Nechápem nič.

Príspevok v téme: Nechápem nič.
lili654

Mám 17r. , Proste som iná , ja nedokáze pochopiť ludí(dievcata) v mojom veku. Každý sa stará len o to ako vyzerá o chlapcoch a vlastne nic iné ich netrápi. To sú ich najväčšie problémy , ktoré berú príliš vážne. Sú nádherné a aj tak hovoria - som skaredá , potrebujem toto , toto ..!
Poniektoré mám rada , je s nimi aj sranda ale aj tak také blbiny vždy riešia. Zaujímajú sa ešte o svoje fotky , ktoré pridáavajú na FB a čakajú mnoho Like-ov. A dookola. Nechápem to. Pritom už mávam velké komplexy z toho , že som skaredá , nikto ma nechce - je to pravda ale nijak nato neupozornujem , prežívam si to v duchu. Kolkokrát som koli tomu plakala , že oni su tak krásne zdravé a sťažujú sa a čo mám povedať ja ? :/ :( Nechápem ten život . Pritom mala som kopu snov ale teraz už viem , že vsetko je len o kráse atd... Neviem prečo to tu píšem asi som sa potrebovala vykecať.

martina1234

nebudem ti rozprávať "ale nié, veď aj ty si pekná, určite nie si taká škaredá ako si myslíš" - lebo akokolvek pravda to môže byť, budeš si myslieť, že sa len snažím ťa trochu potešiť. Poviem ti teda úplne úprimne, bez akejkolvek snahy rozveseliť ťa. U ludí v tvojom veku je z nejakého húpeho dôvodu najväčšia podvedomá výzva nájsť čo najviac chýb na samych sebe. Navzájom tak trochu súťažíte, kto nájde na sebe chýb najviac a čo najviac plusov u druhých dievčat. Tamtie "krásky" to robia trošku falošne, sťažujú sa na svoje nedostatky, lebo chcú počuť od druhých komplimenty, vešajú si fotky na net a ich sebalúba obsesia je čítať príspevky od druhých, ktoré im hladkajú ego. Ty to ale so sebou myslíš úprimne, si jednoznačný výťaz v súťai "kto sa vie úprimne najlepšie skritizovať". V podstate ale robíš to isté, na čo sa sťažuješ u druhých. Vidíš samu seba škaredú a chcela by si byť krajšia. Rozdiel je, že si viac uzavretá do seba a tak to nezdielaš s druhými. Iba to dusíš sama v sebe až kým to nezačne byť toxické pre tvoje telo. Lili, neviem ako vyzeráš, ale som si 100% istá že to preháňaš. Skús sa pozrieť do zrkadla a neporovnávaj sa s druhými. Mysli si že ty si proste jediný človek na svete a podla toho, čo si sama o sebe pomyslíš, ako sa vidíš, tým utváraš realitu - to aká si. Zistíš že omnoho lepší pocit je milovať samu seba takú aká si. Keď nezačneš milovať svoj výzor, ver tomu, že ani druhý ťa preň milovať nebudú. Ako môžeš od niekoho očakávať aby ťa videl krásnu, keď samu seba krásnu nevidíš? To je trošku sebecké a nereálne. A ver tomu, že je jedno ako veľmi sa vymykáš od všeobecného ideálu krásy, ľudia ťa časom začnú vnímať tak ako ty vnímaš samu seba. To sa netýka len krásy, ale aj inteligencie, oblúbenosti... A druhá vec je, že aspoň v mojich očiach sú najatraktívnejší ľudia tí, z ktorých vyžaruje spokojnosť zo samych seba, vyrovnanosť, osobnosť, sebavedomie. Do takých je najlahšie sa zamilovať. A čím viac sa ten človek vymyká všeobecnému merítku krásy, tým väčší rešpekt vzbudzuje, tým silnejšie na mňa pôsobí, tým väčší obdiv si získa u ľudí. Ľudia ho berú ako zaujímavejšieho, výnimočnejšieho. A keď budeš mať svoje telo radšej, pochopitelne ti bude robiť väčšiu radosť sa oň starať, skrášlovať ho, budeš vedieť čo ti pristane, čo máš jesť, začnejš cvičiť a vlastne bez toho aby si to vedome chcela, začneš sa viac pribložovať k tomu všeobecnému ideálu krásy. Ver mi, kašli na druhých, je jedno čo si myslia, čo sa im páči, ty si ty a máš na viac než tie hlúpe husičky v tvojej triede, lebo vieš, že máš iné hodnoty na ktorých si zakladáš, máš osobnosť.

Wen

lili654 Ja mam tiež 17 a som chalan, tiež nie som "ideálny chalan" ktorého by ženy "vyhľadávali". Chápem ťa. Tiež mám z toho občas komplexy že nie som "atraktívny", hlavne keď nemám priveľa kamarátov a "pestrú" minulosť za sebou (šikana...). a takisto si občas myslím že si nikdy nenájdem dievča. myslím si že je už všetko iba o kráse ale na druhej strane si myslím že sú ešte ľudia ktorý uznávajú aj iné hodnoty ako len krásu :( - aj keď je ich strašne ťažko nájsť.

tpch

lili654, to, co sa ti teraz zda byt nevyhodou, je vlastne tvoje velke plus. Zakladas si zivot na inych hodnotach ako tie povrchne nezrele pubertacky. Casom uvidis, ze vsetko zle je na nieco dobre. Drzim palce.

RADArada

...nezabudaj ze -KTO CHCE VELA-NEBUDE MAT NIC...neboj sa oni s toho vyrastu a zivot im ukaze o com vlastne je...su v takom veku ze nemaju starosti-len to ako vyzerat dobre...
tiez nechapem co je to za doba-ze sa jeden pred druhym predbieha kolko ma priatelov-je to chora doba...

lili654

áno ja to velmi dobre viem , že oni si svoju krásu uvedomujú. Ja proste nechápem ako si môžu myslieť , že kráasa je proste všetko. No v dnesnej dobe asi aj je! .. Achh prečo nesom krásnaa ?? Pýtam sa, vážíla by som si to sto krat viac ako oni. Majú 300 napadnikov ale aj to im je málo , majú 40Like-ov na fotkách a aj to im je málo ! ,,,,,, :/