Slabé nohy.

Príspevok v téme: Slabé nohy.
lolitena

Mám velmi slabé nohy,hlavne v okolí kolien a stehná ma strašne bolia a cítim v nich krče ,ked stojím je to strašná bolesť.Aj ked si sadnem tak aj tak mám zlý pocit a napína mi v nich pre státi, už neviem čo robiť,,užívam Magnézium , ale akosi nepomáha,aj B-komplex a nič nevidím žiadne zlepšenie.Kto mi poradí? Vyšetrenia som už mala vela a na nič sa neprišlo,kde je potom chyba?

uško

strašne ma bolia nohy keď si sadnem už sa nemožem postaviť ľava noha navyše ma boli vedľa píšťale v strede je to taká pulzujúca vystrelujúca bolesť neviem čo to mam dosť mi to otravuje život poradte prosím

pozri-

lolitena
...daj si urobit TETANICKY TEST a SVALOVY TEST
je vela pricin preco mozes mat tieto problemi-ked niekto nevie nejst pricinu-tak to zvedie na psychiku-no ale pravda ked clovek dlho trpi tak ide dolu vodou aj psychika-ale najednoduchsie je vsetko zvalit na psychiku...a hotovo

Bebčok

Ahoj Lolitena,všetko to som prežila so svojou dcérkou.Nenormálne bolestí nôh.Chodili sme po všelijakých vyšetreniach dva mesiace, až nakoiec neurolog jej povedal,že to sú somatické problémy.Citujem "dam Vam liek a o 3 týždne budete tak na nohách ako ja".Dcérka s psychikou nemá nič spoločné, ale liek, ktorý berie je naordinovaný neurol. lekárom a je to liek na psychiku. Ja na vašom mieste neváham, dnes je toho akurát dosť po všetkých stránkach...vidím, že aj u vás je psychika na mieste,,,,ale,,,,skúste ísť za neurologom alebo na psychiatriu, tam im vysvetlite čo vám je a uvidíte, že všetko bude v poriadku.Bolestí nôh určite prestanú.Tie somatické problémy,začínajú bolesťami. Potom odpíšte , ako ste dopadla.

Michal3985

Ahoj, mam stejne problemy uz 3 mesic. Hledam nekoho se stejnym problemem protoze lekari mi zatim nepomohli. Temer vsechny vysledky jsou v norme. Nejhorsi je to tuhnuti stehen a litek obcas to mam i na rukach a k tomu brneni konecku prstu a zapesti. Neverim ze to zpusobuje jen psychika, problemy mi zacaly v absolutni pohode tyden po dovolene. Uzivam magnesko + B komplex + lek Gordius.

ivana4837

Ahoj,

najprv som mala 7x aplikovaný ultrazvuk chrbtice a potom po dvoch týždňoch mi predpísali procedúry na 14 dní, zajtra idem 11x. Moje procedúry: 14x zábal rašelina+parafín, 14x hydrogalvan, 7x magnet, 7x elektroliečba, 7x jemná masáž (iba mäkká technika) a 7x jednoduché cviky na chrbticu.

Som si istá, že by pomohli aj tebe, porozprávaj sa o tom so svojim neurológom. Nechápem, že si za tie 3roky nemala žiadnu rehabilitáciu. Taktiež sa spýtaj neurológa či by nebola vhodná konzultácia aj s psychológom. Určite by ti to nijako neublížilo. Nakoľko problémy svalov (nervov) sú prepojené so psychikou.

Držím ti palce!!!

lolitena

AHOJ- ivana 4837 a to kolko tam už chodíš na tie procedúry,ako dlho? CT mi robili,mala som to v poriadku.Predtým som nemala psychické problémy to nie, ako sa mám cítiť ked ma to stále bolí? a nohy sú slabé,a tlačí ma stále niečo v tých stehnách,a dráždi,,ty cítiš aj dráždivosť? ale ja myslím že chyba je v tých svaloch vo vnútri,a to ty asi nemáš, to iba ja, ty máš možno niečo iba podobné.Aj u neurologa som bola samozrejme, mne nič nezaberá, mala som aj lieky a nič,,ja to mám stále, asi mi už nik nepomôže,už moc tomu neverím,že sa nájde liek pre mňa,,ahoj ,,zatial.

ivana4837

Ahoj,

o tom mravčení radšej ani nehovorím...to je fakt nepríjemné...teraz chodím na rehabilitácie a z procedúr mi na to mravčenie (tŕpnutie) veľmi pomáha hydrogalvan.

Na psychiku som sa pýtala či si ju nemala narušenú predtým, (či si nemala psychické problémy)...teraz to je už pochopiteľné, keď toľko dlho trpíš.

Dôvod za tie 3 roky by mali zistiť magnetickou rezonanciou, alebo CT...absolvovala si to???

Navštevuješ neurológa, psychiatra, resp.psychológa???

lolitena

ivana 4837,ty mávaš aj mravenčenie v nohách?Lebo ja áno,aj neklud, no hrôza, a tá bolesť je stále už,ja už ani neviem čo je to nebolieť, a ked sa postavím tak nepoznám už pocit uvolnenia,iba to napätie v stehnách až krčovité stavy ,a ešte mám aj velmi zlú rovnováhu ,ked sa zasedím a potom idem sa postaviť tak mám pocit na spadnutie,len ma začne húpať, a to mám vtedy pocit ,akoby mi tie nohy niekto iný riadil,to znamená ,že nie je to tak ako ja chcem ,ale ako oni chcú,jednoducho ma neposlúchajú,tak ako ja chcem.Aj dorsiflex som už užívala ,ale to mi nezabralo ,sama neviem čím to je,niekedy len tak sedím a zrazu mi v nich začne samovolne mravčiť a tie pocity pri tom ,tak to je strašnéé,a ty zrána ako sa mávaš? lebo vtedy u mňa je to moc zlé,lenže ja s nimi nemôžem ani cvičiť,lebo ak len trošku tie svaly ponaťahujem potom príde velká bolesť,ja ich mám napr.len tak na stolčeku vyložené a už cítim ,že som si tie svaly akoby natiahla,no ja neviem ,čo mi to tam rapluje, že odkial to ide ,či z mozgu ,alebo z chrbtice ,smozrejme že psychiku mám narušenú ,ked dennodenne takto trpím, preto najradšej spím. ja to mám už 3 roky tieto stavy, a dennodenne ,nezáleží ani na počasí,či je slnko alebo prší,je to tam stále natiahlé -a bolí to, a ide mi to až do lýtok tie ťahy, odpíš mi,,dakujem..

ivana4837

Ahoj,

nemáš problémy s uzkosťou, panickou poruchou, alebo nadmerným stresom?

Mám presne tie isté problémy s nohami, nedokážem sa často poriadne uvoľniť, cítim hrozné napätie v nohách až kŕče prípadne niečo podobné poriadnej svalovici. Magnézko zaberá viac to v ampulkách ako vo forme liekov či šumivé (je totiž silnejšie), ale výrazne mi nepomohlo. Potom mi predpísal neurológ dorsiflex 200mg 2x denne ( teraz mi ho už predpisuje aj obvodná lekárka ). Tento liek okrem toho, že pôsobí proti bolesti má hlavne účinok, že uvoľnuje svalové napätie. Skús sa o tom poradiť s neurológom.

Ja trpím zmiešanou úzkost.poruchou a PP od roku 2001, ale tieto problémy s nohami mi začali na konci minulého roka.

Často neurológovia, (samozrejme ak nie je závažný problém s chrbticou) pripisujú tento problém so svalovým napätím ako následok nadmerného stresu, vypätia a podobne.

Držím palce!!!