problém s trávením?

Príspevok v téme: problém s trávením?
ev--ka

chcela by som sa opytat..ci moje "problemy" mozu suvisiet so zlym travenim. uz dlho (par rokov, odkedy som nosila strojcek) az do teraz ma trapi zapach z ust. stale musim zut zuvacku a ked si umyjem zuby po chvili mam hnusnu pachut a zapach. niekedy citim kyslost. jem dost, asi pred pol rokom som sa zcala zdravovat zdravsie (schudla som), myslela som si ze mi to mozno pomoze ale nic. tieto dni mam pocit ze je to este horsie, okrem toho mam nafuknute brucho a niekedy krce. staci ak zjem rano jogurt hned sa mi nafukne :( nejake rady? mala by som navstivit lekaara ak ano akeho?starsne sa za to hanbim, nechcem tam ani ist.. dakujem

RNG

GERD tj grganie s prienikom kyselin zo zaludka do proti kyselinam nechraneneho pazeraka je z NEDOSTATKU kyselin, nie z prebytku, Totiz uzaver medzi zaludkom a pazerakom je pevne uzavrety a zaludok je vyborne ochraneny mazom proti kyselinam. Len ked je malo kyselin, mikroby v zaludku nie su znicene a nastane tam kvasenie a hnitie. Kvasne plyny a peny nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a tak sa obsah zaludka dostane do pazeraku, kde samozrejme pali.
Lekari bezne to palenie vyriesia neutralizaciou kyselin, co sice pomoze proti pocitu paly, ale uplne znici traviaci proces, kde kyseliny su potrebne na natravenie potravin plus to znizi prirodzenu barieru zaludka proti prieniku mikrobov do tela,, takze clovek je o to viac chory, naviac oslabeny znicenym traviacim procesom a zhorsenou absorbciou z nedostatocne natravenych /rozlozenych potravin
Inac prekyslenie tela a zaludocne kyseliny nemaju nic jedno z druhym spolocne.
V parietalnych bunkach na vrchu zaludka sa vzdy vytvara rovnake mnozstvo kyselin aj zasad, kyseliny idu do zaludka a zasady cez krv do pankreasu, kde sa vylucia do dvanastornika a zneutralizuju v dvanastorniku zaludocne kyseliny, aby potrava dalej z crevach pokracovala viacmenej neutralna.

BJ

Ahoj sl.
Precitaj si moj prispevok s nazvom "Ako pribrat" z 20.08.2011 16:15. Najdes tam taky vycuc, je to vlastne o ociste travenia a zlepseni metabolizmu, co pomoze aj tucnym schudnut, alebo chorlavym byt zdravsi. Zaroven pochopis tym ocistam zvnutra.

sl

Páčil sa mi príspevok od BJ. Z prekyslenia a zlého trávenia je mnoho ďalších chorôb. Zaujímajú ma dve veci, ak vieš, odpovedz:
1. mám GER - reflux, zvýšenú tvorbu kyseliny. Okrem toho Zvňčšené krčné mandle, opakovane po ATB streptokoca bata hemolyt., bolesti kĺbov a obrátené t na EKG. Je možné, ak budem dávať pozor na stravu a brať lieky proti žalúdočnej kyseline, že mi mandle vyzdravejú a EKG bude v poriadku?
2. Čo to znamená, že sa musí prečistiť organizmus zvnútra. Chcem vedieť presný postup, či je to špeciálna diéta alebo užívanie liekov alebo neprejedanie sa?
Vďaka za odpoveď, BJ

araz

-mira
problem u mna je zostaviť s tých potravín jedálniček,lebo tých zasadotvorných nie je vela a kždý tretí deň jesť stále to isté...ak by sa dalo a vedela by sim poradiť konkretne jedlo zostavené s týchto zásadatvorných látok budem rada,napr. píšeš rybu,to znamená,že si urobím rybu a možem k nej zemiaky normálne?

- mira

Araz, určite neumrieš od hladu. k zdravej strave patrí i kvasená zelenina plná enzýmov, minimálne množstvo strukovín a rýb, semienok, panenského oleja. Potraviny treba dokonale presliniť a podrviť zubami, aby sa dobre strávili. Zo začiatku si telo zvyká na zmeny, ale po čase budeš citiť práliv energie, jasnú myseľ a kľud, ktorý ti umožní plne sa sústrediť a venovať svojej činnosti. A takéto potraviny nebudeš chcieť vymeniť za starý systém, ktorý spôsobuje toľko potiaží.

evelinapav

uz davno si mala byt u lekara. chod rovno ku gastroenterologovi, na co dievca cakas? ze sa to vyriesi samo? alebo ze ti tu nejaky zachranca odporuci svoj zazracny produkt? tomu never a smykaj k lekarovi.

ev--ka

to mam byt na obilnych kasach?
ehm- kazdy vies zistit ci mu pachne z ust...ja to citim uz len tym ze mam hrozne neprijemnu chut.. a samozrejme dychom... a zuvacky a ustan voda sice su "riesenim" proti zapachu z ust ale u mna tak na par minut... :(

novmaria

zápach z úst môže vyriešiť ústna voda alebo žuvačky. Na zažívanie by som dopuručila jogurt Activia. Proti nadúvaniu pomáha Espumisan