Ake mate skusenosti s chlorellou resp. riasmi?

zuzlik

A poznate IMUNE?
www.zdraveriasy.sk
ludia v mojom okoli to zacali uzivat pred cca 2 mesiacmi a VIDITELNE maju pozitivne ucinky. Skutocne im to pomaha na rozne choroby ci neduhy. Jeden maly chlapcek ma nieco s krvou, nemusel sa ani poriadne udriet a mal obrovske modriny, neviem ako sa to odborne povie.. pomaha mu to, ma ovela mensie modrinky. Moja stara mama ma 77r., ma asi vsetko mozne, hlavne vsak zlu zrazanlivost krvi, isty druh leukemie a tiez problemy so srdcom a klbmi. Vcera bola na previdelnej kontrole a lekarka bola uzasnuta, ze co sa s nou deje, este nikdy predtym ako je takto chora nemala taketo vysledky. a to za tie 2 mesiace je viac ludi, upravuje to krvny tlak mojmu buducemu svokrovi.. Vlastne aj preto som zalozila tuto temu.. Tak ja sa pytam nie o tom co hovoria nejaki lekari na akv.sk ale na vase skusenosti, resp. v okoli ak mate. Pretoze velmi vazne rozmyslam sirit tento dar prirody dalej, lebo som o tom presvedcena ze to REALNE POMAHA LUDOM :)

