Psorioza

Príspevok v téme: Psorioza
nakazenaLup

Mam psoriazu dva mesiace. Nikto ju nemal v rodine, cize neni to sposobene geneticky. A viem, ze vsetci hovoria, ze je neprenosna, a urcite bude mnoho negativnych ohlasov na moj prispevok, ale napisem vam ako som ju ziskala tu mrchu.
Chodila som do jedneho lacneho solaria, neskor som pocula od znamych, ze ta nemam chodit lebo, ze sa tam nasla kozna choroba - konkretne lupienka, a ze vela ludi co tam chodilo sa nou nakazilo. Samozrejme, som vedela ze lupienka je neprenosna tak som chodila dalej. Az jedneho dna som sa vyhadzala, bola som sama bodka. Sla som ku koznej a ona jednoznacne povedala, ze mam psoriazu, a tiez ma ubezpecovala, ze tam som ju dostat nemohla lebo, ze je to geneticky podmienene. Tak mi povedzte, ze kto ma pravdu! Neverim, ze ide o blbu zhodu nahod, a som si ista, ze som to schytala v tom sprostom solariu ako kopa dalsich co tam chodila!! tak si davajte pozor, psoriaza je URCITE prenosna!

nakazenaLup

Takze najnovsie vyskumy vedcov z Ruska, toto si precitajte. A zevraj psoriaza je neprenosna, aspon vidite ze som mala pravdu, a dostala som to v tom sprostom solariu!
slovak.ruvr.ru

Lalka

kazdy psoriatik sa na tom musi len zasmiat,ja tak isto,je to fail

jeden hystericky zachvat nevyvrati roky vyskumov a skusenosti

J111

Možno psiariasa nie je prenosná, ale to solárko ťa možno nejako zle opaľovalo a z toho to máš, alebo si to ty trošku v honbe za krásou prehnala a potom búm a psieriasy.

ajjaa

Mám dvoch synov / 1 a pol ročný vekový rozdiel/. Jeden z nich sa poškriabal na plote, kde sa mu vytvoril taký suchý lišaj, z čoho nakoniec vznikla lupienka. Druhý syn to nemá, v rodine to tiež nikto nemá. A či mala praprapra teta to neviem. Nikto sme to od neho nedostali.

MatkoKubko

udajne nakazenaLup: Odkial vies ze mas lupienku? Robili ti nejake specialne testy? A co je to lupienka? Je to tak ze sa ti proste narobili pluzgiere a odlupuju sa? A NIE JE TO NAHODOU POSKODENIE KOZE ZO SOLARKA?