pruh

Príspevok v téme: pruh
bard

zdravim.na 99 % mam pruh,zistil som to podla vyduteho hrbolceka v oblasti slabim ale to je vedlajsie (aj lekar mi to potvrdil uz lenod chirurga to chcem mat iste.no proste chcel by som sa spytat kolko by som po operacii musel pauzovat s futbalom (aj posilovanim).ak niekto viete pls napiste. dakujeem

mili28

pre gabiku:
mna pustali tak isto na 4 den. ziadny opuch som nemal. na 4 den sa este nechodi najlepsie, ale nejako sa to da. trocha su aj problemy so vstavanim, sedenim, kaslanim, o kychani ani nehovorim. trva to troska dlhsie, ale zo dna na den by sa to malo zlepsovat. v klude, napr. pri lezani by nemal mat bolesti. hovorim zo skusenosti, lebo mne to robili uz 3-krat. ked to siju, prelozia to asi 1cm cez seba a zo zaciatku to taha(boli), lebo je to skratene. ale trenovanim, cize chodzou, sa to da do povodneho stavu. ale vsetko s mierou a neprehanat.

sheila

Ahojky je to nebezpecne? mam to odmalicka len taka gulicka ked dviham tazke veci nemam cas lebo som v zahranici a pracujem Dakujem

gabča

Chcem sa spýtať na pooperačný stav po opreácii slabinového pruhu, manžela nedávno operovali klas.spôsobom, na 4-tý deň ho pustili domov a zdá sa mi, že sa to príliš nehojí. Sťažuje sa na bolesť a opuch semenníkov ešte na 7 deň po operácii. Je to bežné?

mili28

v decembri 2005 som bol operovany na pruh v slabine na pravej strane. mesiac som nerobil nic, potom som mesiac slapal na stacionarnom bicykli a potom som uz siel do posilky. cize po 2 mesiacoch.
ale problem prisiel zase, ale na lavej strane. 15.januara 2007 mi to tentokrat robili laparoskopicky so spevnujucou sietkou. pooperacny priebeh bol vyborny oproti tomu klasickemu rezaniu spred roka. predsa len klasicke rezanie je trosku bolestivejsie, co sa tyka pooperacneho stavu, ale da sa to s nejakou tou injekciou proti bolesti zvladnut. nic strasne. prisiel som domov a po tyzdni opät vyklenutie na tom operovanom mieste. na sono zistili, ze tam nie je crevo, ale tekutina a 5.februara 2007 som zase lezal na stole. rozfaklili ma klasicky (ta tekutina bola krv), odsali to a aj zosili. takze teraz tam mam aj sietku, aj plastiku (sitie). prave dnes sa chystam vyskusat to na stacionarnom bicykli.
myslim, ze k futbalu by si sa vratil za chvilku, s posilkou by bolo treba nejaky cas (2-3 mesiace) pockat. moj nazor a aj skusenost.