Bolest v konecniku

Príspevok v téme: Bolest v konecniku
belliana

dobry den, boli ma v konecniku, najviac ked sedim na tvrdom, ide o taku bodavu bolest a pocit cudzieho telesa. ked lezim tak to tak po hodine ustupi. vo vnutri asi jeden cm si nahmatam taku akoby pulzujucu zilku a mam pocit, ze to mam vo vnutri opuchnute. zvonku nic navidno. mam strasne zabrany ist k doktorovi, aj tak ocakavam kazdu chvilu menstruaciu, takze by asi vysetrenie nebolo mozne. mam 23 rokov. inak v pripade vysetrenia je potrebne sa okolo konecnika oholit??

Jefitto

Hemeroidy nemusia byť výlučným problémom zápchy. Ja mám napr. hemeroidy zo sračky. 3 krát denne je moja doporučená denná dávka a ako každý muž si rád posedím. Najmä keď som v robote a som doslova platený za hovno. Sem-tam ide aj krv, pár kvapiek, iba raz mi šlo kus viac. Kebyže je to rakovina, tak by si aj chudla.

Ja osobne zatiaľ tieto hemeroidy nijako neriešim, pretože strata krvi nie je veľká (možno dve tri kvapky za dva týždne), nebolia ma, iba raz za mesiac z toho dostanem taký kŕč v riti, že nemôžem urobiť krok. To trvá 5-10 minút, potom vymizne... dá sa s tým žiť. Sú aj horšie veci

lusyta123

ahoj
chcela by som sa aj ja podielat o tejto teme mavam tak tiez bolesti konecnika ale zacina to rano ked stavam a po ranajkoch az do obeda skoro kazdu pol hod. chodievam na potrebu je mi to neprijemne lebo sa to toci kazdy den dookola nemam ziadne velke bolesti brucha len znicoho nic to namna pride a musi to von :D ospravedlnujem sa za zvlastne vijadrovanie na konecniku nemam nic bolest je niekde vnutri pri hmate ma to neboli mozem poprosit o radu ci je to nieco vazne vopred dakujem.

Lukáš888

Dobrý den, na hemeroidy mám vyzkoušený Hemostop! když jsem měl tento problém naposled stačilo ho necelý měsíc užívat a hemeroidy byly pryč!

Alessio

Dobry vecer prajem,obcas sa mi stane ze v stolici vidim uplne nepatrne mnozstvo krvi,niekedy zasa pocit plnosti a pritom nejem vobec vela male davky,kavu pijem len rano,prestal som fajcit,alkohol nepijem.Niekedy sa stane ze sa na moment opriem o nieco chladne a potom mam bolesti,su to priznaky hemeroidov?,,,

Maros75

Hemoroidy, často nazývané aj zlatá žila, sú rozšírené žily v análnom kanále a nižších častiach konečníka. Takéto rozšírenie je podobné kŕčovým žilám na nohách.

Hemoroidy patria medzi často sa vyskytujúce ochorenia. Vo veku nad 50 rokov postihujú polovicu obyvateľstva. Prejavujú sa svrbením, pálením, krvácaním a bolesťou. Efektívne lieky a procedúry dokážu zmierňovať príznaky a odstraňovať tieto nepríjemnosti.

Rozlišujeme vnútorné a vonkajšie hemoroidy.

Vnútorné hemoroidy - objavujú sa pri vchode análneho kanála.

Vonkajšie hemoroidy - vznikajú okolo análneho kanála.

Rozlišujeme 4 štádiá hemoroidov

žilový pletenec je rozšírený, ale pacient nemá závažné problémy
rozšírený žilový pletenec sa vysúva do análneho kanála, ale spontánne sa vráti naspäť.
hemoroidy vychádzajú von z konečníka, ale dajú sa manuálne zasunút naspäť
hemoroidy stále vyčnievajú von, nedajú sa zasunúť späť, sú fixované vonku a vždy sprevádzané komplikáciami.
Prečo hemoroidy vznikajú?

Pravá príčina ich vzniku nie je známa. Je multifaktoriálna. Predpokladá sa, že dôvodom je zvýšený tlak na žily konečníka. Jednou z dominantných príčin sa predpokladá vrodená porucha spojivového tkaniva.

Rizikové faktory

Nasledujúce faktory zvyšujú riziko vzniku hemoroidov:

Vyšší vek (nad 50 rokov)
Chronická zápcha
Hemoroidy v rodine (genetické predpoklady)
Ochorenia pečene
Obezita
Tlak na žily počas tehotenstva
Dlhé sedenie
Infekcie konečníka
Nedostatočná análna hygiena

marieanna

Ahoj Belliana
Utekaj k lekárovi čo najskôr!!!
Nič neodkladaj aj keď čakáš menštruáciu.
Viem, čo hovorím...! Mala som problémy s hemoroidami, treba to riešiť ihneď! Prekonala som aj operáciu, lebo som to tiež takto zanedbávala a odkladala... UTEKAJ!!!
Pýtaj sa k odbornému lekárovi!

Treba papať aj určité a vysoko kvalitné výživové doplnky na prírodnej báze, ktoré nie sú zaťažené pre zdravie škodlivými konzervačnými látkami. Užívam to stále a je mi super.
Účinkuje na to fantasticky aj taká špeciálna biolampa so studeným svetlom, ktorá nekontraindikuje so zápalmi. Musíš mať ale istotu, že máš v poriadku markery-čiže daj si vyšetriť aj krvičku. Používam na to aj tento typ biolampy, ibaže keď som si ju ja kupovala, tak ešte nebola táto na hemoroidy.

Si mladá, život ešte len začínaš žiť, tak načo pre blbý strach....

Keď sa robí vyšetrenie konečníka na hemoroidy, neležíš u toho na gynekologickej koze, ale si na štyroch a tak Ťa lekár vyšetruje.

Želám Ti odvahu a zbav sa strachu.

Ak chceš vedieť viac marie.anna53@gmail.com

Budem rada, keď mi do mailu na seba napíšeš aj tf. kontakt.
Vždy volám ľuďom ja.
V mnohých veciach je lepšia verbálna komunikácia, to platí pre každého.

agduša

Súhlasím s jajka001. hemoroidy majú aj mladí ľudia. Ja ich mám tiež a nie je to moc príjemné. a po dvoch čipkoch naozaj nečakaj zázraky.

jajka001_

nemaju to len stari ludia. bezne to maju mladi ludia,najma ti so sedavym zamestnanim, cyklisti, tiez je to bezne u tehotnych zien...dva cipky je dost malo nie? a nemusis krvacat. skus tie sedave kupele. a pozor na stravu a hygienu.

belliana

tiez ma to napadlo. ale...mozem ich mat v takom mladom veku? ved to maju stari ludia. a skusila som faktu capiky a po dvoch ziadna zmena. inak nekrvacam vobec. a presne toto sa mi stalo pred vyse pol rokom a po mesiaci to preslo samo