21 ročná a úsmev nikde...

Príspevok v téme: 21 ročná a úsmev nikde...
lenja

Mám prvé štyri zuby hnilé, mám to už od malička. Do 18-tich rokoch ma to až tak netrápilo, lebo dalo sa to vydržať, no ani vtedy to nebolo príjemné. Ale teraz už sa hanbím aj pred svojimi rodičmi. A že prečo s tým niečo neurobím? Odpoveď je ľahká. Bohužiaľ moja rodina má finančné problémy, zdá sa, že nebudeme mať ani kde bývať, lebo exekútori nám zoberú strechu nad hlavou. Čiže vôbec nemáme na to financie. Boli by ste taký dobrý a poradili by ste mi, že kde mám hľadať pomoc? Napr. aby som vedela vyplatiť sumu len splátky, a ktorý doktor by mi to aj spravil? Z okolia TT, okres GA. Ďakujem.

[zruseny17]

tak niekto nas tu dobre vodi za nosy...mila "lenja" keby si neminala na hluposti,tak mas davno problem so zubami vyrieseny...:))

www.zdravie.sk

Eva531

Ja som poznala mladu kocku, ktora mala uplne vsetky zuby hnile, horne a dolne, teda aspon predne, ktore urcite bolo vidiet. Akosi ju to netrapilo a netrapilo to ani jej dlhorocneho priatela. Ale pred svadbou ju to uz trapit zacalo, pretoze chcela na svojej vlastnej svadbe vyzerat dobre, ale zarabala minimalnu mzdu na Slovensku, takze bieda. Niekto jej poradil statnu zubarku v Suranoch (meno tej zubarky nepoznam, bolo to asi pred siedmimi rokmi). Ona sa tam vybrala s nadejou, ze jej ta zubarka pomoze a vystresovana zubarka, najlacnejsia v meste, na nu navrieskala, ze sa o seba nestara a vyhodila ju z ambulancie s tym, ze taketo zuby ona opravovat nebude. Potom som s nou uz neprisla do kontaktu, takze neviem, ako to s nou nakoniec dopadlo. Kazdopadne odsudzujem konanie tej zubarky, pretoze ak ma zubar prilis vela pacientov a naozaj uz nema cas, aby si zobral este nejakych dalsich, tak sa to da povedat aj slusne a bez zvysovania hlasu. To som uviedla iba ako priklad, ze co sa moze stat, ak niekto navstivi najlacnejsieho zubara, ktory je vystresovany z toho, ze ma vela pacientov a nie je schopny v strese a v amoku uz ani slusne a uctivo jednat s ludmi. Ja sama som mala so zubami velke problemy, aj ked nie mojou vlastnou vinou (strojcek, ktory sa dava na noc, mi znicil zuby), a pomohlo mi jedine to, ze som si nasla pracu v zahranici a navstevujem drahsiu zubarku, pracujucu v sukromnom zdravotnickom sektore. Opravy zubov si vyzaduju nehorazne vysoke sumy penazi a keby som pracovala na Slovensku, mala by som uz davno kompletnu vyberatelnu zubnu protezu. Bohuzial jedine, co ti mozem poradit, je, najdi si pracu v zahranici, naber odvahu a chod! Ak chces naozaj dobreho zubara so sikovnymi rukami a s ludskym pristupom, tak bez penazi nic nevyriesis, je to krute, ale je to tak.

[zruseny17]

jajka,akoze nic v zlom,ale nejde mi do hlavy ze niekto nema ani na zaplatenie dlhov,exekutori ich chcu pripravit o byvanie,ale internet maju???a ked nebude mat kde byvat-ako chce splacat zuby???

jajka001

nikushka, net je lacnejsi ako zuby
urcite sa da dohodnut na splatkach, tvoj nie je taky? ci k zubarovi ani nechodis?

[zruseny17]

trosku mi nie je jasne ako je mozne ze mas moznost byt o polnoci na internete ked si na tom tak biedne s peniazmi:)
ak v praci pocas nocnej-potom si zamestnany/a a teda mas aj aky-taky prijem-takze tvoja otazka mi nedava zmysel...:))