Dominikanska Republika

Príspevok v téme: Dominikanska Republika
Mia_11

Ahojte, chystame sa s priatelom v novembri na dovolenku na dominikansku republiku,bol tam už niekto? vedeli by ste poradit čo je tam take zaujimave a čoho sa radšej mame vyhybať? ideme tam prvy krat,vlastne obaja ideme po prvy krat tak daleko k moru,nikdy sme nikde neboli,preto nemame ani s ničim skusenosti.za všetky rady vam už vopred dakujem :)

dobra vilaa

V Mexiku tie kokosy schvalne oberali...pretoze by bolo neprijemne, keby to nejakemu hostovi padlo na hlavu :D. Takze bacha...:P

mate59

všade tam rastú kokosové palmy,zrelé kokosy padajú na zem a pri all incl. sme mali aj to, že ti v cene otvoria orech mačetou a cez slamku vypiješ mlieko,potom ti ho rozsekne a možeš vyjest kokos.Mali tam toho tuny,ale my sme čakali až nejaký spadne na zem.Volali to koko- koko, hovorí sa tam španielsky,ale dohovoríš sa anglicky aj nemecky.Prilietali sme do Punta Cana a hotel sme mali v Juan Dolio,5*Decameron,ale dnes ho má nový majitel a je premenovaný.Na stránkach Orbion si nájdeš moje fotky aj recenzie hotela.

dobra vilaa

Ak tam budes, nezabudni si kupit pravy kokos, otvoria ti ho a mozes pit kokosovu stavu, pripadne ti ho po vypiti aj rozrezu. Nie som si ista, ci na Dominikanskej take maju, ale s najvacsou pravdepodobnostou hej... V Mexiku to mali, a bola to spica!! Nie ako tie nase male hnede kokosiky s nulovou a nedobrou stavou. Volalo sa to Coco Loco :D.
A potom sa, prosim, podel o zazitky!! Strasne rada citam zazitky, najma o takejto krajine si rada precitam :)

mate59

Mia - za 6,5 hodiny tam v žiadnom prípade nedoletíte,lietadlo letí cca 830 km/hod.,rátaj min 10-11 hodín letu.Musíš prirátať časový posun tuším je to 6 alebo 7 hodín.Letel som tiež cez nem. cestovku s Lauda air.Let je únavný a nekonečný, na to sa priprav,zober si napr. taký vankúšik cestovný v tvare U,okolo krku nafukovací, tu kúpiš za 2 ečka azábavu do lietadla,oni síce púšťajú filmy a hudbu,ale my hráne radi karty, krížovky, sudoku....
Adaptér sa dal požičat na recepcii za úplatu, ale sa dá kúpit aj u nás, vtedy tam chceli 5 dolárov zaň.Ten adaptér má tri ploché kontakty, je ho treba,lebo do ich zásuvky nestrčíš ani nabíjačku na tel alebo kameru.Zoberte si doláre v malých nominálnych hodnotách a tak pohodlne zaplatíte, alebo vždy si zamenit menšiu hotovost na pesetá,prepočet platby v obchode je výhodnejší.Pre nich je aj 5 dolárov velká suma peňazí.

Mia_11

mate 59 diky za rady,určite niečo z toho využijem :) my letime z viedne ale priamo bez žiadneho medzipristatia za 6 a pol hodiny,my ideme cez nemecke cestovky. a s tym adapterom to je ako to kupime tam? a oplati sa nam vlastne premienat na ich peniaze alebo stači teda iba dolare?

panča

no tak o nej viem len to, ze je spojena s haiti, spoluziacka sa tam opalila ako cernoska a znama, ktora sa vratila pred par dnami dostala ucet za internet 23OO eur...

mate59

ak poletíš z Viedne, tak sa letí s medzipristátim v Klagenfurte asi 13 hodín, čo je šok,lebo je aj časový posun a človek má všetko vymenené.Lepší na kúpanie je juh ostrova od Karibiku, na severe sú velké vlny,ale voda je teplá všade.Asi budete mat all incl. takže vlastne tam nebudeš mat za čo minuť peniaze,strava je tam vynikajúca,aj piňa colada, oni stále tancujú, sú milí ľudia, len je tam nepredstavitelná chudoba.Priroda je tam pekná, v Santo Domingu je múzeum Krištofa Columba,potom je pekný výlet na ostrov s bielym pieskom Samoa,na jedlo ryby.Stále ťa bude sprevádzat hudba,oni žijú rytmom,aj čašníci stále tancujú.Do vody si zober topánky, lebo je tam koralové podložie,niekde je nádherný piesok biely,
dajú sa od domorodcov za pár korún kúpit obrovské mušle, keramika, a všade predávajú ich typické obrazy malované na plátne,ja som kúpil napr. zaujímavú ručne kreslenú mapu na zarámovanie, treba zjednávat.platí sa v pesetách,ale najradšej majú doláre.Sú tam lacné cigary,dá sa navštívit manufaktúra.Na ostrove je ešte republika Haiti,ale tam treba víza a povolenia.Je to tam pekné, ale more čo sa týka šnorchlovania sa Červenému moru nevyrovná.Je tam vysoká vzdušná vlhkosť, čo mi vadilo, nič tam neuschne a boli sme tam v decembri a v skriniach potuchli kožuchy.Ale je to zážitok,bude sa ti páčit.Do zásuvky treba adaptér,komáre sme nemali, ale večer bolo počut spievanie veľrýb.