Mozu sa jest surove sampiony?

Matt26

Šampiňóny je úplne bezpečné konzumovať aj v surovom stave. Podmienkou je jedine, že huba musí byť čerstvá, po prekrojení musí byť krásna biela - bez zhnednutia (väčšinou mladšie a menšie šampiňóny ako veľké a dlhšie rastúce) a samozrejme pred konzumáciou poriadne umyť.
Dnes sa už dajú kúpiť aj sadeničky a vypestovať si ich doma, bez postrekov či pesticídou v "bio" kvalite.

Michal_1409584

Vegetarianska strava nema nic spolocne zo zlepsenim zubov. Rovnako sa kazia ako pri mäsozravcoch. Len mozno menej, ak viac to len preto ze dajaky idiot ktory si zmysli ze byt vegetarianom zname len nejest mäso. Dôvodom su takmer vsetky zivocisne a obilne produkty a prioritne tepelne upravene. Tie odoberaju vapnik a pod. Ale to by bolo na niekolko hodinovu prednasku. A BTW to Vam zubar nepovie ani lekar bolo by tu potom prilis vela zdravych ludi a lekari zdravotne sestry i lekarnici by boli bez prace no a samozrejme vsetci vyrobcovia s nimi spojeny.

To len na okraj k vegetarianke ktoru bingham popisoval.

Co sa tyka surovych sampiňov, podla mojich informacií je možné ich konzumovať surové len ich treba poriadne ocistit. Ak sa vam ich nechce cistit da sa siahnut po ocistenych mrazenych bonduelle.

hanka9

Surove by som nejedla (iba ak jedovate druhy hub, napr. zvonovec olovnaty, muchotravka hluznata zelena atd) :-o))

mam zafixovane, ze jedle druhy hub treba pred konzumaciou tepelne upravit

pretoze aj pri niektorych druhoch jedlych hubach by mohlo dojst pri ich konzumacii v surovom stave, alebo nedostatocne tepelne upravenom k lahkym otravam (po poziti nevolnost, vracanie, hnacky, koliky atd)

huby v surovom stave totiz obsahuju patogenne cinitele (choroboplodne zarodky, mikroorganizmy, chemicke latky atd)

aspon si teda myslim :-o))

jedulka

...nejedla bych je vůbec.Včera objevila naše potravinová inspekce 4 násobně vyšší dávky pesticidů v žampionech než je našimi normami povolena.Jde o žampiony dovážené jak jinak než z Polska ....

cubbie

Šampiňóny nakrájané na plátky, zopár kbapiek sójového oleja na ne a pár kúskov na tanieri jedlu pridajú pre jazyk o jednu chuť viac.

ACTON

je vela veci o ktorych sa spekuluje ze to s niecim ma nieco spolocne , pritom to nemusi byt pravda, dnes niekto napise nieco a za 5 rokov to vyvratia, takto pomaly vsetko a vsetci prekrucuju mudruju, nevedia kde je pravda