Ako im mam vysvetlit ze NIESOM HLADNY?!

Príspevok v téme: Ako im mam vysvetlit ze NIESOM HLADNY?!
Zbytocny

...mam problem s rodicmi, ktory vzdy, ked ho riesia, je mi do smiechu lebo to znie fakt absurdne....prakticky mi prikazuju jest a hovoria, ze ak zistia, ze nejem, nastupia tresty....ako im mam vysvetlit, ze niesom hladny?....raz som za cely den zjedol len ranajky, cez den som len pil vodu a isiel som normalne spat....vobec mi nechybal obed ani vecera...mne samemu to prijde divne, zvlast preto, ze niekedy sa fakt prejem....je to asi preto, ze ak nieco zacnem jest, tak mam chut jest viac ale ak cely den nejem nic, ani nemam chut nic zjest....da sa to nejako vysvetlit, lebo mi to vadi, ak ma nutia jest, v skole v podstate odnasam plne taniere obedov, lebo vobec niesom hladny...ale mama zacina hystericit, ci si davam pozor na liniu a ked vysvetlujem ze dopekla NIESOM HLADNY, krici ze ani anorekticky nie su hladne a robi z toho zavery, ze vymyslam ako dievca...da sa nejako rozumne odovodnit moj skromny zaludok?...:D...alebo jednoducho budem sa tvarit, ze vsetko zjem?...:D...vdaka za rady...:)

strasne

boze BJ ti to napisal uplne pravdivo...fakt sa nenut do jedenia

ja napr. nerozumiem mamickam ktore nutia svoje male deti jest

alebo naopak napchavaju ich nezmyselnymi sladkostami ked chcu od nich mat pokoj a potom sa cuduju ze preco su deti na ne tak navyknute a normalne jedlo uz ani nechcu
samy im to daju a potoom im to odopieraju

BJ

K tomuto by som ti vedel vela povedat. Ked niesi hladny, telo ti dava najavo, ze jedlo nepotrebuje... pretoze potrebuje stravit nieco ine (asi zle zazitky, ktore si zazil), a jest nasilu, je najvacsia chyba, aku mozes spravit.
Ked niesi hladny pol dna, mozno si vcera zjedol dost, a travenie este nieje pripravene na nove jedlo. Urcite sa riad hladom, a pokial nezacnes chorobne chudnut, je to v poriadku. Na tvojom mieste by som jedol malo, ale co najzdravsie, ako dokazes. Prave ked je cloveku tazko na dusi, travenie funguje slabo, a telo potrebuje preto co najlahsie stravitelne jedlo a co najvyzivnejsie. Ak clovek upadne na nezdrave, a nebodaj na objedanie alebo jedenie nasilu, vzdy to zle konci. Pri objedani si totiz vyriadeny, aj tvoja mysel a vedomie. V tomto stave mas len malu sancu, ze poriesis problem, ktory ti zranil dusu. Pokial ostanes nalacno, mas ovela cistejsie vedomie a vacsiu sancu, ze stravis problemy, ktore ta trapia a rozlusknes ich. Nejeden clovek, ked si uz nevedel rady s tym, co sa na neho vsetko v zivote zrutilo, uchylil sa k hladovke, ktora vyriesila jeho problemy... hlavne preto, ze pocas dni hladu mal tak ciste vedomie, ze pochopil, co pochopit mal. Odkryli sa mu roviny a uhly pohladu dovtedy nevidene. Po hladovke sa potom vsetko k lepsiemu obratilo, problemy, ci uz zdravotne alebo dusevne zmizli, travenie zosilnelo, a prisla aj chut na jedlo.
Vacsina ludi, co ich stale vidis v neskorsom veku uplne znicenych chorobami, doplatila na to, ze v stave podobnom tvojmu, teda zraneni na dusi, nestravili to a jedli nasilu. Asi, aby to nevnimali. Pretoze, ked je clovek na dusi silny a zdravy, moze jest aj nezdravo, a vacsinou neochorie velmi velmi dlho - niekedy, ked ma fakt tuhy korienok, tak ani do smrti nie. Ale ked ma clovek slabsie travenie z ran na dusi, a neposluchne, co sa mu telo snazi povedat, a nasilo donho dzga jedlo, velmi rychlo, v priebehu roka, ci niekolkych, moze skoncit ako pravidelny navstevnik doktorov a nemocnic... a bohuzial, dost casto sa z toho uz nedostane.

jedák

no tak to je potom jasné, keď mjáš nejaké psychické problémy - depku, fóbiu, alebo si nešťastne zaľúbený, alebo všeličo iné, tak jasné, že ti nechutí jesť. možno by nebolo od veci začať riešiť tie psycho-problémy.

Zbytocny

meriam 175 cm a vazim 70 kg....takze niesom vychudnuty...a asi im to nevysvetlim, budem jest poslusne a hotovo, pokial ma neprezieraju ako babka, nie je to zle...a takto malo jem len par mesiacov ale mozno ze je to aj psychikou, ze stracam chut do jedla, ked je cloveku blbo na dusi...:)

lost

A ako dlho? V lete je to pochopitelne (je horko, podla fyziky potrebujeme menej jedla (energii) na zahriatie vody v tele, tj. udrzanie si telesnej teploty :D aspon tak znie teoria :))) )

ale ak by si bol niekde vonku v zime a stale nie hladny, to je extrmene divne zit len na ranajkoch, pokial sa neskladaj uz zo 7 platkov reznov a 1/2kg ryze :)

jajka001_

to im nevysvetlis....tvar sa ze ješ, nech maju srdce na mieste :) casom ti zacne viac chutit
ked nejes tak mas stiahnuty zaludok, preto necitis hlad
ked sa prejes tak sa ti naopak roztiahne a si hladnejsi
pokial si zdravy a spokojny s vahou tak neries