Pečeň a antidepresíva

Príspevok v téme: Pečeň a antidepresíva
Lenulik1222

Dobrý deň, som 28 ročná pracujúca rozvedená matka 5ročného syna. Po rozvode som mala veľké psychické problémy, začala som trpieť bulímiou a depresiami. Už som na tom neporovnateľne lepšie, avšak chcem sa opýtať ohľaom liekov-antidepresív, ktoré beriem už rok a pol. Pani doktorka mi predpísala Escitil 10 mg každé ráno a musím uznať, že odvtedy sa môj stav omnoho zlepšil. Avšak nedávno som bola na preventívnej prehliadke u mojej všeobecnej doktorky a tá ma šokovala zvýšenými pečeňovými testami a bielkovinami v krvi. Dala mi na to Lagosa lieky ale ja by som chcela zistiť príčinu týchto zmien. S peče§ou som doteraz problémy nemala, neužívala som žiadne lieky (raz do týždňa ibalgin/panadol na bolesť hlavy, dlhé roky rôzne vitamíny a pod.), alkohol vôbec nepijem a stravujem sa zdravo. Pred dvomi rokmi som mala len troška vyššie jeden peč.test a teraz takto. Myslíte si že je to antidepresívami? Spomenula som to aj psychiatričke a tá povedala, že to je normálne a nič viac, vraj lieky potrebujem brať stále.
Začínam mať ale obavy lebo otec mi zomrel na cirhózu pečene a tak či nemám oslabenú peče§ už dedične.
Vopred ďakujem za všetky Vaše názory a skúsenosti

Maros75

Sorry......musim ale reagovat. Nie u kazdeho musia vzniknut problemi pri uzivani liekov aj pri desiatkach rokov. Je dedicne poskodenie pecene a je vela jedincov co znesu kopec liekov.

RNG

Veru tento lekarsky zdroj uvadza aj mozne problemy s pecenou....teda okrem mnozstva inych, ovela castejsich
anxiety.emedtv.com
Pecen, nas filter, je zanasana a napadana roznymi neprirodzenymi chemikaliami a cim dlhsie ich pouzivas, tym je vacsie poskodenie.

Solomon

tie vysledky mozu byt tak sposobene aj mononukleozou, treba zistit ci nemas zvysene monocyty a spravit test na bestein-barrovej virus ( povodca mononukleozy )

luciano

Escitil nepatrí medzi lieky, ktoré sú nebezpečné pečeni. Problémy, ktoré máš, by pravdepodobne nastali aj bez užívania liekov.