Nenávidia ma

Príspevok v téme: Nenávidia ma
Requiem

...Ahojte. V škole ma nenávidia. Dôvod je jednoduchý: som najlepšia žiačka na škole, rozumiem si s učiteľmi, vychádzam s nimi, nakoľko mám dosť vedomostí a som asi jediný človek, ktorý má na hodine záujem o niečo. Nehúlim, nefajčím, nepijem (už :P...)atď...NIE som bifľoška - mám proste dokonalú pamäť a síce pozor na hodinách nedávam, všetko sa mi tam akoby "zázrakom" fixuje...Proste mám dokonalé výsledky - ostatní zvyknú prepadať. Dokážem sa s učiteľmi rozprávať na odborné témy, nakoľko sa tomu venujem a zaujíma ma to. Som zvyknutá pekne poďakovať, poprosiť, nepapuľovať - proste som pre nich vtierka. Lenže mne na vzdelaní dosť záleží, narozdiel od nich a "nezváram" sa pred každou hodinou. Nesere ma to, že sa so mnou nebavia, mám ich na háku, skôr mi vadí, že mi robia zo školy peklo, každému hovoria, aká som ja vtierka, preto mám dobré výsledky lebo sa vtieram, zrejme závisť! Prišlo nám pár nových mladých príťažlivých profákov na odborné predmety. Holky sa na začiatku venovali notebooku, ja som si vzala knihu, ktorú nový profák doniesol, prečítala som dačo a keďže tam bola nejaká problematika, ktorú ovládam a niečomu som ale nechápala tak celkom, tak som šla za ním a rozprávali sme sa snáď pol hodiny o tom. Pak prišli hentie a hovoria že, "len s ňou sa rozprávate, poďte sa aj s nami" tak si prisadli a zaačali: Koľko máte rokov? Ste zadaní?...on zvrtol tému na to, čo radi z grafiky robíme vo voľnom čase a oni zas: "nóóó, z grafiky nič, ale vo voľnom čase sa venujeme..ehm,, iným činnostiam, všetci vieme akým :D" ...no jednoducho dovidenia zdravý rozum! Nepotrebujem svojich spolužiakov k životu, chcem len aby si ma nebrai do huby také k**vy ako sú oni a kvôli tomu, že oni takí nie sú som ja vadná... Čo robiť? :// (pardon sa vulgarizmy a mimochodom: II.roč. SŠ)

zuzic_

neviem preco na mna tvoj prispevok posobil dost divne:) necitala som prispevky predtym takze sa mozno bude opakovat
ak si naozaj inteligentna a oni ti nedopraju tak proste sa na ne vykasli a nech ta to netrapi zi svoj zivot bez takych ludi ti luto byt nemusi
no posobis na mna trosku arogantne, a ak sa takym stylom spravas v skole ta sa necudujem..nehovorim ze si ritolezka to podla mna nie si ani bifloska co sa stale hlasi ale aj ja sa snazim dobre ucit atd ale jendoudcho mam 3 predmety co chcem studovat a na tie sa sustredim...a cez ostatne sa dokazem aj zabavit. riskujem prusery ale sak ked ma profak chyti trochu si zakrici je tam toho..a ked nie tak mam zazitkov a budem mat teda na co spominat:D a zapis este nikoho nezabil...jendoudcho sa treba aj bavit kym sa da:) mozno to je to co tvojim spoluziakom vadi, prehanana poctivost...

jenny232

Keď sa tak rada hrabeš v knižkách, tak Ti odporúčam Pravidlá Slovenského jazyka, resp. PRAVOPIS. Tri hrubice v jednom texte je pre mladú vzdelanú ženu neprípustné.

Agnes999

No ludia vedia byt zli na niekoho, kto je iny, ked s nimi nechlasces, nehulis, este sa aj dobre ucis a zaujima ta studium, tak ti to daju pocitit. Vsak kolki ti aj tu v diskusii nieco nepekne napisali a to ta ani nepoznaju. Nie vsetci dokazu pri sebe zniest cloveka, ktory ich o dost prevysuje. Zrejme to budes musiet nejak pretrpiet. Poznam jednu babu, co ma len 24 ale je fakt dobra, je to programatorka a vie tiez perfektne anglicky. Poviem ti, mnohych chlapov-progamatorov schova do vacku. Tiez ju mnohi nemaju radi, ale to proste k takymto ludom patri. To vies, zavist.... Ja ti drzim palce, urcite to raz niekam daleko dotiahnes :) Nenechaj sa znechutit skrachovancami.

xy:)

a to vies iste, ze si najlepsia ziacka na skole? ved si iba na zaciatku 2. rocnika.. mas problemy so socializaciou a si arogantna. v skole to mozno az tak nevadi, ale v zamestnani ta budu hnat metlami s takym pristupom, pretoze dnes je velmi dolezita kooperacia a preferuju tych, ktory vedia viac dealovat s ludmi. a inac, u nas na gympli v triede za 4 roky neprepadla ani noha, takze lahko je byt dokonaly medzi debilmi.. no a potom aby si sa este necudovala, ze ani ta tvoja pamat nie je az taka dokonala.

kdejeIQ

Ja neviem ale podla mňa neni problém v nej - v zakladatelke. Nezdá sa mi ani, že by mala nejaké prehnané rekacie, či už v škole alebo voči spolužiakom. To je proste také obdobie teraz, vek, v kt. mladých zaujíma všeličo možné len nie škola :) To je celkom normálne. Ty sa naopak o svoj odbor zaujímaš, čo je len pozitívum pre teba samotnú, no nezdá sa mi, že by si to nejak preháňala. Proste na to máš bunky, dobre si si vybrala odbor a baví ťa to. Ak je tam väčšina len z toho dôvodu, aby "niečo mali", tak potom sa netreba čudovať ich správaniu.
Tiež sa mi nezdá, že by si nemala žiadne "social skills". Osobne sa nečudujem, že ťa prístup spolužiakov zaráža ale treba ich brať tak ako sú a sústrediť sa na seba. V dnešnom svete treba byť trochu sebecký a myslieť hlavne na svoje dobro (bohužial). Ak máš na intráku normálne kamošov, tak to nerieš. Čakajú ťa už len dva roky a ideš zo školy, takže ich využi vo svoj prospech a na ich poznámky nereaguj, prípadne reaguj s nadhladom ;)

blablablabla

kto chce s vlkmi byt musi s nimi vyt. to sice neznamena ze sa mas chodit s nimi opijat, ale skus sa adaptovat.

doubledog

potrebujes si rozvijat socialne zrucnosti.

v zivote sa casto dostanes do kolektivov, kde budu prevladat hlupaci a ludia lahostajni k comukolvek normalnemu, ludia dusevne zaostali, podobni tvojim spoluziakom.
taki ludia totiz tvoria 70-80% populacie, takze ich stretnes este mnoho.

svoju pozornost samozrejme venuj tomu, co ta zaujima, rozvijaj sa v tom a stretavaj sa hlavne s ludmi, s ktorymi si na podobnej vlne.

ale nauc sa vychadzat s trotlami tak, aby ta prilis neblokovali, usetris si energiu.