Ochorenie vestibulárneho systému a zavraty

Príspevok v téme: Ochorenie vestibulárneho systému a zavraty
mmilan7

Važení,chcel by som sa spýtať,či ochorenie vestibulárneho aparátu postačuje diagnostikovať iba na základe subj.pocitov pacienta,alebo sa hľadá aj príčina,ktorá ich vyvolala.Mám 56 rokov a objavili sa mi zavrate pri zmene polohy tela,hlavne zo stoja do leže a opačne.Nikdy som v minulosti netrpel na choroby ucha, ale krčnú chbticu mám mojou prácou značne namáhanú.Liečim sa Betahistinom a stav sa mi čiastočne zlepšíl,no pri dvojtýždňovom vynechaní liekov sa mi závrate objavili znovu.Beriem ich zase a je to lepšie,len pri ich užívaní sa cítim malátny,takže kvalita môjho života hlavne pracovného je veľmi obmedzená.Ráno potrebujem šoférovať,takže keď pôjdem do práce ho brať nebudem, a či ho brať jedenkrát denne nie je málo,lebo odporúča sa 2xdenne.Chcem sa spýtať či je to stav trvalý,alebo sú aj iné príčiny týchto stavov,ktoré sa dá ich liečením tento problém zmierniť.

fyzioterapeu

Dobrý deň! Je tu niekto s potvrdenou poruchou vestibulárneho aparátu/vestibulárnym syndromom ? Ak áno prosím kontaktujte ma na mojom mail simonka5821@gmail.com. Pomôžem!!!

:-))))

A inak ako váš lekár zistil že je to ochorenie vestibulárneho aparátu??? naozaj by som si vyžiadala ten rontgen , lebo podla mna je to viac ako iste , že to je krčna chrbtica , možno sa zbytočne liečite na niečo uplne iné a pritom by stačili len šikovné ruky ortopéda , a nejake tie rehabiliačné procedúry , prípadne cviky .. vela štastia

mmilan7

Ďakujem Ti za výčerpávajúce rady a budem sa nimi riadiť.Viac času si mi venovala ako môj lekár,ktorý ma lieči.S pozdravom mmilan7

:-))))

inak som zabudla doplnit , že mne robili hadam všetky možne vyšetrenia ake sa dali.behala som očnemu , na ORL , kde mi robili audio a všetko možné , na ortopediu , CT mozgu , rontgen krč. chrbtice , magneticka rezonancia mozgu a krč. chrbtice, neurologické vyšetrenia , bože už si ani nespomínam , ale viem , že mi to lekár vždy napravil , predpísal rehabilitaciu , konkretne elektroliečbu a masaže a tažkosti do par dni zmizli..inak odporučila by som vám spať výlučne len na anatomickom vankúši najlepšie z pametovej peny , pokial mate namahanu krčnu chrbticu.. ja si ho neviem vynachvalit , konečne sa rano nebudim s bolestami..

:-))))

Byť Tebou si vyžiadam rontgen krč. chrbtice , možno to budu zablokovane stavce , vieš čo ja som mala strašne stavy.. normalne som odpadávala , závraty a najme mohla som ležat len v jednej polohe , v ktorej sa mi netočila hlava.. Veru rehabilitacie mi velmi pomohli ale hlavne lekar , ktory mi to napravil.. tiež ma tahali po ORL , vraj VS , ale nakoniec sa zistilo , že som mala v krčnej chrbtici blok od hora dole.. čiže stavec tlačil na nervy , ktore ti sposobuju tie "točáky"..

mmilan7

Prosím Ťa a ako si na to prišiel/la,že to nie je VS niejakým iným vyšetrením alebo sa Ti stav zlepšil po rehabilitácií resp.kúpelnej liečbe a pod.?Mne Tvoja odpoveď vliala trocha nádeje,lebo poškodenie vest.aparátu je často stav trvalý a veľmi zle znášam Betahistín,ktorý by som musel dlhodobo užívať.

:-))))

Ahoj , vobec to nemusí suvisiet s vestibularnym syndromom , podla mna to budeš mat viac ako isto z krčnej chrbtice, kedže ako si spominal ju maš dost namahanu .. tiež mam ten isty problem a lekari si tiež mysleli že to je vestibularny syndrom ..