Gynekológ alebo nie je treba ?

janekMY33

Na prehliadku u gynekologa neny nikdy cas.Nezabudaj ze na pravidelne prehliadky chodi iba 30% zien a preto na slovensku diagnostikuju rakovinu prsnika u 8000 zien a 2000 na to umiera.A to je len rakovina prsnika a kolko umrie na rakovinu krcka maternice rakovina maternice a pod.

nnn

ale ja našťstie nemám rakovinu krčka maternice.... ja nemám ten vírus hpv... (takže nemali sme vôbec iného sexualného partnera)

ranka na krčku maternice sa môže spraviť i tým že žiješ už dlhšie pohlavným životom....

a ano... ak sa rakovina zistí v úplnom začiatku tak lekár vie ihneď zakorčiť... neviem presné postupy ale niečo ako zamraziť alebo vyzerať... ( neviem nie som lekár)

.. no v inom prípade je to ked tá rakovina je už dlho v tele pacientky.. a rozšíri sa....

jankaaaaaaaaa

jeden z vas sa musel hpv virusom nejako nakazat. a prenasa sa to jedine pohlavnym stykom. takze bud si mala ty ineho partnera a od neho si sa nakazila, alebo si sa nakazila od toho tvojho jedineho ale on sa nakazil od inej zeny

nnn

a ešte dodám k tomu ... že táto ranka na krčku maternice sa vytvára väčšinou ak má baba veľa partnerov, a má pestrý sexuálny život...

... a ja??? mám ju... a v živote som mala len jedného partnera...a toho i mám do teraz.... (on mal len mna tiež) v rodine nemáme nijaké takéto ochorenie...

...vždy ked som videla reklamu že očkovanie proti rakovine krčka maternice som si vždy pomyslela ved mna sa to netýka... ved ja mám len jedného partnera.. ja také veci nebudem riešiť..
do tejto skupiny nepatrím....

a vidíš.. lepšie je zájsť lekárovi :) a keby aj som mala rakovinu... tak by mi ju hned zastavil ... zamrazil... a mala by som po nej :) lebo by mi ju skoro zachytil vdaka preventívke..

lenca45

Ci by ste spolu fungovali alebo nie, ku gynekologovi treba zajst aspon na tu preventivku raz do roka. Ako Ti pisal/a nnn, nikdy nevies, aky skryty problem v Tebe drieme a ked sa prejavi, moze byt neskoro. Aspon budes vediet, ze si v poriadku.

nnn

poviem ti to z inej stránky....

ja som chodila na preventívne len kvôli tomu že som si dala antikoncepciu... Inak by som tam ani nešla... pretože neni mi to príjemné... no nastal zlom keď pri preventívnej prehliadke mi zistil ranku na krčku maternice... a robil mi vyšetrenie či sa nejedná o rakovinu... a našťastie výsledky edopadli dobre.. ale keby boli výsledky pozitívne tak by som sa nemusela obávať lebo by mi to zistil veľmi skoro a následky by boli minimálne a vyliečila by som sa veľmi rýchlo ... :) ... a odvtedy som si povedala že aké je hlúpe nechodiť na tie preventívne vyšetrenia... a už si uvedomujem že aj keby som nebrala tabletky už by som jednoducho chodila pretože nikdy nevieš či tam dole nie je niečo v poriadku... a pre tvoje zdravie je to llen najlepšie