Nadcha?angina?zapal hrdla? neviem

Príspevok v téme: Nadcha?angina?zapal hrdla? neviem
xEm

Ahojte, pred 3 dnami mi zacalo tak divne necitliviet hrdlo. Ale nadcha, sopel ziaden, len ma bolel cely vrch tela, ale to davam za pricinu tomu ze den predtym som mal trening v posilke na vrch tela. Ale den po dni mi zacinalo byt horsie a horsie a hrdlo vobec necitim ked prehltnem(normalne vzdy ked prehltnem tak mi slabo praskalo v usiach pred touto chorobou a tym padom aj mi nezalahinalo v usiach, a teraz mam zalahnute v lavom uchu). Davam si Stoptusin, kloktam slanu vodu, celaskon, caje proti nadche, no nic mi nezabera, sice so tu len 4 dni ale aj tak nie? Dost pocitujem ked zyvam bolest hlavne na lavej strane hrdla(mandla??) a rano sa sanzim vypluvat hlien co sa mi cez noc nazbiera. Skuste poradit co to mam a ako to liecit ak to liecim zle. Diki

luborrr

Ahoj xEm, ak sa chceš zbaviť nepríjemných pocitov v hrdle, tak určite skús najprv niečo na prírodnej báze. Ja mám osvedčený sirup Hedelix. Normálne mi tak rýchlo neprejdú bolesti a nezmierni sa kaše, ako keď si dám tento zázrak. Plus na večeru si zmlsnem na chlebíku s masťou a cibuľou :-)

xEm

joooj dakujem za take rady :). Ale uz citim zlepsenie, citim ze sa mi uvolnuje to hrdlo a pomaly aj odkaslievam. Teploty som nemal. Varim si caj proti nadche, chripke ale z toho dovodu ze pomaha pri vykasliavani. Ak to nezabere este dnes zajtra tak vyskusam tie tvoje rady, diki.

majka_21

xEm, ja som bola asi 2 tyzdne dost nachladena, ked ma zacalo boliet hrdlo. Ale bola to vsetko moja chyba. Robila som v zmrzline (brigada) a ked sme sa nudili a nemali zakaznikov, dali sme si zmrzlinu (hoc bolo chladno). Pred 3 dnami ma zacalo boliet hrdlo (pri zyvani napr. alebo pri prehltani), ale k doktorke som nesla. Bola som predsa bez kaslu a bez teploty, tak naco. Kupila som si v lekarni sprey do hrdla Jox. Je to jodovy sprey, ktory som si striekala pri bolestiach 3x denne po 3 vstreky na pravu aj lavu stranu v hrdle. Mne to velmi pomohlo. Pokial nemas alergiu na jod, vyskusaj. Je to fakt neprijemne, ale pomaha to. Vzdy lepsie brat tento sprey nez brat antibiotika alebo ine lieky, ked ich netreba. Okrem toho som vyskusala v lekarni kupit si cmulacie pastilky Anginal (ja mam kombinaciu slezu, salvie a harmanceka, ale myslim, ze maju este jednu kombinaciu byliniek). Cmulam ich 5-6x za den a fakt citim zlepsenie. Hrdlo ma uz neboli, uz len ta nadcha, ale aj ta je slabsia. Na nadchu mi inak pomohli Nasivin kvapky do nosa.
Pri bolestiach hrdla mi pomohol aj cibulovy caj. Cibulovy med by som nezjedla za nic na svete - proste mi to nechuti, ale caj bol fajn. Ked mi zovrel 1 l vody, pridala som pokrajanu cibulu (stredne velku) a nechala som ju vriet vo vode 10 minut. Potom som to cele precedila a cibulovy caj som si ochutila pred podavanim medom a citronom. Samotny cibulovy caj bez chuti nestal za nic, ale s medom a citronom to bola prijemna kombinacia.
Tiez dobry caj je zazvorovy caj. Do 1 l vody som pridala 1 lyzicku cerstveho postruhaneho zazvoroveho korena. Nechala som to vyluhovat asi 3 minuty a potom som ho ochutila medom a citronom. Avsak daj si pozor, ak mas problemy s vysokym tlakom - zazvor zvysuje TK.
Takze drzim ti palce, aby ti to preslo :-). Teplejsie sa uz zacni obliekat. Pokial nemas teplotu, ja by som ku doktorke nesla. Ked sa mozem "vyliecit" aj sama. Na slabsiu teplotku 37 st. mi pomaha aj Teraflu horuci napoj. Je to super.