KONIEC S HAK?

Príspevok v téme: KONIEC S HAK?
Julianka

Ahojte,
čo si myslíte o vplyve antikoncepcie na plodnosť dievčaťa? Antikoncepciu už užívam dva roky (od mojich 16). Doktorka mi ju predpísala bez akýchkoľvek otázok, jedine mi spravila po roku pečeňové testy a teraz som si začala uvedomovať že to asi nie je len tak. Lenže pred tým ako som užívala HAK som mala neuveriteľne silnú mrchu a mala som ju najviac tri krát do roka čo je podľa mňa dosť vážny dôvod na zamyslenie. Bojím sa, že ak HAK vysadím vrátia sa mi staré problémy a naopak že ak ju nevysadím prídu nové. Najvúčší stašiak pre mňa je neplodnosť.
Aký názor na to máte vy?

lenca45

Vies, Julianka, ze horm. antikoncepcia je vynikajuci biznis. Navyse lekarky uz nemaju silu vysvetlovat kazdej zene pre a proti antikoncepcie. Tu na tomto fore neviem ci dostanes pravdivu odpoved, skus pohladat v starsich temach, kde zeny riesia problemy, ktore im antikoncepcia sposobila, pohladaj tiez na nete rozne clanky a spravy (ale nie z magazinov tipu diva.sk, wanda.sk a pod.) - tam su zvycajne PR clanky.
JA sama neustale vaham, aky typ antikoncepcie zvolim po porode. No a tabletky su u mna na poslednom mieste. Moje zname mali s nimi same problemy - jedna depresie, dalsia nechut na sex, dalsia nemohla 4 roky otehotniet po dlhodobom uzivani (asi 8 rokov) atd. Mozno su to len moje skusenosti, preto Ti radim, hladaj v temach na zdravi.sk, ale aj inde v odbornych clankoch.

kuko1

No a teraz vážne. Si pravdepodobne dospelá 18 ročná dievčinka, ktorá sa potrebuje poradiť. Tak odpoveď je že lekárka pravdepodobne dobre vie čo má robiť. Je to normálne dostať HAK na docielenie pravidelnosti mršky. Na plodnosť počas užívania je len ten, že by si v tom čase nemala otehotnieť. Ak ich vysadíš tak jeden nechránený styk znamená, že by si mohla veľmi rýchlo otehotnieť. Poznám žienku čo čakala rovno dvojčatá! Už nežartujem.

kuko1

-Prepáč, ale tvoja otázka nezodpovedá tvojmu veku.
-Užívaš hormóny a nič si si o nich neprečítala? A čo takto aspoň pribalový leták?
-Lekárka ťa teda určite chce urobiť neplodnou! To mi ver!!!