupim novu knizku alebo model auta do mojej zbierky. Nebavi ma sediet cely vikend doma pri telke alebo pocitaci ako podaktorych inych ludi. A hoci cez vikendy byvame doma vsetci z nasej rodiny, rozhodne netravime cas nejakymi spolocnymi aktivitami takze ani argumenty typu "aby bola rodina viac spolu" na mna nezaberaju. Vlastne vo svojom okoli ani nepoznam nejaku rodinu, v ktorej by bolo bezne travit vikendy spolocnymi aktivitami.
A nakoniec este musim dodat, ze je vela ludi, ktori nemaju cas nakupovat cez pracovny tyzden. Ja sama som medzi nich este donedavna patrila.