Vysvetlenie popisu MRI

Príspevok v téme: Vysvetlenie popisu MRI
jaadvesestry

Dobrý deň . Chcela by som poprosiť o vysvetlenie popisu , ktorý som obdržala po vyšetrení MRI . Som pacient po operácii v roku 2007 pre herniu disku C5/6 . Impl. DISCOVER Artificial Cervical Disc.
POPIS VYŠETRENIA
MR C chrbtice v rozsahu CC po Th5:SAG T2,SAG T1, TR T1,po KL TR T1 , SAG T1
Stav po op. pre HE-DI C5/6. Neviem aký typ operácie bol prevedený. V priestore C5/C6 artefakty z implantátu disku , zasahujúce do spinálneho kanála , problematické hodnotenie. Narovnaná C lordóza. Vs dorzoforaminálna až extraforam. mierna protrúzia disku C5/C6 l.dx. , bez výraznejšej kompresie durál.vaku.

RNG

Najdolezitejsie je, ze medzi 5 a 6 stavcom ti z implantovaneho disku nieco zasahuje do miesneho kanalu a moze pripadne tlacit neskor na miechu???
To je to "problermaticke hodnotenie", nechcu si totiz priznat, ze ti mozno v buducnosti bude nieco z toho implantatu tlacit na miechu.
V USA je hromada sudov pre rozne implantaty, ci uz klbove, podporne sietky a podobne, ktore po case sa rozpadavaju alebo inac skodia pacientom. Drzim ti palce, aby si nemala podobny problem.

jankaaaaaaaaa

je tam napisane v akych polohach a v akych rovinach ti robili MR krcnej chrbtice po 5stavec hrunikovych stavcov. neviem presne co je T2,1.
dalej ze uz nemas "prehnutu" krcnu chrbticu.
mas mierne vysunuty disk medzi tymi stavcami , bez vyraznejsieho stlacenia duralneho vaku.
neviem ci ti to nejako pomoze :D