zvuky v klboch

Príspevok v téme: zvuky v klboch
oblak

zdravim. Mam iba 17 rokov a mam taky problem, ze vacsinu sedim a v lavom klbe kokse mam cudne zvuky obcas citim ako keby sa mi posunul a potom sa dal naspat. Takisto mi puka v kolenach aj mi v nich vrzga znie to ako nenamazane dvere obcas mi v nom nahlas pukne. Takisto mi puka vo vrzga vo vsetkych ostatnych klboch aj v sanke. Bol som aj u doktora povedal ze vsetko je v poriadku a ked som tam bol ani raz mi nepuklo. V com je chyba? Ten lavy koks ma aj obcas boli. Pomohol by strecing alebo pilates? Alebo co mam robit. Vsade kam dojdem mi povedia ze som v poriadku a na druhej strane mam taketo problemy neni na to este skoro?

dobreuz

Glukosamín sulfát pri kombinácii so žraločou chrupavky účinne pomáha bojovať s pukaním kĺbov a takisto aj s bolesťou. Samozrejme treba zvýšiť príjem vitamínu C, ten totiž pomáha k prirodzenej tvorbe kolagénu.

hrozne

Kovalickova
22.02.2019 22:00:52

mne pomohol od hlasných pazvukov kĺbov morský kolagén collalloc akože vyskúšala som toho viac, ale tento kolagén mi sadol

bereznaninova

Ja mam 13 aj mne puka v kolenach zistila som ze je to kvoli vzduchu ktory tam mam praveze ja sa stale hybem , sportujem atd. a nepomaha nic

lenuliatkopd

zdravim. Mam iba 19 rokov a mam taky problem, ze vacsinu sedim a v Plave kolene mi nie čo mi stale puka možete mi poradiť ako alebo čo si mam dať ja na to dakujem cudne zvuky obcas citim ako keby sa mi posunul a potom sa dal naspat.

oblak

alebo ide o vysychanie klbovej tekutiny? Obcas ako keby sa mi v kolene nieco zaseklo. Mam ist k ortopedovi? Tie zvuky su volakedy aj hlasne.

Maros75

Príčinou puknutia je únik nahromadeného vzduchu v medzikĺbovom priestore. Kĺby sú premazávané a zvlhčované synoviálnou tekutinou, ak jej nie je úplný dostatok, zvyšný priestor vypĺňa vzduch vo forme bublín. Keď potom kĺb ohnete tento vzduch sa prudko vytlačí, čo sa prejaví hlasným, či menej hlasným zvukom puknutia.
Je to úplne bežná a prirodzená vec, netreba sa preto až tak obávať. Opakované pukanie je však znakom nedostatku maziva v kĺbe. Čiže objem synoviálnej tekutiny nie je v istej miere dostatočný. Synoviálnu tekutinu vytvára kĺbové tkanivo. Jej produkcia sa zvyšuje pohybom, najlepšie neagresívnym pravidelným behom a dostatočným príjmom niektorých látok z potravy. Veľmi vhodné je podávanie výživových doplnkov- kĺbovej výživy, najlepšie preventívne. To zvýši nielen objem a kvalitu maziva, ale aj pružnosť a odolnosť chrupaviek a šliach.
Ak kĺbom dlhšie nehýbete, kĺbové plochy sa v tom čase navzájom nepremazávajú. Dostáva sa medzi ne vzduch. Kĺb stuhne. Preto pozor na prudké pohyby, ak telo ešte nie je dostatočne zahriate a postupne rozhýbané.www.parkour.sk

jankaaaaaaaaa

to je tym dnesnym zivotnym stylom. ked ludia nesportuju vobec pravidelne... potom su klby v "soku" ked sa treba hybat..
alebo potom sa stavaju tie urazy ako vyklbenia a pod. lebo clovek nesportovec zrazu zacne s narazovou cinnostou a telo nato vobec nieje pripravene..
ako ked clovek cely rok nic nerobi a v zime sa vyberie na lyze
sportovat treba stale a pravidelne! a samozrejme primerane veku, stavu tela, a moznostiam