Chrbtica a trávenie

Príspevok v téme: Chrbtica a trávenie
agduša

Ahojte, chcem sa spýtať, či problémy s chrbticou, ako napr. skolióza môžu vplývať aj na trávenie? Tiež by ma zaujímalo, keďže som tento rok brala často dosť silné antibiotiká, ako zbaviť telo škodlivín, ktoré spôsobujú nafukovanie, redšiu stolicu a pod. Viem, že treba probiotiká, ale ešte niečo?

martinmlm

Netvrdil som že nemôže cvičiť. Na zákl.škole som 4roky chodil na osobitnú telesnú zameranú na chrbticu. A bolo to tvrdšie cvičenie ako normálna telesná. takže som si to okúsil na vlastnej koži. A keby som mal informácie ako dnes. Ušetril by som si s tým kopu problémov.

Maros75

Moja najkrajsia.......to mozes riesit v prenatalnom obdobi,ale nie v desiatich ci 15tich rokov zivota. Svalstvo je jediny zaklad ktory drzi chrbticu v spravnom smere.Ak mas to svalstvo na prd a kazdy sval inak silovo slabsi.......zacne sa postupne chrbtica krivit.
Dolezite je preto spravne cvicenie.

martinmlm

Môj najkrajší, obličky majú v tele na starosti minerály a vodu a z toho sú kosti kĺby a platničky. A zaťažovanie alebo zdedená zlá funkcia obličiek je dosť veľký základ pre problémy s chrbticou.

Maros75

agdusa........este raz. Da sa to dat do poriadku jedine,ale jedine spravnym cvicenim a ziadnou inou hlupostou.
Co s tym maju oblicky??? Dobra chujovina.

agduša

Skoliozu mi potvrdila doktorka na preventívke. Bolí ma chrbát v oblasti panvy, kde mi bolo povedané, že je to z chrbtice a tiež ma bolí v oblasti ľavej lopatky. A ľavé rebro mám viac vypuklé ako pravé, čo je ževraj možný dôsledok krivej chrbtice.

martinmlm

skoliozu si pravdepodobne zdedila po predkoch a podporuješ si ju "zdravou" životosprávou. v prvom rade za to možu obličky. a dalej ak ta trápia zažívacie problemy, tie sa odrazia aj v určitej časti chrbtice /v tvojom prípade stavce 10-20cm nad krížami. že?/. može to fungovat aj opačne: ak si poškodíš určitý stavec može sa tým ovplyvnit funkcia vnút. orgánu.