3 mesiace noveho partnera a babatko?

Príspevok v téme: 3 mesiace noveho partnera a babatko?
kika25

ahojte,

mam taky problem. S mojim priatelom sme spolu 3 mesiace ( pozname sa 2 roky vedeli sme o sebe ale nic viac ). On ma 30 rokov ja mam troska menej, a coraz castejsie hovori o babatku. Dokonca sa mi tak zda ze uz po dvoch tyzdnoch co sme boli spolu sa ma pytal ci si spravime babatko, hovoril mi ze ma navzdy bude milovat aj keby sa neviem co stalo a ze si ma chce zobrat za manzelku..Je strasne zamilovany, vraj toto este k nikomu necitil. Ja to babatko chcem, ibaze sa bojim toho ze co ked sa nahodou za 2 roky rozvedieme co ked sa zmeni a nebude dobry otec ani manzel co ked... Pred tym som mala 2 rocny vztah a tiez chcel partner so mnou babo a zasa ma trapili tie iste otazky ze co ked sa stane hento a tamto. Moji rodicia su rozvedeny a nikdy by som nechcela aby aj moje dieta bolo z rozvedenej rodiny. Uz par krat to dal aj "do mna" ale nakoniec som tehotna nebola. Co najviac nechapem ze on to berie uplne prirodzene stale mi hovori ze dom ma zabezpeceny je a inde problem nevidi. Ja stale nad tym premyslam lebo viem ze to dieta chcem ale moj syndrom " co by bolo keby" ma bude trapit asi vecne. Este sa chcem spytat ze po akej dobe ste mali s priatelom/ manzelom babatko?

carie123

možno unáhlené a mozno naozaj uprimné....
zdá sa vám lepšie zachraňovať dieťaťom napr. 7-ročný, evidentne pokazený, nefunkčný nudný vztah?

ani tam neni záruka, že tí ľudia spolu zostanú......

sususu

jasne ze hlupost, unahlene...recicky zamilovaneho chlapa..najprv spolu byvajte min. 2 roky, v tomto case vychadzaju na povrch mnohe veci... nehazarduj....!!!

mimula

morning air- výskumy :))) u každého je to individuálne, ale takčitak, vždy si budem zastávať názor že najväčšia skúška vzťahu je práve spoločné bývanie, vtedy človek zistí všetko, a buď sa zamiluje ešte viac, alebo totálne odmiluje...samozrejme hovoríme stále o zrelích ľudoch :)

mimula

podľa mňa príliš unáhlené. Určite je za tým niečo, a určite by som nedala na rečičky typu chcem s tebou bejby po trojmesačnom chodení. Nepoznáš ho poriadne, a určite to podľa mňa nie je žiadna výhra, keď ti povie že chce mať s tebou dieťatko hneď a zaraz, a to už len preto, lebo naozaj normálny triezvo uvažujúci človek aj zaľúbený do ničoho netlačí, a určite by ťa chcel najprv poriadne poznávať, zažívať bláznivé i pokojné spoločné chvíle a keď dozrie čas, tak dva tri roky, aj neskôr, samozrejme po tom čo spolu už nejaký čas bývate, môže prísť aj bábetko. Podľa mna ide o nezrelého muža trošku, niečo skrývajúceho, alebo neviem. Ale normálny sa do toho nehrnie. Najprv sa uisti či s tým človekom dokážeš žiť, až potom rieš bejby. Logika, ide len o rečičky...a skutočný zámer pozná len on.

morning air

Este som chcela pridat, ze vyskumy ktore skumali ci ma efekt to, ci ludia spolu pred manzelstvom byvali alebo nie, na rozvodovost, zistili ze je to skor naopak ako si myslime. Ti, co spolu byvali pred manzelstvom sa viac rozchadzali, moze to byt aj tym uz od zaciatku menej verili v manzelsvo. Ale na druhej strane to moze byt aj tym, ze nietori z tych co spolu byvali, si nesedeli a nakoniec sa ani nevzali...

morning air

Ahoj, nie je dobre pridlho cakat kvoli obavam typu co by bolo keby, ale ani ponahlat sa do velkych zivotnych udalosti, ak na ne este jeden z vas dvoch alebo obaja nie ste pripraveni. Ak ti to pomoze, psychologovia odporucaju riesit velke otazky ako svadba a dieta az po roku, co je obdobie pociatocnej zamilovanosti. Rozhodnutie o svojom zivote vsak musis spravit sama, pretoze aj keby to nedopadlo podla tvojich predstav, vzdy budes vediet, ze si urobila najlepsie co si len vedela v tej situacii. Rozvod je tazky pre vsetkych a hlavne pre deti, ale nikto ti zial v zivote neda garanciu, ze sa ti to nikdy nestane. Najlepsie co mozes urobit aby si tomu predisla, je vybrat si dobreho partnera a neustale na svojom vztahu pracovat. Vela stastia, verim ze sa ti to podari!

kika25

no na zaklade toho spomenuteho babatka som mu povedala ci nejde na to z opacneho konca ze najprv svadba potom dieta... Mozno som staromodna ale menit by som to nechcela. povedal mi ze nad tym este neuvazoval ale ze urcite si ma chce vziat.

cinkaa - hormonalnu antikoncepciu by som rada brala ale zo zdravitneho hladiska nemozem.

dakujem za rady, baby

cinkaa

Presne ako pise lenka. Skor ta mal popytat o ruku ako ta tlacit do dietata. Daj si pozor, ber hormonalnu antikoncepciu, aby ta nemilo neprekvapil a nasilu ti neurobil dieta. 30 rocny chalan je este mlady, na biologicke hodiny ma este cas:) To, ze chce dieta, je sice pekne, ale nie vtedy, ked ty nechces. A toboz nie po trojmesacnej znamosti. Ja som s priatelom dieta nechcela, pracujeme na nom s manzelom po devatrocnom spoluziti.

lenka95

ahoj myslim, ze nenapisem nic nove ale ja by som s tym babom po 3 mesacnom vztahu predsa len pockala... je ine ked baba nechtiac ostane tehotna a uz to musi riesit... ako ked mas este cas spoznat sa s priatelom a si trosku uzit lebo mat babo je sice uzasne ale uz nikdy nebudete iba vy dvaja sami pre seba... ja by som zacala s tym byvanim a mozno sa budes vediet lahsie rozhodnut...
a chcem sa spytat manzelstvo ti neponukol? ci to budete riesit na rychlo az ked budes tehotna alebo zatial vobec? lebo tym by si ziskala mozno aj rocik aby si vedela do coho a hlavne s kym ides :)

vebe

Necitala som vsetky prispevky, ale mozem napisat z pohladu osoby, co ma uz velke deti (17 a 19), takze velmi dobre viem, co znamena mat deti, vychovavat ich. Viem aj to, ze ked clovek tuzi po detoch, tak v skutocnosti netusi, co ho vlastne caka (nastastie). Ak niekomu na detoch tak skutocne zalezi, tak tomu deti velmi a uplne zmenia zivot. Na dlhe roky musi takmer vsetko co robi podriadovat detom a to ako matka tak aj otec. Treba zvladat mnohe zatazove situacie. Podla mna po 3 mesicoch znamosti nemozes poznat svojho partnera dostatocne na to, aby si bola presvedcena, ze je to skutocne ten, s kym chces mat deti a s kym ich aj vychovas a privedies do dospelosti. Po 3 mesiacoch je to este len zalubenie, ale nie triezvy pohlad jeden na druheho.