opatrovatelka pre tetu s alzheimrom

macka26

treba ist na mesto alebo obecny urad, neviem odkial si... a poziadat si o opatrovatelku... nic k tomu specialne nepotrebujes, iba vypisat ziadost a pokial mesto disponuje touto sluzbou, pridelia ti ju... teda tete... s patricnym ohladom na diagnozu... nieco na hodinu doplaca aj klient

po-radca

tetu treba zbaviť svojprávnosti, potom sa už všetko vybavuje ľahšie. postup je taký, že najskôr musí lekár stanoviť diagnózu - teda alzheimera, a potom tetu právne zbavia svojprávnosti. a do ústavu ju dajú aj keď nebude súhlasiť, lebo je to v záujme ostatných.

po-radca

čo najskôr začať vybavovať ústav. zisti podľa miesta bydliska tety kde je najbližšie také zariadenie pre osoby choré na alzheimera. to je vlastne starobinec, ale taký špeciálny. tam treba platiť, ale to sa bude platiť z tetinho dôchodku. keď je na tom už takto zle, treba to urýchlene vybavovať, kým sa nestane nejaké nešťastie. takí ľudia sú schopní aj niekomu ublížiť, lebo ho skrátka nepoznajú a boja sa, že im niečo hrozí. moja teta pichla svojho muža nožom, našťastie nie vážne, ale keby sa nebol zobudil, možno by bolo po ňom. ona sa v noci vyľakala kto je to u nich doma, vôbec ho nepoznala. hneď potom ju šupli do starobinca pre alzheimeristov.

alzi

ona do ustavu nechce ist ani za nic. nepriznava si ze ma problem. pritom je uz viac mimo nez pri vedomi. uja-vlastneho manzela obvinila ze ju chodi vykradat,neveri mu ze aj on tam byva. teraz bol vyse mesiaca v nemocnici od vycerpania odpadol.. a nam teta povedala ze akysi cudzi chlap jej chodi spavat do postele. nevie sa uz postarat, ani neje nepije neupratuje.. len okolo maciek sa mota. maju dost vela maciek.. takze radite ten ustav? ake sponzorske dary myslis?

tpch

Opatrovatelka pride maximalne tak na dve hodiny. Bud to zvladnu pribuzni, alebo sup s nou o ustavu. A pozor-na ustav sa caka dlho a vyzaduju "sponzorske dary" a Alzheimera casto ani nezoberu.

alzy

toto asi nebude schodna cesta, asi sa to nepodari, lebo to by znamenalo vlastne 24 hodin a by mala opatrovatelku. skor je realne ju umiestnit v specialnom zariadeni zameranom prave na alzheimera. stat nebude platit jednu silu na jedneho cloveka. zvlast ked su pre tychto ludi vybudovane specialne domovy. treba zistit podla miesta bydliska kde je najblizsie take zariadenie a co najskor ju tam prihlasit, lebo sa dost dlho caka.