Stres zo skoly a bolesti hlavy

Príspevok v téme: Stres zo skoly a bolesti hlavy
exhausted

Tak prednedavnom sa zacala skola a mna uz ako tradicne opat zacala pobolievat hlava. A to nie sem-tam ale kazdy den od rana do vecera, a to uz od zac. sk. roka citim obrovsky tlak v hlave, ide mi akoby vybuchut - fakt je to neznesitelne a citim to najma v oblasti cela, pricom mam tik ze neustale krcim celom takze ho mam akokeby uplne stuhnute...
Som velmi bojazliva, samozrejme mam socialnu fobiu, ziadnych priatelov, fakt neustale som pod stresom a neviem si s tym uz poradit. Celkovo sa dobre ucim, dobre znamky atd. ale o to uz nejde..tento rok maturujem a mam pocit ze to nezvladnem- neuveritelne sa bojim ked si predstavim to mnozstvo uciva co vsetko sa musim naucit na matury a prijimacky..Navyse trapi ma aj jedna ucitelka v skole, bojim sa jej, a kedze nepatrim v v tomto predmete v skole medzi najlepsich tak som z tho nervozna- aj ked si myslim ze keby som prekonala nejaky psychicky blok tak by sa mi v nom aj viac darilo - som perfekcionistka a ked sa mi nedari tak mavam depresie - takze mam neustale depresie..
Ja viem ze riesim uplne malichernosti ale neviem ako to mam brat na lahsiu vahu ...Poradite?

exhausted

Velmi pekne vam dakujem za povzbudzujuce prisepvky :)..
chapem ze mauritou prejde kazdy a ze aj ucitelia zvyknu byt zhovievavi ale aj tak ma ta predstava nekonecneho ucenia desi a problemom je ze ja si vobec neverim ani keby som to vedela na 200 percent. Vsetko beriem z tej horsej stranky a preto to vidim ako neuveritelnu zataz...ale horsie je to s tymi bolestami a kazdodennym stresom...priznam sa ze sa niekedy ulejem zo skoly, viem ze to nie je spravne..no moje znamky to neovplyvni vobec, avsak samozrejme mam vzdy vycitky, lebo ja vsetko vidim ako problem..
Neviem kde sa vo mne berie tolko negativnych pocitov a myslienok ale radsej uz koncim lebo z tohto prispevku ide tolko beznadeje ze sa to urcize zle cita :)

LC

Ahoj Exhausted,

hovorí sa síce, že maturita-formalita, ale pokiaľ si perfekcionistka, viem ako sa asi cítiš. Máš ešte dosť času na prípravu, tak sa tomu venuj, ale nepreháňaj to.

K tým bolestiam hlavy: Mala by si zájsť k obvodnému, a ten Ťa pošle k neurológovi.

Čo sa týka Tvojej sociálnej fóbie a depresií, možno by nebolo na škodu porozprávať sa o tom so skúseným, a najmä - a na to prízvukujem poriadnym psychológom, ktorého Tvoj problém skutočne zaújma.
Prispievam sem len veľmi zriedka, ale Tvoj príspevok ma zaujal z hľadiska toho, že niečím podobným si prešla moja kamarátka na strednej. Nie je to banalita. Nenechaj to zájsť do krajnosti, máva to nevratné následky.

Prajem Ti veľa duševnej sily a odhodlania.

nightmare281

Ahoj, ako uz bolo pisane kup si aj to magne b6 mne to nakazala neurologicka ked som mala bolesti hlavy zo stresu. A matury sa neboj. Ja viem ze nam co ju uz mame za sebou sa to lahko hovori. Ja som tiez mala stresy a ucila som sa len cez akademicky a v pohode som to zvladla. Ak sa dobre ucis tak prihliadaju aj na to. Drzim palce nech si v pohode :)

bingham

presne ako pise lulu....ja som sa na svoju maturitu ani neucil....a spravil som to...sice to bol trosku adrenalin...ale aspon bola sranda....takze hlavne maj pohodu :))

Lulu2011

maturita je uz len taky bonbonik :)

ja mam krasne spomienky na svoju, tiez som sa strasne bala :) ucila som sa ako diva a netusila som, ako sa naucim vsetko za taky kratky cas, ale nemas sa coho bat, ak si aspon priemerny ziak, zmaturujes v pohode, treba improvizovat, ak nieco nebudes vediet, ucitelia su uz takí cas vacsinou uvolneni a nie su ziadny strasiaci :) maturitu zvladnes! budes na nu s usmevom spominat ako ja po rokoch:)

Stephanie

Akoby si ma opisala...Tiež maturujem, tiež sa bojím, tiež som dosť utiahnutá...Akoby si opisovala môj problém :/

xdanielax

Je dobre ze vies pomenovat, co ti tie tazkosti sposobuje a ze si uvedomujes, ze sa vlastne bojis celkom beznych a normalnych veci. Kazdy ta bude presviedcat ze maturita vlastne nic nie je..co je v podstate aj pravda - najma ked sa dobre ucis, ako hovoris. Ale kedze sama vies, ze to vsetko len take jednoduche nie je, podla mojho nazoru by si mala navstivit odbornika, ktory ti bude isto vediet najlepsie poradit co a ako.
Zatial si kup magnezium+b6 a pi ukludnujuce cajiky - kym ta objedna:)