Popálenina

Príspevok v téme: Popálenina
enulik77

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci z vas ma niekto skusenost s popaleninou 2st. a jej hojenim. Pred 2 tyzdnami som sa totiz nestatstnou nahodou popalila na zadku, sadla som si na rozpalenu kulmu :) (som trdlo) a teraz tam mam uz tu novu kozu cize taky ruzovy flek. Chcela som vediet, ci tam nieco ostane alebo sa to casom zrovna s farbou ostatnej koze opalovanim atd. Nechcela by som tam mat pigmentovy rozdiel. Lekar mi kazal na to kalciovu mast alebo indulonu. Poradi mi niekto ako urychlit proces hojenia, kedze to je na mieste, kde sa to obtiazne osetruje a stale otiera o oblecenie. Dakujem.

enulik77

Ako mam neslnit zadok prve leto?? :) Nechcem behat s ruzovym flekom. Ved do dalsieho leta tomu uz bude 11mesiaov, snad to uz bude mozne aj slnit. Ja som si na to dnes dala stavu z Aloe Vera ako mi poradila kamaratka a pekne ma to svrbi, tak si myslim ze to je tym procesom hojenia. No ved uvidim, ake to bude, moc si to beriem k srdcu, moja prva popalenina. :-/

zuzkas

no môj malý to mal strašné,lebo jemu sa strhla celá koža na hrudníku,preto sme chodili každé 2dni aj na pravazy,aby sa mu tam nedostala infekcia a nezsrástla chrasta do obvazu.on to mal stále vlhké tým striebrom,ale poviem ti že to bol strašný pohlad a ako ho to bolelo,prvý týždeň bol nadopovaný tramabene kvapkami a prvé 3 dni musel byť v nemocnici na sledovaní,lebo mal 9%tela.tebe sa to časom stratí,len prvé leto to neslň.aj my sme ešte aj toto leto mu dali uv tričko,tak radil dr.

enulik77

No 3stupen je uz nieco vaznejsie, ja mam chvala bohu len ten 2 ale este viem, ze to dost zalezi od miesta, kde ta popalenina je, ci na tensej a jemnej pokozke alebo na hrubsej kozi. Na zadku je podla mna dost odolna koza, tak snad sa to zahoji v pohode lebo zase je to na mieste, kde sa mi to casto irituje pri sedeni a noseni nohavic.Pocula som, ze popalenina sa nema nechavat sucha ale stale premastovat kremami a skor by mala byt na vzduchu ako prelepena, myslim. Len by som nebola rada ak by som tam mala pigmentovy rozdiel, zatial to vyzera, ze sa to hoji bez komplikacii. Aj tak vdaka za radu :)

zuzkas

ahoj.môj syn mal popáleniny 2a 3stupňa na brade a hrudníku,strašne sme sa báli,že mu tam ostanú flaky a jazvy.lekár nám povedal,aby sme to až do zahojenia nenatierali ničím,chodili sme na prevazy 3týždne/tam mu dávali koloidné striebro/ a až keď odpadne chrasta,tak indulónu,alebo iný mastný krém.teraz sme rok a pól po úraze a na tvári nemá nič,na hrudníku len fliačky,kt.si nikto ani nevšimne/len my čo o tom vieme/ a určite sa ešte stratia.záleži aj od kože a od toho ako sa ti to bude hojiť.