Nos. priehradka - septoplastika - tvar nosa po operácii

Príspevok v téme: Nos. priehradka - septoplastika - tvar nosa po operácii
Bojan

Čaká ma septoplastika, vo štvrtok. Problém s dýchaním-občasný. Idú mi robiť nosnú priehradku.
Chcem vedieť, či sa mi nejak zmení tvar nosa, nozdry. Nebudú väčšie? Lebo už teraz nemám ten nos najmenší, no ani veľký, ale väčší by som ho už mať nechcel. Ostane takto široký, ako ho mám teraz? Či nebodaj bude širší?

Tomas13001

Pekny den.mam za sebou operciu prepazky musli cistu a este nieco s laserom...operacia bola pohoda.vybratie tamponady na druhy den to bolo to najhorsie co som zazil.trochu sa zlepila ta gaza a musela mi to z nosu vytrhavat takze som sa zlial krvou.druha dierka ta sla hladko.potom ta vata na zastavenie krvacania ciste psicho ked to pcha cez nos az k mozgu heh.ale da sa to prezit...potom to uz je lepsie...paru dni preplachou a vybrali mi plastove dlahy z nosa...tie dlahy nebolo nic strastne dali umrtvujuce tampony do nosa tak som to ani necitil.nasledne odsatie hlienu a ten nadherny pocit dychania na nezaplatenie...jedina komplikacia bola ze v dutine kde som mal cistu sa vytvoril hlien s krvou a zacal sa tlacit ale pomali vom...solnym roztokom som sa to snazil neako vysmrkat von neslo to ale co pomohlo bola detska odsavacka a tak som to dostal vom riadny kus zrazeniny...teraz uz len cakam na kontrolu do vtedy by sa mali rozpadnut aj tie stichy co mi nechali aby fixovali prepazku...

Bufinka

Dobrý všetkým mám po operácií nosnej prekážky a chcem vás poprosiť o radu. Len v piatok ma pustily z nemocnice domou a na vibratie štichov mam ísť za osem dní, tak by som poprosila o radu akú masťičkou alebo sprejom si mám natierať nos kde mám ešte stehy, stále ta mám chrasti. Ďakujem za vaše rady.

lucy173

Turbonos a ako ti je? Opuchy zmizli?? Ja som po septoplastike a turbinoplastike presne 4 dni. Mám opuchnutú peru a z vnútra hornej pery velkú ako keby modrinu. Tažko sa mi rozpráva a na vrchu medzi nosom a perou ako keby som nieco mala. Je to dost neprijemne. Dúfam ,že to zmizne. A navyse z vonku vyzera od spodu nos stále krivo. Jedna dierka vacsia a druha mensia...

turbonos

Ja som po septoplastike a turbinoplastike presne 11den.Po operacii som nemala ziadne neznesitlne bolesti dokonca do druheho dna polnoci ziadny liek .Skriabal ma iba krk po hadicke a dychala som len ustami .Operovali ma cca o 11:00.Zhruba o 15:00 mi prepadol do hrdla prvy tampon tak sme mali co robit so sestrickou.Doma som bola cca o 18:00.V noci som si sama musela aj druhy tampon vytahovat.Muz by to nezvladol a tak stal iba pri mne .Vobec to nie je take strasne a hlavne to neboli!!!Dalsie dni som zacala puchnut .Horna pera zuby bolesti hlavy neznesitelne upchaty nos a teploty 38,5.Tym padom prisli na radu uz aj lieky od bolesti a spanok slabota .Napriek tomu musim povedat ze stale to neboli bolesti ake som uz v minulosti musela prekonat.Potom mi nos cistil dva krat ambulatne lekar do toho som zacala mat modrinky v okoli ust.Vraj ci ma niekto zbil ?

peterrr

Dobry den. Som tyzden po plastickej operacie nosa, nosna priehradka a odstranenie bocnych nosnych kosti. Nakolko neviem spat na chrbte, je moznost, ze v priebehu rekonvalencencie, ked spim na boku a otlacim ho moze sa zdeformovat?. Dakujem za odpoved

Wercung

Ahojte som dva dni po.operacii nosnej prepazky vsetko bolo ok az do dnesneho rana. Ked som sa zobudila zazdalo sa mi ze ta plastova folia je vekmi nizko v nose a strasne ma boli nos, spicka na dotyk. Mate stym skusenosti ?

Wercung

Ahojte som dva dni po.operacii nosnej prepazky vsetko bolo ok az do dnesneho rana. Ked som sa zobudila zazdalo sa mi ze ta plastova folia je vekmi nizko v nose a strasne ma boli nos, spicka na dotyk. Mate stym skusenosti ?

Marek Palc

Ja som bol na septoplatike pred 5 rokmi. Prebehla v poriadku. Na stole som bol ale dlho, lebo mi rovno urobili aj turbinoplastiku. Nebolo to povodne v plane, ale ked som uz bol na stole. Primar mi spravil aj musle, kedze mi stazovali dychanie, Prva noc po operacii bola strasna, ale rychlo po operacii som sa dal dokopy, Uzival som wobenzym, ktory mi pomohol, aby som sa dala rychlejsie dokopy

BranislavSE

Mam len 17 operacie a vsetkeho som sa nebal bral som to v pohode prespim sa atd. Potom som si pomyslel ked budem mat po ze lehnem si a budem spat do vecernej hodiny potom sa zobudim budem hore 1-2 hodinky a pojdem spat ale tomu bolo vsetko inak , po prebrati mi zakazali 4 hodiny pit. Ale to sa dalo vydrzat potom prislo to najhorsie ta uschinajuca krv ktora mi tiekla z nosa do krku a ked som sa aj napil tak mi zalehavalo v usiach tlak do hlavy nemohol som spat od pol 3 ako som sa prebral do 8 rana som nespal co som nemohol spat potom prisla ta lepsia chvilka vybratie tamponady super pocit. :)

P.H

Mám po operácii nosnej prekážky a úplne v pohode všetko až na jednu vec.Tampóny plastové fólie normálna záležitosť ,len som zvedavý ako dlho budem mať striedavo upchate nosné dierky,môžem dýchať iba jednou stranou a od operácie ubehli skoro dva týždne nocami dýcham stále ústami a na pravej strane sliznice mám asi infekciu ktorú prepláchujem vincentkou a sprejom s morskou solou.Som zvedavý kedy už budem môcť dýchať prirodzene a či operácia splnila účel a nebolo to len o preplateti zákroku poisťovňou. Momentálne ešte stále kýcham striedavo upchata strana a ešte K tomu aj žlté chrasty na pravej strane sliznice kde som mal údajne vybočenu prepazku. Operácia bezbolestná treba vydržať týždeň do vybratí fólií a potom už ide iba o to či mala operácia efekt ktorý ste si želali.