Cervene flaky na tvari

Príspevok v téme: Cervene flaky na tvari
alanWilder

Dobry den, volam Vas o pomoc. Lekari niet rady, kozmeticke ambulancie podobne. Uz par rokov trpim koznym ochorenim (predpokladam), ale neviem ani povedat o aku chorobu ide. Mam pernamentne cervene flaky na tvari, na licach. Nejde ani o pyrenie ani o docasne flaky sposobene mastnymi jedlami, horucimi polievkami a pod. Na jednej strane to je neesteticke, ludia si o mne myslia ze som alkoholik a ze sa neustale hanbim a na druhej strane sa clovek neciti dobre, niekedy ma to pali alebo svrbi. Spotretreboval som uz par liekov, tony masticiek no nic nezabera, snazim sa to aspon kryt krycim kremom co malo zabera. Na internete som sa docital ze by sa mohlo jednat o rosaceu hoci si nemyslim ze by som mal nejake vypukle zilky, alebo kp rubru faceii. Obraciam sa s vami na radu, na vase skusenosti s podobnym ochorenim, skratka na hocico uzitocne, kedze ja si neviem nijako pomoct. Neviem co mam robit. Dakujem

milos7373

Juraj, uplne s tebou suhlasim. Mam tu istu liecbu. Akurat doplnim, ze casrokrat sa jedná o vysledok intolerancie histaminu v potravinach. Zaobstarajte si liek daosin, alebo sa vyhnite konzumacii potravín s vysokym obsahom histaminu. Vypichnem citrusy a ine

amoniak

dobrý večer,
chcem vam len povedať že mne sa občas tiež urobia take flaky na tvary, su ako keby horuce, a nasledne suche a tak ako keby to štípalo...tak neviem čo to presne je..ešte som nebol u kožnej pretože ked sa mi to urobi tak si urobim odvar zo skorocelu (listy skoro celu zalejem troškou horucej vody a necham vyluhovať) no a natieram si to a hend to začína miznúť..a tak za dva dni to je okej...takže predpokladam že to bude nejaky zapal kedže skorocel pôsobi proti zápalovo..takže ak niekto chce nejaku prírodnu látku tak odporučam skorocel si natrhať na lúke.

Juraj-S-84

Zdravím vás. Podobný problém som mal aj ja. Bol som u 2. kožných lekároch, ktorí mi ale nepomohli, vraj s tým musím žiť do konca života. :-) Nevzdal som sa a pátral som po účinných liekoch, nakoľko červenè fľaky na obočí, pod očami, na nose a nad hornými perami sa už čím ďalej, tým viac rozširovali a zhoršovali. Pred necelým mesiacom mi ale známa lekárnička poradila dve mastičky, ktorè sú viazané na lekársky predpis. Zadovážil som si ich, obe ma vyšli na necelých 9 eur a účinok sa dostavil okamžite. Tvár mám po 3. rokoch bez fľakov, bez vysušovania(bez šupín) a bez svrbenia. Mne to pomohlo, určite odporúčam aj vám vyskúšať tieto dve mastičky aby ste sa nehanbili chodiť po ulici a nehanbili sa pozrieť iným ľuďom do očí. Aby som nezabudol, tu sú názvy mastičiek: ZINERYT (smrdí po octe - aplikuje sa 1x denne ráno) a LOCOID (bežný biely krém bez vône - aplikuje sa 1x denne- večer) obe od farmaceutickej spoločnosti Astellas. Tvár si pred aplikovaním krémov oplachujte čistou vodou (bez čistiacich prostriedkov) a tvár si utierajte kuchynskými utierkami - NEPOUŽÍVAJTE UTERÁKY aby ste nerozširovali baktèriu, ktorá sčervenanie pokožky spôsobuje !!! Prajem skoré uzdravenie. :-)

house

Este upozornenie na zaciatku liecby to bude trochu stipat, ale to je ono, musite vydrzat, stipanie postupne zoslabne a pokozka bude blednut.Po dalsej aplikacii stipanie postupne celkom ustupi a Vy budete spokojny a stastny.

house

Ak sa tvoria na cervenych flekoch aj supiny je to seborea bezna kozna choroba,ktoru mam i ja pomaha umyvat tvar denne samponom head&shoulders.V tomto jesennom pocasi sa to zhorsuje.Dolezita je pravidelnost, nezanedbat a sampon nechat posobit na tych cervenych flekoch ,ak to budete robit denne mate svaty pokoj, ako ja.
Dobre zabera aj netieranie Jarischom dostat v lekarni.Dolezita je hygiena, najhorsie je zanedbanie, potom sa to hoji dlhsie a fleky su az fialove.

RNG

Aloe vera je sice velmi hojive, ale cervene flaky nie su vzdy poranenia, ale nasledky alergii, prasknutych cievok alebo rozne zapaly a rosacea.
Kazdy z tychto dovodov sa musi adresovat inac.
A zapaly su samozrejme sposobene nejakymi drazdiacimi latkami, najma z cinnosti roznych mikrobov. Takze tam treba adresovat pricinu, tie mikroby antimikrobialnymi prostriedkami, nie len zapal/nasledok protizapalovymi prostriedkami.

matula2

Uh skúsila by som niečo na prírodnej báze, až potom hormonálne krémy. Skúste nejaké bylinné prípravky napr. sprej tzv. prvej pomoci z Aloe Vera, tuším je to 500 ml balenie cena je vyššia, ale ten sprej stojí za to, teraz som si ho aj ja objednala a skúsim ho okrem hojenia vonkajších rán ho použiť na preplachy nošteka či hrdla, potom budem vedieť či skutočne je taký super. Na vonkajšie kožné defekty je super, pred mojimi očami sa krásne hoja rany u mojich pacientov, a sú to chronické rany, s ktorými sa ľudia trápia roky. Držte sa a skúste ak pomôže budem rada. S pozdravom M.M

BuuuuBuuuu

tiež som zvykla mať také fľaky suché červené po tvári...bolo to asi sposobené alergiou a kožná mi predpísala na to Hydrocortison a pomohlo /musím si zaklopať/,ale neviem či je aj volno predajná táto mastička,skús zájsť do lekárne spýtať sa...a keď tak tak ku kožnej nech predpíše...