Nechápem ludí

Príspevok v téme: Nechápem ludí
zuzííííík

Musim sa nejak vykecat, tak sem píšem - bud som ja sprostá, alebo ludia sú obyčajní blbci, mysliaci len na seba. Mám 26 rokov - mám kamarátky, ale nejak prichádzam na to, že ozajstnú asi ani nie. 2 mesiace som pracovala v zahranicí, teraz som v poslednom ročniku na výske, a po jej skoncení chcem ist do Ameriky. No ale prečo tu píšem- kamarátky mi vraveli, ze ako im budem chybat, nech sa ponáhlam domov, oslavime moje narodky a taaak. Dobre vedela som, že prehánajú ale ja som sa na nich tešila. No a tak som prisla domov a odrazu sa žiadnej nejak nechce von. Vonku je pekne pocasie, tak písem jednej ci nejdeme na kávu a ona, že sa učí testy na autoškolu- ktoré má 17. oktobra, ale že budúci tyzden možeme. Proste trápi ma, že som sama, pred rokom sa mi skoncil 3 ročný vztah a teraz nemam velmi kamarátky, ked som mala priatela, tak som ich nezanedbávala, proste kazdy má uz svoj program, a ja som stale sama :( Ale najviac ma štve to, že akí sú ludia nespolahliví, nasla som si jednu kamarátku, cestujeme spolu do školy, má 33 rokov, dobrú robotu, ale prichádzam na to, že spolahnút sa na nu nedá. Kúpila si byt, mi navrhla, či by som v stredu neprisla ho pozriet. Isla som kúpit šampanské a dezert a cakam kedy napíse o ktorej mam dojst. V piatok mi vola preco som nedosla. A ja že, ved si sa neozvala a ona ze ved som mala príst hocikedy? Ja pozeram, ako hocikedy, ma syna, prenho musi íst na krúzky, to ona ma navrhnút termín nie, ja. Tak sme mali ist v sobotu na drink, v piatok sme sa dohodli, nakoniec z toho nic nebolo, pretože aj den pred tým bola na koncerte a nechcela ho 2x za sebou nechávat u rodicov, to chápem, ale v piatok to nevedela? Pred 2 dnami som jej zavolala, ci by neprisla k nam, jej syn ide k otcovi, že trochu poklebetime a ona ze dobre, dnes som jej napísala a ona mi odpíse že nevie ci to stihne lebo ešte jej ex manzel sa neozval a doteraz nenapísala ani sorry, neviem dojst Naši isli na par dní prec- 350 km, mama ma stretavku zo skoly- ani oni nevedia sa ozvat, dosli sme, všetko je v poriadku....Pocitac som mala pokazeny, nesiel mi internet, no asi 5x som musela volat znamemu či by sa na to nepozrel, a teraz nejde fb, už mi asi 3 termín slubuje kedy príde, mal prist dnes, vcera, predvcerom, ani nezavola. Pritom jemu ked sa narodila dcérka, ja som mala 12 rokov, som ju kocikovala kazdý piatok, v sobotu, v mrazoch 3 hodiny, a boli takí happy, že nikoho takého spolahlivého nevedia nájst, im sa ta pomoc velmi zišla, nakolko prerábali byt.... Robotu je si tu tazko najst, v pondelok som bola sa o jednu informovat, v obchode predávat, dala som mu cislo, povedal, že v priebehu pondelka, utorka zavola a napíseme dohodu, kedy viem nastúpit. Myslíte, že sa ozval? To sú už dnešní ludia fakt takíto, alebo ja som náročná. Myslím, si, že je povinnostou toho druhého informovat o nejakej zmene a nie nech čaká ako debil.... Strasne mi chýbajú kamarátky poriadne kamarátky a aj vztah, a možno som už precitlivená:(

Lejla033

Zuzik, ako keby som citala svoje riadky spred par mesiacov co sa tyka kamaratiek.
Tiez som mala dlhodobejsi vztah, pocas ktoreho som kamaratky nezanedbavala. Po case som zacala mat divny pocit z navratov domov.A zistenie, preco to tak je, bolo dost zvlastne. Niektori ludia maju strach venovat cas, pozornost, emocie ludom, ktori tu uz pre nich po case nebudu. Ty sa budes sustredit na navazovanie vztahov v Amerike, ale ony uz teraz maju pripravu na to, ze raz odides Tak sa uz teraz odputavaju od teba a mozno aj trocha trestaju.
Mozno to bol len moj pripad a tvoje kamaratky sa tak chovaju z inych dovodov. Ries to otvorene, ja som riesila. Inak to budu stale len dohady.

kafe

zuzííík, bereš to všetko moc vážne. Jedna kočka nemohla ísť von, s druhou ste sa nerozumeli, a to že rodičia nezavolali, že sú v poriadku? A načo? To že sú v poriadku je predsa samozrejmosť, ak by mali problém, tak zavolajú vtedy. Sú to predsa dospelí ľudia a nie malé deti, NEmusia sa ti hlásiť.
Známy sa ti nepozrel na počítač, možno je sviniar nezodpovedný a možno mal naozaj dosť inej práce, ktovie. Pozri, to že si im ty kočíkovala bábo pred 16-timi rokmi (!!) ešte neznamená že ti musia pomôcť, aby ste si konečne vyrovnali účty. A tá robota.. no tak sa neozvali, áno sú to sebci čo myslia len na seba.

zuzííííík

Ja som sa skúšala aj nad sebou zamysliet, ale logické riešenie nejak neviem nájst odpoved na to, že ked niekto nieco slúbi a potom si to rozmysli, neda o tom ani vediet.... tak v tom asi nie ja som vinná. Ja mam s tími kamarátkami dobrý vztah, ked majú problém hned mne volajú, tak jedine mi vychádza to, že ma vyuzijú len ked oni potrebujú

rora

no..ja by som sa skusila zamysliet aj nad sebou, preco je to tak..nehladajme chybu v inych...ale skusme od seba...

ja stale nepochopim myslenie v style stareho hesla "vsetci su blazni iba ja lietadlo"

tpch

Vitaj medzi Slovakmi. Neviem, ci je to inde lepsie, ale tu je to prinajlepsom takto. "Nikdy never ludom" je zakladna poucka, aka ti pomoze prezit. A nikdy sa na nikoho nespoliehat je ta druha. Bud vlastne rada, ze sa ti nestalo nic horsie, ze ta neprepadli, nevybrakovali ti ucet, nezabili psa, neukradli plot a nedali ho do zbernych surovin a podobne.

m25

v skratke- za dobrotu, na žobrotu!

v dnešnej dobe musíš byť svina, aby si prežila :(

no ja som na tom asi podobne, ako ty .. tiež som väčšinou sama, mám pár kamarátok, ale jedna žije mimo a velmi daleko, druhá sa nastahovala k priatelovi do bytu a dalšia sa vydala a má syna a ja nemám ani poriadny vztah a ani s kým si ísť sadnút na kávu ..