Maros75

Popis tovaru PANGAMIN JODAMIN 200TBL
Popis výrobku Pangamin Jodamin 200tbl.
Zloženie:
šetrne sušené pivovarské kvasnice, prírodne viazaný jód.
JODAMIN obsahuje sušené pivovarské kvasnice a unikátnym spôsobom biologicky (prírodne) viazaný jód. Jeho využiteľnosť organizmom je výrazne vyššia, ako u výrobkov jodizovaných bežným spôsobom.
Väčšina jódu je uložená v štítnej žľaze. Pretože štítna žľaza reguluje metabolizmus a jód ovplyvňuje jej činnosť, nedostatočný prívod tohto prvku spomaľuje duševné funkcie, vedie k nárastu telesnej hmotnosti a ochudobňuje organizmus o energiu.Odporúčaný denný príjem jódu pre dospelých je 150 mikrogramov. Zvýšenú spotrebu jódu majú tehotné ženy, dojčiace matky, ale aj ženy v klimaktériu.
Jedinečnosť JODAMINU spočíva v tom, že komplexne a úplne prirodzenou cestou rieši nedostatok jódu v našej potrave a súčasne posilňuje odolnosť nášho organizmu. Denná dávka tabliet JODAMINU obsahuje 149 mikrogramov jódu. Rozloženie denné dávky do niekoľkých tabliet umožňuje doplnenie jódu podľa aktuálneho prísunu jódu z iných zdrojov.
JOD je rovnako dôležitý ako vitamíny
Z popola vystupujú modrofialové pary, ktoré kondenzujú v modročierne kryštály. To bol výsledok pokusu získať z množstva rias úvahy pre výrobu liadku. Došlo k tomu v roku 1811 v domácom laboratóriu francúzskeho lekárnika Bernarda Courtois. Až o dva roky neskôr sa zistilo, aký významný objav sa mu podaril. Z par získané kryštály boli doteraz neznámym chemickým prvkom. Bol nazvaný JOD podľa gréckeho slova "iodes" (modrofialové).Čoskoro bol používaný v lekárstve ako všestranný liek na všetky možné choroby. Keď bol v roku 1915 izoloval hormón štítnej žľazy, zistilo sa, že štítna žľaza bez tohto životne nevyhnutného stopového prvku nemôže fun; vať.
Naše štítna žľaza potrebuje pre svoje hormóny trijódtyronín a thyronin, ktoré ovládajú mnohé životne dôležité funkcie nášho tela. Nedostatok jódu vedie k zníženiu funkcie štítnej žľazy.
Dôsledkom je oneskorenie telesného a duševného vývoja, zhoršenie látkovej premeny, oslabenie schopnosti sústredenia, celková únava, poruchy plodnosti aj obezita.
Ak nám chutí, optimálne využívame potravu a funguje nám spoľahlivo trávenie, máme dobrú náladu a potešenie zo sexu - do toho všetkého významne prihovára štítna žľaza.
V niekoľkých posledných rokoch je problém porúch funkcie štítnej žľazy viac než aktuálne, predovšetkým v dôsledku černobyľskej havárie. Podávanie jódu by totiž dokázalo znížiť riziká negatívneho vplyvu zvýšenej rádioaktivity.
Pravidelný a dostatočný prísun jódu je dôležitý predovšetkým u tehotných a dojčiacich žien, detí a mládeže. Okrem morských produktov, živočíšnych alebo rastlinných, obsahuje naša strava len nepatrné stopy jódu. Konzumácia morských produktov však nie je príliš vysoká. Niet teda divu, že sa často vyskytuje zväčšená štítna žľaza - struma - as tým spojené závažné zdravotné dôsledky.
Otázka nedostatku jódu je závažným celosvetovým problémom. Jeho riešenie je v poslednej dobe venovaná zvýšená pozornosť celosvetových organizácií ako sú: Spojené národy, Svetová zdravotnícka organizácia a UNICEF.
Čiastočným riešením nedostatku jódu je jodace jedlej soli jodidom draselným (KI), ktorá však nie je dokonalá, pretože jód sa pre svoju nestálosť pomerne rýchlo z tejto väzby uvoľňuje, najmä pri balení soli iba do papierových obalov. Navyše so stúpajúcim percentom tzv civilizačných chorôb (predovšetkým vysoký krvný tlak, žalúdočné vredy a i.) sa odporúča znížiť príjem soli na minimum. Najhodnotnejší je preto prísun jódu do ľudského tela prirodzenou cestou - teda v organickej väzbe. Ideálnym riešením je pravidelné užívanie prípravku JODAMIN, ktorý obsahuje unikátnym spôsobom biologicky viazaný jód.
Odporúčaná denná dávka tabliet JODAMINU obsahuje 149 g jódu, čo je odporúčaná denná spotreba tohto prvku.
Biologicky viazaný jód umožňuje plné využitie jódu už od jeho vstupu do tráviaceho traktu. Ľahko prechádza do krvného obehu a tým je zaistené jeho optimálny vychytanie štítnou žľazou.
Využiteľnosť biologicky viazaného jódu, obsiahnutého v prípravku JODAMIN, je v porovnaní s výrobkami obsahujúcimi jodid draselný niekoľkonásobne vyššia. Významná je tiež skutočnosť, že u biologické väzby nie je organizmus pri trávení zaťažovaný neaktívnymi látkami.
Všeobecne sa hovorí o znížení celkovej kvality populácie v oblastiach s nedostatkom jódu. Obyvatelia týchto oblastí trpia zníženou fyzickou výkonnosťou, zvýšenou únavou av priemere nižšou inteligenciou. Je pravdepodobné, že sa na tomto poškodení podieľa aj nedostatok iných látok - napr vitamínov, bielkovín, železa ďalších stopových prvkov. Práve tieto látky sú obsiahnuté v dostatočnej miere v sušených pivovarských kvasniciach, ktoré sú základom lieku JODAMIN. Jedinečnosť JODAMINU spočíva v tom, že kompletne a úplne prirodzenou cestou rieši nedostatok jódu v našej potrave a súčasne posilňuje odolnosť nášho organizmu - zvyšuje kvalitu nášho života.
Vitamíny, minerály, stopové prvky, bielkoviny a radu ďalších v kvasniciach obsiahnutých látok je treba vnímať ako biologický komplex, ktorý tvorí cez niekedy relatívne nízky obsah účinných prvkov v prípravku protiváhu rade multivitamínových preparátov. Svojím vzájomným prirodzeným pôsobením tieto prvky niekoľkonásobne zvyšujú prospešnosť ľudskému organizmu. Prípravky s obsahom pivovarských kvasníc ponúka to najlepšie zo súčasnej ponuky doplnkov výživy.
Prirodzenou súčasťou sušených pivovarských kvasníc sú hlavne:
Biologicky cenné látky dusíkaté (proteíny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutatión, esenciálne aminokyseliny). Glycidy (zvl. glykogén, ribos, desoxyribosa) Lipidy (nenasýtené mastné kyseliny, zvl kys linolová a linoleová, označovaná ako vitamín F). Fosfatidy a steroly (lecitín, kefalin, er; sterol, a steroly podobné pohlavným hormónom). Minerálne látky (Ca, P, K, Mg, Na) Stopové prvky (Fe, J, Cu, Zn, Mn atď) Vitamíny (Tiamín - B1, riboflavín - B2, pyridoxín - B6, niacín - B3, kys.listová, kys.pantotenová - B5, kys.p-aminobenzoová, kys.pangamová - B15, kalciferolu - D, cholín, kobalamín - B12 ). Enzýmy ako zo skupiny hydrolytických, tak desmoláz. Ostatné biologicky účinné látky (biotín - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochróm, melanínové pigmen