afty - bukofit- škvrna na zube

Príspevok v téme: afty - bukofit- škvrna na zube
unreal

Dobrý deň, stala sa mi taká zaujímavá vec. Z vnútornej strany líc sa mi na lavej strane spravil veľmi silný a bolestivý aft. Mama mi z lekárne priniesla akúsi vodičku bukofit originál na ďasná ale podľa obsluhy v lekárni vraj účinnú na afty. Potieral som si teda vatou bolavé miesto, teraz je to druhý deň a afta sa stále drží. Ale dnes som si všimol na zadnej lavej dolnej stoličke hnedý až skoro čierny flak. Zub ma vôbec nebolí a o zuby sa starám pomerne dobre. Je možné že to je z tej vodičky na afty? Miesto afty sa totiž zrejme opiera a stoličku a ako som si to natieral mohlo sa mi to nejak zažrať do zuba? Neviem či mám počkať kým mi zmizne tá afta alebo či mám čo najskôr navštíviť zubára. Prípadne už tú vodičku na afty vysadiť hneď.
Ďakujem.

ORL

Za aftami "stojí" primárne momentálne znížená obranyschopnosť organizmu. Odporúčam ústne probiotikum Bactoral, ktoré pomáha pri problémoch v ústnej dutine.

Prdlačka

afty nezmiznú za dva dni, komu áno, nemá afty...ja používam B-komplex a B pyridoxín - po týždni sú preč

Requiem

Pfúú, je tam len že zmes tinkktúr, skús doktorke povedať, že je to miešaný roztok, vytierajú sa s tým ústa a je to červeno-hnedé a dakus to umŕtvuje....možno bude vedieť, o čo ide ;)

Requiem

...s aftou sa k zubárovi nemôže. Prestaň ju užívať, ja mám na afty priamo v lekárni namiešaný roztok (na predpis), je to dezinfekčný a "umŕtvujúci", teda necítim bolesť pri jedle alebo pri bežnom pohybe úst. TÁ vodička je dobrá. červená a trpká :) Kadejaké iné som skúšala predtým tiež, no ani jedna mi nepomohla, hlavne nie tie bylinkové - zbytočne to štípalo. Škvrna ti zmizne - podľa mňa. Pozoruj to dva tri dni. Uvidíš.