ako schudnúť 5kg a za koľko?

Príspevok v téme: ako schudnúť 5kg a za koľko?
neviem_ako

Za koľko je možné schudnúť 5kg na sto percent a ako?? Snažím sa dietovať už neviem koľko a vždy to poruším..proste neviem odolať niektorým veciam, pritom si myslím, že jem málo, ale asi to tak nebude..taktiež nemám čas si vyvárať všelijaké jedlá, takže potrebujem len niečo na rýchlo zobrať a hotovo...čo sa okrem mäsa napríklad dá jesť? aké raňajky? aký obed? čo na večeru? ryby nelubim ani cottage, zo zeleniny sa nenajem...:(( čo ešte existuje? poraďte..to ani na ranajky si človek nemôže dopriať sladke pečivko :(

majka_21

Kdesi som citala, ze normalny obed pre chudnuceho cloveka (druhe jedlo) by malo vyzerat tak, ze: 1/3 taniera obsahuje prilohu, 1/3 zeleninu a 1/3 to masko alebo co to mas. Ked si si vsimla ak si bola niekedy v restauracii sa najest alebo tak a objednala si si mozno kuracie dusene maso, tak oni to dodrziavaju. Zeleniny ti daju kopu, prilohy trochu a dusene masko ti daju tiez - vsetkeho tolko, ze sa najes. Inak, neni pravda, ze sa zo zeleniny nenajes. Zo samotnej sa nenajes. Ale ked si ju das ku obedu, tak budes plna... za to ti rucim. Tiez mam rada jedlo a Snazim sa schudnut - ale za 9 mesiacov sa mi podarilo dat 8 kg dole (ale to som mala xxx prestavok - ked som mala skusky a tak... tak som necvicila skoro vobec). A teraz mi zacala skola opat, ale zaplatila som si obedy a vzdy si vyberam delenu stravu - teda takmer vzdy mame polovicu dokonca taniera zeleniny (salat najcastejsie) a druha polovica - no napr. mali sme spenatove palacinky (dobre boli, dali sa zjest, vzhladom na to, ze to bola delena strava) alebo kuracie maso... Vysla som von z jedalne a nemohla som sa hybat :-) Taka som bola napraskana.
A inak, ked chces nieco chrumat, vyskusaj oriesky alebo slnecnicove semienka alebo nieco podobne...

veressa

rozumiem ze pri sedavej praci to nie je lahke. ja mam to iste.ale bez cvicenia to nejde. ja cvicim az o takej osmej a beham o deviatej.
najlepsie by bolo nejest, ten cas medzi tymi jedlami je prazdny preto aby sa spalilo to co si jedla predtym. no ked uz teda musis tak ovocie si nakrajaj, zeleninu, alebo si zober orechy.
vazenie:ak zhadzujes viac nez 10kg tak po takych 3-4 tyzdnoch, ak menej tak tie dva-tri.

neviem_ako

Len u mňa je problém, že potrebujem stále niečo žuť, každú chvíľku, lebo mám sedavú prácu od 9 do 6...takže ani na cvičenie mi nezostáva čas...existuje niečo čo by som mohla lúskať, hryzať, jesť a nepribrala by som?? hocičo okrem žuvačky, tá mi nepomáha :D ďakujem za rady :)

veressa

hm, mensie porcie...na ranajky jeden krajec chleba velkosti ako zo stredu chleba.nie tie male konce. alebo 2 rozky. alebo 1 rozok a 1 toas. alebo 2-3 toasty. 2 krajce vianocky. ak mas napr. plnene tasticky s makom tak 2 ks.
co sa tyka polievky tak nie plny tanier ale tak tristvrte (trocha zavisi aj toho ci je to lahka hovadzia alebo so zasmazkou). ked mas napr. rezne tak 3 male kusocky alebo 2 stredne alebo 1 velky.stredny je cca ako dlan.

fsdfsd7897

Je to uplne jednoduche, kolko toho prijmes tolko toho musis vyuzit, inac as ti to ulozi. Cize zacni cvicit, mozem opdorucit behanie, tich 5 kg mozes spalit aj za mesiac v pohode.

neviem_ako

no takto by som to riešila aj ja, ale asi tam budú myslené menšie porcie, ale čo sú to menšie porcie, skuste mi to vysvetliť na pečive alebo na nejakych jedlach že čo kolko :D

veressa

pravidelne-normalne sa stravovat a cvicit.
PRAVIDELNE:ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera v rovnaky cas kazdy den. pomedzi to kludne ovocie, zeleninu.
NORMALNE:ranajky chleba, rozky, toasty s maslom, syrom, salam, zelenina, natierky, cibula, dzem, vianocka, sladke pecivo...zapit kludne voda, mineralka, dzus, mlieko, stava,caj. desiata-sladkost, kolacik mensi, alebo ovocie, keksik, na co mas chut. obed-polievka hociaka, druhe hociake (plnohodnotne, kludne aj vysmazane nieco ale nie zas plny tanier). olovrant-podobne ako desiata. vecera-nieco lahsie alebo polievka z obedu.
CVICIT:najlepsie kazdy vecer seriu cvikov potom beh, korculovanie a pod. hodina vseho vsudy by mala stacit.
ja som bola na tom podobne az na to ze za ten mesiac som neschudla 5kg ale 6kg.
diety ti nepomozu, to by si ich musela drzat cely zivot aby si spat nepribrala. nauc sa jest tak aby si si vedela predstavit ze tak budes jest do konca zivota.
PS: jeden den v tyzdni si sprav oddychovy, dopraj si vecer cipsy, alebo sa najedz do puknutia, raz za cas kludne mozes spekacky a pod. ked to nebude pravidelne tak ti to nic nespravi.